آزمون آیلتس چیست و چه کاربردهایی دارد؟
گفتنی است که بزرگترین آزمون دنیا برای سنجش زبان انگلیسی، آزمون آیلتس است. این آزمون در تمام کشورهای دنیا معتبر بوده و از جمله مدارکی است که همهی دانشگاهها، ادارات و حتی سازمانهای مهاجرتی آن را از داوطلبین درخواست میکنند. لازم به ذکر است که این امتحان دارای انواع مختلفی بوده و کاربردهای متفاوتی نیز دارد؛ طراحی آن توسط کارشناسان زبان در سراسر دنیا صورت میگیرد و توسط بیش از 7000 سازمان بین المللی که شامل مدارس، دانشگاه ها، کارفرمایان، مسئولین مهاجرتی و اشخاص حرفه ای میشود تایید شده است.
این آزمون معتبر یکی از معدود آزمونهای زبان انگلیسی است که در سنجش مهارت گفتاری آن، ممتحن و داوطلب به صورت رو در رو با یکدیگر مکالمه میکنند چرا که این شیوه، بهترین و موثرترین راه جهت سنجش مهارت گفتاری زبان انگلیسی میباشد؛ ثبت نام این آزمون به دو نوع متفاوت آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال امکانپذیر است که انتخاب هر یک بستگی به سازمانی دارد که از شما درخواست آزمون آیلتس کرده است.
کاربردهای مدرک آزمون آیلتس را نام ببرید؟
آزمون آیلتس به مدت دو سال اعتبار دارد؛ یعنی Expiration Date مدرک بعد از دو سال به اتمام میرسد و شما ملزم هستید مجدداً در آزمون شرکت کنید. نا گفته نماند که این آزمون کاربردهای زیادی داشته و برای اهداف زیادی میتوان از آن استفاده کرد که در ادامه چند مورد را ذکر میکنیم.
- مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان
- مهاجرت تحصیلی و کاری به کشورهای مختلف
- شرکت در انواع کنفرانسهای علمی
- اشتغال در کشورهای مختلف
- آزمون مورد نیاز دانشگاههای ایران در مقاطع دکتری
- مدرکی جهت ارائه توانایی شما در زبان انگلیسی، به هر شخص یا سازمانی
سیستم نمرهدهی در آزمون آیلتس به چه صورت است؟
لازم است بدانید که نمرات آزمون آیلتس بین 0 تا 9 است و سیستم سنجش نمرهی کل آزمون در این بازه مشخص میشود. به این صورت که نمره 0 به این معنی است که شما تسلطی به زبان انگلیسی نداشته و نمره 9 هم به معنی تسلط کامل شما در حد زبان مادری به انگلیسی است. این آزمون دارای 4 بخش اصلی است که شامل : (لیسنینگ، رایتینگ، اسپیکینگ، ریدینگ) میشوند. نمرهی هر کدام از آنها بین 0 تا 9 مشخص خواهد شد و نمره نهایی زبانآموزان، میانگین نمرهای است که بین چهار بخش ذکر شده به دست میآید.
نا گفته نماند که هیچ نمرهای در این آزمون به معنای رد یا قبول شدن نیست؛ بلکه هر نمره، نشان دهنده سطح مهارت شما است و تعیین شرط حداقل نمره آزمون، به هدف شما (دانشگاه، موسسه، کار) بستگی دارد. به طور کلی با توجه به میانگین نمرات زبانآموزان میتوان گفت که نمره 5 متوسط و نمره 6 به بالا، خوب تلقی میشود.
آیا ارسال کارنامه آزمون آیلتس امکانپذیر است؟
بسیاری از داوطلبان آزمون آیلتس مایل هستند بعد از دریافت کارنامهی خود از مراکز مجاز امتحانی، نتیجه امتحان را برای دانشگاه یا سفارتهای مورد نظر خود ارسال کنند. لازم به ذکر است یکی از گزینههایی که هنگام انتخاب مراکز آزمونی لازم است به آن توجه کنید همین مورد است؛ بعضی از مراکز امتحانی بعد از آماده شدن کارنامهی شما که اصولاً دو هفته بعد از امتحان آماده میشود؛ این خدمات را دارند که کارنامه را برای تعدادی از محلهای مد نظر شما بصورت رایگان ارسال کنند اگر که تعداد مراکز ارسالی شما بیشتر از تعداد مجاز موسسه باشد میتوانید مبلغ اضافهای را پرداخت کرده و درخواست خود را ثبت نمایید تا کارنامه IELTS شما برای مکانهای مد نظرتان ارسال شود.
