با قدیمیترین اسیر جهان آشنا شویم/ مبارز فلسطینی که از کودکی مقاومت در برابر اشغالگری را آغاز کرد
کتاب رکوردهای گینس نام نائل البرغوثی، اسیر فلسطینی را تحت عنوان «قدیمی تر ین اسیر جهان» به ثبت رسانده که از سنین کودکی رویکرد مقاومتی داشت و از همان زمان در مسیر مبارزه با اشغالگری قرار گرفت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، با آغاز اجرای توافق تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی در جریان آتشبس موقت در غزه، بسیاری از توجهات معطوف به تحولات بعدی و تکمیل این معامله بوده و اینکه آیا در این دوره اسرای مشهور و قدیمی فلسطینی آزاد خواهند شد یا نه. در این میان «نائل البرغوثی» ملقب به «ابوالنور» اسیر فلسطینی است که در کتابهای رکورد گینس نام او به عنوان قدیمیترین اسیر جهان ثبت شده است.
چهل و چهارمین سال اسارت قدیمیترین اسیر جهان
البرغوثی ابتدا وابسته به جنبش فتح فلسطین بود اما بعدها به عضویت حماس درآمد. در نوامبر 2023 یعنی ماهی که اکنون در آن قرار داریم، ابوالنور وارد چهل و چهارمین سال اسارت خود در زندانهای رژیم اشغالگر میشود. او 34 سال به طور مستمر در زندانهای دشمن بوده است. طی سالهای گذشته و در جریان چند دوره تبادل اسرا میان مقاومت و رژیم اشغالگر، مذاکرات زیادی درباره آزادی نائل البرغوثی انجام شده بود اما اشغالگران هربار از آزادی وی امتناع کردند.
نائل البرغوثی در 23 اکتبر 1957 در روستای کوبر از توابع رام الله و البیره به دنیا آمد و مراحل اولیه زندگی خود را در آنجا گذراند. او دوره ابتدایی تحصیلات خود را در همان روستای کوبر گذراند و برای تحصیلات متوسطه به برزیت رفت اما زمانی که برای امتحانات دبیرستان آماده میشد، به همراه برادر و پسرعمویش به اتهام کشتن یک افسر اسرائیلی در شمال رامالله و آتشزدن یک کارخانه و بمبگذاری در یک کافه اسرائیلی در آوریل 1978 بازداشت و به حبس ابد محکوم شد.
او به مطالعه و کتاب خواندن علاقه زیادی دارد و سایر اسرا در زندانهای رژیم صهیونیستی، ابوالنور را به فرهنگ و عشق وی به تاریخ میشناسند و او را الگوی مبارزان فلسطینی در برابر دشمن صهیونیستی میدانند. البرغوثی زبان عبری و انگلیسی را بعد از آزادی در معامله تبادل اسرا معروف به «وفاداری به آزادگان» در 18 اکتبر 2011 آموخت و تحصیل در دانشگاه قدس در رشته تاریخ را آغاز کرد اما مجددا بازداشت شد و از ادامه تحصیل بازماند.
رویکرد مقاومتی نائل البرغوثی
نائل البرغوثی از دوران کودکی به سرسختی معروف بود و در اوایل جنگهای فلسطینیان با رژیم اشغالگر و در سال 1967 زمانی که نیروهای ارتش دشمن وارد کرانه باختری شده و به دروازه روستای کوبر رسیدند، درحالی که تنها ده سال داشت عملیات مقاومتی را آغاز کرد و به همراه برادرش عمر و پسرعمویش فخری به پشت بام رفته و شروع به پرتاب سنگ به سمت صهیونیستها و سردادن تکبیر کردند.
بیشتر بخوانید
وخامت حال اسیر فلسطینی بعد از 59 روز اعتصاب غذا
آزادی اسیر فلسطینی پس از 20 سال اسارت/ اصرار ابومازن بر ادامه هماهنگی خائنانه با اشغالگران قدس
750 اسیر فلسطینی مبتلا به بیماریهای خطرناک هستند
خاطرات اسیر فلسطینی؛ «5هزار روز در برزخ»|31 و پایانی- روشن شدن آتش جنگی که صهیونیستها را خواهد سوزاند
نائل بعد از پیوستن به جبهه خلق برای آزادی فلسطین وابسته به جنبش فتح، به مقاومت به عنوان تنها گزینه برای آزادی فلسطین ایمان داشت. بعد از انشعاب جنبش فتح در سال 1983 و ظهور جنبشهای مقاومتی جدید در فلسطین و مشارکت قوی آنها در روند مبارزه با اشغالگری، نائل البرغوثی به همراه برادرش به عضویت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) درآمدند.
وی در ابتدای جوانی به همراه برادرش به هسته مقاومت فلسطین پیوست و زمانی که 20 سال داشت در 18 دسامبر 1977 بازداشت و به 3 ماه حبس محکوم شد و 14 روز بعد از آزادی مجددا به همراه برادر و پسرعمویش به خاطر انجام عملیاتهای مقاومتی بازداشت و به حبس ابد محکوم شد. برادر نائل در سال 1985 در معامله تبادل اسرا آزاد شد اما رژیم اشغالگر اجازه آزادی ابوالنور را نداد.
البرغوثی زمانی که در زندان بود پدر و مادرش را در اکتبر 2004 از دست داد. همانطور که اشاره شد ابوالنور در اکتبر 2011 در معامله که در آن «گلعاد شالیط» نظامی صهیونیست در ازای آزادی بیش از هزار اسیر فلسطینی آزاد شد، از زندانهای رژیم اشغالگر رهایی یافت. نائل بعد از آزادی در 18 نوامبر همین سال با یکی از اسرای آزاده فلسطینی به نام «ایمان نافع» ازدواج و زندگی جدید خود را در روستای کوبر آغاز کرد اما در بازداشت خانگی بود و زمانی که 32 ماه از آزادی او نگذشته بود مجددا در 18 ژوئن 2014 در چارچوب کمپین بازداشت بسیاری از کسانی که در معامله وفاداری به آزادگان آزاد شده بودند، بازداشت شد.
وی به 30 ماه حبس تعزیری محکوم شد و اشغالگران پس از گذراندن دوران محکومیت از آزادی وی خودداری کردند و به بهانه وجود پرونده محرمانه، حکم قبلی او یعنی حبس ابد را اعاده کردند. فوت برادر نائل در سال 2021 بر اثر ابتلا به کرونا، از دیگر اتفاقات تلخی بود که او در زندان تجربه کرد و همانطور که نتوانسته بود با پدر و مادرش وداع کند، از دیدار برادرش در لحظات پایانی نیز محروم شد.
وکیل نائل البرغوثی چندین بار به حکم صادر شده علیه وی اعتراض کرده اما پاسخی نشنیده است. ابوالنور در طول مدت بازداشت خود پیامهای متعددی برای فلسطینیان ارسال و بر لزوم وحدت ملی به عنوان مبنایی برای آزادی اسرای فلسطینی و احیای هویت اصلی و قدرتمند فلسطینی تاکید کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید