تیپ جنجالی گوهرخیراندیش در جشنواره کن! + عکس
گوهر خیراندیش، بازیگر سینما و تلویزیون ایران، این روزها با فیلم «فصل قاصدک»، در جشنواره کن حضور دارد.«فصل قاصدک»، به کارگردانی مریم پیربند، در بازار جشنواره فیلم کن نمایش داده میشود که در آن بازیگرانی از چند کشور از جمله گوهر خیراندیش، رودی یانگبلاد (آمریکا)، سعید بدریا (مصر)، حمید رازی، رضا موسوی، نیما جعفری و ایفای نقش میکنند. «فصل قاصدک»، داستان خانواده مهاجرِ ایرانی است که با فرار دخترشان از مراسم عروسی با مشکلات بسیاری روبهرو میشوند.هفتاد و چهارمین دوره جشنواره فیلم کن در فرانسه، از ۶ تا ۱۷ ماه جولای (۱۵ تا ۲۶ تیر) در حال برگزاری است.
گوهرخیراندیش متولد1شهریور 1333 در شیراز است.گوهر خیراندیش در گروه تاتر با جمشید اسماعیل خانی آشنا شد و ازدواج کرد.گوهرخیراندیش وهمسرش در شیراز فعالیت های تاتری زیادی را انجام دادند و تجارب اصلی آن ها در صحنه های تاتر در آنجا اغاز گردید.گوهر خیراندیش یکی از باسابقه ترین های سینما وتلویزیون است که نقش های ماندگاری را ایفا کرده و می توان او را یکی از اسطوره های این عرصه دانست.در ادامه جزییات لباس جنجالی گوهرخیراندیش در مراسم فیلم کن را میخوانید.
گوهر خیراندیش و همسر مرحومش جمشید اسماعیل خانی
سال ۱۳۵۷ بعد از انقلاب در دانشگاه تهران قبول شد و با همسر و فرزندانش به تهران آمد و از آن موقع در تهران زندگی کردند. باید بگویم من و همسرم در شیراز تئاتر کار میکردیم و پس از آمدن به تهران، هنگام درس خواندن به کار تئاترم ادامه دادم چون کارمند اداره فرهنگ و هنر شیراز بودم و پس از آمدن به تهران کارشناس امور هنری ارشاد استان تهران شدم.
تحصیلات: گوهر خیراندش دارای مدرک کارشناسی بازیگری و کارگردانی تاتر از دانشکده هنر های زیبایی می باشد.جمشید اسماعیل خانی همسر گوهر خیراندیش ه در سال ۱۳۸۱ فوت شد. جمشید اسماعیل خانی بازیگر تاتر و سینما بود.دختر گوهر خیراندیش تجربه بازیگری را نیز در کنار مادرش در سریال معمای شاه را داشته است.
گوهر خیراندیش؛محبوب و پرتلاش
گوهر خیراندیش بازیگر و مدرس بازیگری در سینما، تئاتر، تلویزیون و البته گوینده رادیو است. گوهر خیراندیش از سال ۱۳۴۹وارد دنیای هنر شد. درواقع وی از محبوبیت خاصی در میان مردم برخوردار است.وی همچنان در پروژه های مختلفی بازی می کند و مانند گذشته بازیگری را با تمام وجود به رخ میکشد.قطعا حضور او در عرصه تاتر در سالیانی که در کنار همسرش بود تاثیر بسزایی در بازی های درخشان او دارد.زیرا هنرمند در صحنه تاتر است که بازیگری را عمیقا می آموزد
گوهر خیراندیش با تیپی جذاب در جشنواره فیلم کن ٢٠٢١ در فرانسه حاضر شد.
گوهر خیراندیش بازیگر و مدرس بازیگری در سینما، تئاتر، تلویزیون و گوینده رادیو است. گوهر خیراندیش از سال ۱۳۴۹وارد دنیای هنر شد. گوهر خیراندیش مخاطبان بسیاری در شبکه های مجازی دارد در صورتی که فعالیت بسیار گسترده ای در این فضا ندارد. گوهر خیراندیش یکی از بازیگران قدیمی که در میان مردم از محبوبیت بسیاری برخوردار است. گوهر خیراندیش در جشنواره فیلم کن امسال حضور پیدا کرد.گوهر خیراندیش در جشنواره فیلم کن در فرانسه حاضر شد و تیپ ساده و لاکچری این خانم بازیگر بسیار مورد توجه خبرنگاران و مردم قرار گرفت.