استعلام نمره آزمون آیلتس به چه صورت است؟
دیدن نمرات آیلتس فقط در اختیار دانشگاهها و مراکزی است که در لیست سازمان آیلتس ثبت شدهاند این امر سیستمی امن را به وجود آورده و فقط به کسانی اجازه ورود میدهد که مجوز روئیت این نمرات را داشته باشند. این موضوع در واقع یکی از نقاط قوت آزمون آیلتس است که اطلاعات آزمون شما کاملاً محفوظ میماند. البته شما میتوانید با ثبت اطلاعات آزمون خود در وب سایت مراکزی مانند: British Council و IDP که در آنها ثبتنام کردهاید؛ برای مدتی معین مدرک خود را مشاهده نمایید.
آیا میتوان به نمره آزمون آیلتس اعتراض کرد؟
گاهاً مشاهده شده که عدهای بعد از شرکت در امتحان آیلتس و دریافت نمره خود، نسبت به آن معترض بوده و درخواست رسیدگی نتیجه را داشتهاند. نا گفته نماند که این مساله مشکل پیچیده و بدون راهحل نمیباشد. شما میتوانید با مراجعه به مرکزی که آزمون خود را در آن دادهاید فرم مربوطه را پر کرده و درخواست خود را ثبت نمایید. درخواست اعتراض، به نمرات تمام بخشهای آزمون مجاز است. فقط فراموش نکنید که برای ثبت اعتراض خود لازم است مبلغ 176 دلار استرالیا را پرداخت کنید که صورت صحیح بودن اعتراض شما این مبلغ به شما استرداد خواهد شد اما اگر نتیجه اولیه درست بوده و شما بی دلیل معترض شده باشید این مبلغ به هیچ وجه قابل برگشت نمیباشد.
نکاتی در خصوص آزمون مصاحبه آیلتس (Speaking Exam)
اگر به فکر کسب حداکثر نمره در آزمون مصاحبه آیلتس هستید توصیه میکنیم که برای آمادگی بیشتر موارد زیر را مد نظر داشته باشید:
- فراموش نکنید که برگزاری آزمون مصاحبه آیلتس در همان روز آزمون کامپیوتری است.
- میتوانید محل برگزاری آزمون مصاحبه را از صفحات مراکز برگزاری آزمون مشاهده کنید.
- توجه داشته باشید که امکان تغییر در زمان آزمون مصاحبه وجود ندارد و وقت مجددی برای داوطلبانی که در تاریخ مشخص شده حضور نداشته باشند تعیین نمیشود.
- لازم است متقاضیان 15 دقیقه قبل از شروع امتحان در محل آزمون حاضر باشند.
- روز مصاحبه حتماً پاسپورت خود را همراه داشته باشید در غیر این صورت امکان شرکت در آزمون وجود ندارد.
- تایم مصاحبه بین 11 تا 14 دقیقه می باشد.
- برگزاری این آزمون توسط ممتحن مورد تایید و به صورت حضوری انجام شده و ضبط میشود.
نمرات آزمون آیلتس شامل چه بخشهایی است؟
لازم است بدانید که هنگام دریافت نتایج آیلتس شما 5 نمره را در گواهی خود مشاهده میکنید که شامل: 4 نمره فرعی برای چهار مهارت Listening Reading, Writing, Speaking لحاظ شده و 1 نمره کل که میانگین همین 4 نمره فرعی میباشد. هر کدام از این نمرات بین بازه 1 تا 9 هستند و ارزش تمام نمرات فرعی نیز یکسان است؛ همچنین تمام نمرات به نزدیکترین 0.5 اعشار (چه بالا و چه پایین) رُند میشوند. گواهی نتایج مدت 13 روز بعد از روز آزمون آیلتس برای شما ارسال می شود؛ دقت کنید که برخی از مراکز آزمون نتایج را به سراسر جهان ارسال نمیکنند؛ در این صورت شما میتوانید نتایج را به طور آنلاین و در سایت مشاهده کنید.
سخن آخر
آزمون آیلتس بر پایه چهار مهارت زبان یعنی ریدینگ، لیسینینگ، رایتینگ و اسپیکینگ ارزیابی شده و میزان تسلط شما به زبان انگلیسی را میسنجد. توجه داشته باشید که در این آزمون، هر کدام از این مهارتها به طور جداگانه سنجش و کل امتحان 2 ساعت و 45 دقیقه زمان میبرد. طراحی سوالات آزمون طوری است که معیاری برای ارزیابی مهارتهای زبان انگلیسی لازم برای تعاملات روزمره باشند. لازم به ذکر است که برگزاری این آزمون در 2 نوع آکادمیک (Academic) و جنرال (General) انجام میشود که مهمترین تفاوت آنها در مقصدی است که شما میخواهید به آن جا مهاجرت کنید. در آزمون آیلتس کاغذی، سه مهارت با هم برگزار شده اما بخش اسپیکینگ همان روز یا نهایتاً 7 روز بعد برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید