کد خبر: 687195
تاریخ انتشار :

تحولات اوکراین| پیشنهاد ارائه تضمین امنیتی به روسیه برای پایان جنگ

عبور دو کشتی دیگر از کریدور کی‌یف در دریای سیاه، انتقاد ارمنستان از دور شدن روسیه از قفقاز، محروم شدن ورزشکاران روس و بلاروسی از حضور در بازی‌های آسیایی و انهدام چندین پهپاد اوکراینی در آسمان منطقه بل گو راد، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

تحولات اوکراین| پیشنهاد ارائه تضمین امنیتی به روسیه برای پایان جنگ
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  مجارستان از جمله کشورهای اروپایی است که مواضعش در قبال بحران اوکراین با غرب جمعی متفاوت بوده و خواستار حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه و قطع کمک‌های نظامی به کی‌یف است.

در این رابطه گرگئی گویاش، رئیس دفتر نخست وزیر مجارستان، در سخنرانی برای دانشجویان در روز شنبه، از کشورهای غربی که از کی‌یف حمایت می‌کنند، درخواست کرد که برای حل و فصل بحران کنونی، اوکراین را در ناتو نپذیرند و تضمین‌های امنیتی به روسیه بدهند. وی گفت: «جهان غرب که از اوکراین حمایت می‌کند، باید تضمین‌های امنیتی مناسبی را به  روسیه ارائه داده و به هیچ وجه اجازه عضویت اوکراین در ناتو را ندهند.»

گویاش ابراز عقیده کرد که مذاکرات برای حل و فصل مناقشه اوکراین تنها زمانی به نتیجه خواهد رسید که در قالب سه جانبه روسیه-اوکراین-آمریکا برگزار شود.

پیش از این، در اواخر ماه آگوست، کریستوف سالای-بابروویتسکی، وزیر دفاع مجارستان نیز تاکید کرد که بوداپست راه حل مناقشه اوکراین را "در برقراری یک آتش بس فوری و آغاز مذاکرات صلح" می‌بیند، اما بقیه اعضای اتحادیه اروپا از پول و سلاح برای ادامه درگیری نظامی دریغ نمی‌کنند و این کار مخرب است. به گفته وی، رهبران اتحادیه اروپا می خواهند 100 میلیون یورو اضافی برای تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین هزینه کنند و "فشار زیادی" بر مجارستان برای موافقت با این طرح وارد می‌کنند.

علاوه بر این، کاتالین نواک، رئیس جمهوری مجارستان نیز  هفته گذشته اعلام کرد که این کشور طرفدار راه حل دیپلماتیک برای درگیری در اوکراین است، زیرا راه حل نظامی قادر به ایجاد صلح پایدار و طولانی مدت نیست. به گفته وی، وی در دیدار  اخیرش با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در کی‌یف،  این موضوع را با وی در میان گذاشته است.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز اخیراً  در مصاحبه ای با روزنامه نگار معروف آمریکایی تاکر کارلسون، گفت که به ایالات متحده و ناتو در مورد خطر جنگ جهانی در پس زمینه درگیری اوکراین و کمک غرب به اوکراین هشدار داده است. وی ابراز عقیده کرد که اعزام نظامیان هر کشور غربی به خاک اوکراین به ناچار منجر به درگیری نظامی بین ناتو و روسیه خواهد شد.

اوربان  افزود: «اکنون یک لحظه بسیار خطرناک است. نه تنها برای من، بلکه برای مردم و شهروندان عادی کاملاً واضح است که ما در یک لحظه بسیار خطرناک زندگی می کنیم و جنگ جهانی سوم در را می‌زند، و ما باید بسیار بسیار مراقب باشیم.»

نخست وزیر افزود که او مرتباً سعی دارد این خطرات را به رهبران کشورهای عضو ناتو منتقل کند، اما آنها گوش شنوایی برای این واقعیت ندارند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و پنجاه و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

زلنسکی: دو کشتی دیگر از کریدور دریای سیاه عبور کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین  شب گذشته، شنبه، اعلام کرد که دو کشتی دیگر از کریدور تجاری موقت ایجاد شده در دریای سیاه عبور کردند. او از  خدمه بندر و "همه کسانی که عملکرد ایمن کریدور را تضمین کردند" تشکر کرد.

روز گذشته، شنبه، وزارت توسعه مناطق و زیرساختارهای اوکراین از اعزام دو کشتی از بندر یوژنی در منطقه اودسا خبر داد.

قبل از آن، در اواسط آگوست نیز پس از خروج روسیه از معامله غلات، مشخص شد که اولین کشتی باری با پرچم هنگ کنگ با محموله غلات، بندر اودسا را ​​ترک کرده و به تنگه بسفر رسید. مسیر کشتی باری فاش نشد. این کشتی بیش از 30 هزار تن محموله از جمله مواد غذایی را حمل کرد.

در تاریخ 10 آگوست، نیروی دریایی اوکراین از ایجاد کریدورهای موقت برای عبور کشتی‌های تجاری و غیرنظامی در دریای سیاه خبر داد.

در اواخر ماه جولای، وزارت دفاع روسیه تعدادی از مناطق دریای سیاه را برای کشتیرانی خطرناک اعلام کرده و یادآور شد که تمام کشتی‌هایی که به سمت بنادر اوکراین تردد می‌کنند، حامل های بالقوه محموله‌های نظامی محسوب خواهند شد.

واکنش رئیس جمهوری اوکراین به دستگیری ایگور کولومویسکی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین  وعده داد که به طور فعال با هر گونه جرم و جنایتی در این کشور مبارزه کند. وی این موضوع را شب گذشته در کانال تلگرامی خود بیان کرد و بدین ترتیب، به دستگیری تاجر ایگور کولومویسکی واکنش نشان داد.

زلنسکی تاکید کرد: زمانی که ممکن بود قانون شکنی کرد و سپس "طبق معمول" به کار خود ادامه داد، دیگر به پایان رسیده است. رئیس جمهور از افسران مجری قانون به خاطر عزم راسخ آنها و برای رساندن تحقیقات به "نتیجه عادلانه" حتی بعد از گذشت چند سال، تشکر کرد.

روز شنبه، دادگاه منطقه شوچنکوفسکی کی‌یف، ایگور کولومویسکی را به مدت دو ماه با امکان وثیقه بازداشت کرد. پیش از این، سرویس امنیت اوکراین او را به کلاهبرداری و قانونی کردن اموالی که از طرق غیرقانونی به دست آورده است متهم کرده بود. وکیل مدافع این الیگارش اوکراینی گفت که موکلش وثیقه پرداخت نخواهد کرد، اما در عوض علیه تصمیم بازداشت درخواست تجدید نظر خواهد کرد.

بر اساس تحقیقات، از سال 2013 تا 2020، کولومایسکی با انتقال وجوه کلان به خارج از کشور از طریق زیرساختارهای موسسات بانکی تحت کنترل خود، بیش از 500 میلیون گریونا (13.5 میلیون دلار) را شستشو داده است.

انتقاد نخست وزیر سابق اسلواکی از رسانه‌های غربی به دلیل حمایت از نازی‌ها

روبرت فیکو، نخست وزیر سابق جمهوری اسلواکی طی یک سخنرانی عمومی از این واقعیت انتقاد کرد که روزنامه نگاران غربی با وجود اطلاع از حضور نمایندگان گروه های رادیکال و تندرو در صفوف نیروهای مسلح اوکراین، این پدیده را به هیچ وجه محکوم نمی‌کنند. 

وی با اشاره به اینکه، در جمهوری اسلواکی، اشخاصی مانند باندرا و سایر حامیان ایدئولوژی ناسیونالیسم "هولیگان‌های خیابانی در حومه جامعه" نامیده می شوند، افزود: من هرگز هولیگان خیابانی مسلسل بدست را روی تانک ندیده‌ام. اما آنها در ارتش خدمت کرده و کارهای وحشتناکی انجام میدادند و حمایت از چنین افرادی، هتک حرمت میراث قیام ملی اسلواکی است.

پیش از این، در اواسط آگوست، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، بر لزوم اتحاد جهان در مبارزه با ایدئولوژی نازیسم تاکید کرده و یادآور شد: موضوع مبارزه با نازیسم اکنون بیشتر از قبل ضرورت یافته، چرا که این دقیقاً دلیل فاجعه‌ای است که اکنون مردم اوکراین در حال تجربه آن هستند.

پاشینیان معتقد است که روسیه در حال دور شدن از قفقاز جنوبی است

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد روسیه در حال دور شدن از منطقه قفقاز جنوبی است. وی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی La Repubblica که شب گذشته در تلویزیون ملی ارمنستان پخش شد، گفت: «ما شاهد هستیم که خود روسیه به دلیل اقداماتی که انجام می‌دهد یا مایل نیست، در حال ترک کردن منطقه قفقاز جنوبی است.»

به گفته نخست وزیر، «کریدور لاچین که قرار بود تحت کنترل نیروهای حافظ صلح روسی باشد، اکنون دیگر تحت کنترل نیروهای حافظ صلح روسی نیست». 

پاشینیان افزود: «دو دلیل برای این موضوع می تواند وجود داشته باشد: یا فدراسیون روسیه نمی تواند یا نمی خواهد کنترل کریدور لاچین را حفظ کند."

پیش از این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته بود که مقصر دانستن نیروهای حافظ صلح روسی در وضعیت بی ثباتی در کریدور لاچین اشتباه است.

کمیته بین‌المللی المپیک روس‌ها و بلاروس‌ها را از حضور در بازی‌های آسیایی محروم کرد

کمیته بین المللی المپیک (IOC) از  پذیرش ورزشکاران روسیه و بلاروس در بازی‌های آسیایی خودداری کرد. این خبر شب گذشته، شنبه، از سوی دفتر مطبوعاتی این سازمان اعلام شد. کمیته بین المللی المپیک IOC اعلام کرد که این تصمیم به دلایل فنی گرفته شده است.

طبق اطلاعات سرویس مطبوعاتی اسپورت اکسپرس، موضوع شرکت ورزشکاران با پاسپورت روسیه و بلاروس در بازی‌های آسیایی 2023، همانطور که در اجلاس المپیک در دسامبر 2022 مورد بحث قرار گرفت، مورد بررسی قرار گرفت، اما این کار به دلایل فنی غیرممکن است. 

قرار بود شرکت در این مسابقات به ورزشکاران روسیه و بلاروس کمک کند تا به بازی های المپیک 2024 پاریس راه پیدا کنند.

شورای المپیک آسیا (OCA) در اواخر ماه ژانویه از ورزشکاران روسیه و بلاروس برای شرکت در بازی های آسیایی دعوت کرد.  ضمن اینکه این شورا از بیانیه همبستگی با اوکراین، تحریم های روسیه و بلاروس و وضعیت ورزشکاران این کشورها حمایت کرده و  منتظر پاسخ کمیته المپیک در خصوص شرایط بازگشت ورزشکاران بود.

در پایان ماه مارس، کمیته اجرایی کمیته بین‌المللی المپیک توصیه کرد که فدراسیون‌های بین‌المللی فقط به ورزشکاران روسی که از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت نمی‌کنند و به عنوان ورزشکاران بی‌طرف اجازه رقابت دهند. کمیته المپیک روسیه توصیه کمیته بین المللی المپیک را غیرقابل قبول خوانده و یادآور شد که اعلام وضعیت بی طرفی برابر با نقض حقوق بشر است.

اوکراین 232 میلیون دلار دیگر از بانک جهانی دریافت خواهد کرد

بر اساس اطلاعات منتشره در وب سایت دولت اوکراین در روز شبنه، بانک جهانی 232 میلیون دلار به این کشور به منظور تعمیرات اضطراری ساختمان‌های مسکونی شهروندان اختصاص داده است. طبق این اطلاعات، در این رابطه بیش از 100 هزار خانواده کمک دریافت خواهند کرد. برای تعمیر حدود 98 هزار خانه و 8 هزار آپارتمان در پنج منطقه کشور برنامه ریزی شده است.