افتخارات گوهرخیراندیش
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول برای فیلم رسم عاشق کشی (۱۳۸۲)
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم ارتفاع پست (۱۳۸۰)
تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم دعوت (دوازدهمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۷)
تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم دنیا (هفتمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۲)
تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم واکنش پنجم (هفتمین جشن خانه سینما، ۱۳۸۲)
مصاحبه با گوهر خیراندیش
سالی که آغاز کردید تا اینجا چطور بوده ؟ بخصوص این که در یکی دو سال گذشته پر کار هم بودید ؟
من دو سالی برای مداوای جراحت هایی که بر اثر تصادف سر فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» برایم پیش آمد خارج از ایران بودم، اما در این دو سال فیلمهایی که قبلا بازی کرده بودم روی پرده رفتند و مورد استقبال مردم و منتقدان هم قرار گرفتند.
این اواخر هم وقتی آقای سامان مقدم تماس گرفتند و پیشنهاد بازی در سریال «دیوار به دیوار» را به من دادند از آنجا که تجربه خیلی خوبی را در فیلم «مکس» با ایشان داشتم و اعضای گروه این سریال افرادی شاخص و صاحب نام بودند، پیشنهادشان را پذیرفتم،
ولی بالاخره با وجود گروه خیلی خوب، همدل و صبوری که دور هم جمع شدهاند، متن به لحاظ کیفی چندان رضایتبخش نیست و همین مساله در روند کار تاثیر گذاشته است! نمیدانم چرامتن ها روزانه نوشته میشود و دقیقا همین روزانه نویسی است که سطح کار را پایین میآورد.
به گذشته برمیگردیم. چه زمانی با همسرتان آقای جمشید اسماعیل خانی آشنا شدید و چطور شد که با هم از شیراز به تهران آمدید ؟
سال ۱۳۴۹ من در زادگاهم، شیراز در کلاس نهم مشغول تحصیل بودم که جمشید عزیز به دبیرستان ما آمد و به عنوان کارگردان مرا برای اجرای نمایشنامه «عروس» نوشته خانم فریده فرجام انتخاب کرد و از همانجا آشنایی ما شروع شد.
بعد از آن مادرم درخواست کرد که اگر شما همدیگر را دوست دارید با هم عقد کنید، اما چون دبیرستان میرفتم و به لحاظ قوانین مدرسه برایم مشکل پیش میآمد وقتی عقد کردیم در شناسنامهام قید نشد تا وقتی که دیپلم گرفتم و همزمان با دنیا آوردن پسرم، هم اسم اسماعیل خانی در شناسنامه ام ثبت شد و هم اسم پسرم.
بعد از انقلاب هم در دانشگاه تهران قبول شدم و با همسر و فرزندانم به تهران آمدم و از آن موقع در تهران زندگی میکنیم. پس از آمدن به تهران، هنگام درس خواندن همراه با همسرم به کار در تئاتر و سینما و تلویزیون ادامه دادیم.
در این ۱۵ سالی که از نبود ایشان میگ ذرد شما چطور نقش یک مادر را در بیرون و داخل خانه ایفا کردید تا فرزندان تان به قول معروف به ثمر بنشینند ؟
با رفتن اسماعیل خانی انگار تمام انرژی فیزیکی او وارد کارهای من شد و هر سال یا نامزد جایزه بودم یا آن را میگرفتم. من و بچههایم هیچ وقت حس نکردیم او نیست و همیشه احساس میکنیم او در کنارمان حضور دارد و مواظب مان است.
او برای ما زنده است. حتی چند سال پیش هم تصادف خیلی سنگینی که سر فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» داشتم، میتوانست من را کاملا از بین ببرد، اما من بعد از ۲۵ روز سر فیلمبرداری حاضر شدم که آن را نتیجه دعای خیر مادر و مردم و انرژی و مواظبتی می دانم که اسماعیل خانی همچنان از من دارد.
هیچ چیز در این کائنات بی حکمت نیست و من ایمان دارم جمشید می دانسته من هنوز باید بالای سر فرزندانمان باشم و آنها را حمایت کنم.
در کارنامه تان چند کارگردانی تئاتر هم به چشم میخورد. هیچ وقت دیگر به کارگردانی فکر نکردید ؟
همیشه به کارگردانی فکر می کنم، اما مسئولیتی که یک کارگردان در مملکت ما دارد، به حدی خطیر و سخت است و به حدی با خط قرمزها سروکار دارد که آدم فکر می کند، کارگردان عمله کار است.
یعنی گاهی شرایط طوری است که خود کارگردان باید آجر جابهجا کند یا بیل بردارد جلوی پای بازیگر را بکند. بنابراین من با این تن علیلم از عهدهاش برنمیآیم و با این مشکلات و دشواریها جرأت نمیکنم دست به کارگردانی بزنم.
هنوز هم تدریس می کنید ؟
خیلی دلم میخواهد، اما در یک سال گذشته به دلیل مشغله کاری نتوانستم هیچ تدریسی داشته باشم.
پیشنهاد شما برای علاقه مندان بازیگری چیست ؟
یا درس این رشته را در دانشگاه بخوانند یا دورههای بازیگری را در آموزشگاههای معتبر طی کنند. اگر علاقهمندان جوان بدون شرکت در این کلاسها بخواهند بازیگر شوند، ورودشان به عرصه سینما خوش خیالی خواهد بود.
فیلم های سینمایی گوهر خیراندیش
روزهای انتظار (اصغر هاشمی – ۱۳۶۵)با من از فردا بگو (۱۳۶۶)شاخه های بید (امرالله احمدجو – ۱۳۶۷)شب حادثه (سیروس الوند – ۱۳۶۷)روز باشکوه (کیانوش عیاری – ۱۳۶۷)زیر بامهای شهر (اصغر هاشمی – ۱۳۶۸)سایه خیال (حسین دلیر – ۱۳۶۹)مدرسه پیرمردها (علی سجادیحسینی – ۱۳۷۰)بانو (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۰)عیالوار (پرویز صبری – ۱۳۷۱)لبه تیغ (جمال شورجه – ۱۳۷۱)یک مرد، یک خرس (مسعود جعفریجوزانی – ۱۳۷۱)چهره (سیروس الوند – ۱۳۷۴)بوی خوش زندگی (ابوالحسن داودی – ۱۳۷۳)ساغر (سیروس الوند – ۱۳۷۶)جنگجوی پیروز (کمال تبریزی – ۱۳۷۷)شیدا (کمال تبریزی – ۱۳۷۷)میکس (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۸)سهراب (سعید سهیلی – ۱۳۷۸)مربای شیرین (مرضیه برومند – ۱۳۷۹)نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ (ابوالحس داودی، ۸۰ – ۱۳۷۹)ارتفاع پست (ابراهیم حاتمیکیا – ۱۳۸۰)توکیو بدون توقف (سعید عالم زاده – ۱۳۸۱)دنیا (منوچهر مصیری – ۱۳۸۱)واکنش پنجم (تهمینه میلانی- ۱۳۸۱)رسم عاشق کشی (خسرو معصومی – ۱۳۸۱)سیزده گربه روی شیروانی (علی عبدالعلیزاده – ۱۳۸۲)مکس (سامان مقدم – ۱۳۸۲)پوکر (کاظم راست گفتار – ۱۳۸۲)گل یخ (کیومرث پوراحمد – ۱۳۸۳)تردست (محمدعلی سجادی – ۱۳۸۳)بی وفا (اصغر نعیمی – ۱۳۸۵)محاکمه (ایرج قادری – ۱۳۸۵)دایره زنگی (۱۳۸۶)یک اشتباه کوچولو (محسن دامادی ۱۳۸۷)کلانتری غیرانتفاعی (۱۳۸۷)صندلی خالی (۱۳۸۷)دعوت (۱۳۸۷)تهران ۱۵۰۰ (۱۳۸۷)
دیدگاه تان را بنویسید