پیش از این، اولگ اوستینکو، مشاور رئیس جمهوری اوکراین گفته بود که کی‌یف قصد دارد تا پایان سال حدود یک میلیارد دلار بیشتر از صندوق بین المللی پول (IMF) دریافت کند. این برنامه کمکی حدود 15 میلیارد دلار است و برای چهار سال طراحی شده است. او گفت که در سال اول، کی‌یف باید تا 5 میلیارد دلار دریافت کند.

انهدام 4 پهپاد اوکراینی بر فراز منطقه بلگوراد روسیه

وزارت دفاع روسیه روز شنبه، از سرکوب تلاش دیگری از سوی مقامات کی‌یف برای انجام یک حمله تروریستی توسط یک هواپیمای بدون سرنشین در خاک روسیه خبر داد.طبق این اطلاعات، پهپاد مهاجم اوکراینی بر فراز منطقه بلگوراد منهدم شد.

مشخص شده که این پهپاد حدود ساعت 15:00 به وقت مسکو سرنگون شده است.

پش از این گزارش شده بود که در روز شنبه، سه پهپاد اوکراینی در آسمان منطقه بلگوراد رهگیری و منهدم شدند. بدین ترتیب که دو پهپاد در صبح رهگیری شدند، یکی دیگر در حدود ساعت 12:45 به وقت مسکو منهدم شد.

علاوه بر این، منابع خبری در منطقه زاپروژیه اعلام کردند که بعد از ظهر روز شنبه در آسمان منطقه بردیانسکی، سامانه پدافند هوایی روسیه یک موشک نیروهای مسلح اوکراین را ساقط کرد. این حادثه تلفات یا خسارت جانی در پی نداشت.

بیشتر بخوانید

تحولات اوکراین| پشت پرده انتقال جنگنده اف-16 به کی‌یف/ اذعان زلنسکی به تسلط روسیه بر آسمان اوکراین

تحولات اوکراین| مسکو بسته جدید کمک به کی‌یف را اوج ریاکاری واشنگتن نامید

تحولات اوکراین| نشست محرمانه فرمانده کل ارتش اوکراین با ژنرال‌های ناتو

تلاش اوکراین برای جذب کشورهای جنوب جهان به سمت خویش

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز (Financial Times) در تحلیلی در رابطه با نتیجه سفر دیمیتری کوله‌با وزیر خارجه اوکراین به پاریس در اواخر هفته گذشته، نوشت: مقامات کی‌یف در تلاش هستند تا با کمک فرانسه کشورهای جنوب جهانی را به سمت خود جلب کرده و آنها را از حمایت از روسیه منصرف کند.

این نشریه یادآور شده که  این تلاش‌های دیپلماتیک کی‌یف در  پس زمینه "پیش روی دردناک و آهسته" ضد حمله و  ایجاد "تنش بین کی‌یف و متحدان غربی آن به رهبری ایالات متحده" اهمیت پیدا می کند. البته تاکنون اوکراین و شرکای آن نتوانستند ائتلاف ضد روسی را به هزینه حمایت کشورهای در حال توسعه گسترش دهند. با این حال، کی‌یف امیدوار بود که این موضوع پس از رایزنی‌هایی که در شهر جده عربستان در اوایل ماه آگوست برای حل مناقشه با مشارکت بیش از 30 کشور از جمله برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی برگزار شد، پیشرفت داشته باشد، ولی چنین نشد.

آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین به روزنامه فایننشال تایمز گفت: "وظیفه ما حفظ روابط خوب با تعداد هر چه بیشتری از کشورها است. ما هر کاری که ممکن است انجام می دهیم تا آنها دست از حمایت روسیه بردارند."

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با کوله‌با تاکید کرد که پاریس «می‌تواند نقش مهمی» در بهبود روابط اوکراین با کشورهای آفریقایی ایفا کند، علی‌رغم این واقعیت که نفوذ فرانسه در این قاره در حال ضعیف شدن است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها