پس از خروج تیپهای گولانی و چتربازان، سرنوشت جنگ غزه چه خواهد شد؟
یک رسانه عرب زبان به خروج نیروهای گولانی و چتربازان رژیم صهیونیستی از غزه پرداخت و نوشت که رقص و شادی نظامیان این تیپ از این خبر، جای تردیدی را درباره نبرد سخت علیه غزه و تلفات آن باقی نمیگذارد.
به گزارش مشرق، پایگاه عربی ۲۱ در گزارشی با عنوان «پس از خروج نیروهای گولانی و چتربازان چه نیروهایی در غزه برای جنگ میمانند؟» آورده است: چند روزی از اظهارات ژنرال سابق در ارتش رژیم اشغالگر مبنی بر اینکه تیپ گولانی یک چهارم نیروهایش را در غزه از دست داده، نگذشته بود تا اینکه خبر خروج عناصر این تیپ از غزه منتشر شد. متعاقب آن نیز ارتش این رژیم از خروج تیپ چتربازان برای بازنگری مجدد آنها خبر داد.
بر اساس این گزارش، این دو تیپ در راس جنگ ارتش صهیونیستی در غزه هستند، زیرا از حیث آموزشی و تجهیزات، بهترین و ستون فقرات نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی هستند. تیپ گولانی متحمل ضربات سنگین به دست رزمندگان مقاومت شد و دهها نفر از افسران و نظامیان آن کشته شدند. خروج این تیپ که فرماندهان آن بارها از محو غزه سخن به میان آورده بودند، به مثابه شکست نظامی به ویژه با توجه به تلفات این تیپ در روزهای گذشته است.
«فایز الدویری» کارشناس نظامی در این باره می گوید: خروج نظامیان گولانی مُهر تاییدی بر تلفات ۴۰ درصدی نیروهایش است و اینکه امکان تداوم نبرد را ندارد.
به نوشته عربی ۲۱، صحنه های رقص و شادی نظامیان تیپ گولانی، جای هیچ تردیدی درباره نبرد سخت غزه و تلفات این تیپ باقی نمیگذارد.
در همین حال، «حاتم الفلاحی» کارشناس امور نظامی می گوید: نیروهای تیپ شمارشان ۲۵۰۰ نظامی است که ۵۰۰ نظامی آن کشته یا زخمی شدهاند و این گواهی این است که اشغالگران آمار واقعی کشتههای خود را بیان نمیکنند.
وی می افزاید: این تلفات بسیار سنگین است. گولانی از بهترین تیپ های اشغالگران است که برای جنگ در مناطق مهم آموزش دیده و فرماندهان ارتش اشغالگر در نبردهای شدید و پیچیده به آن روی میآورند. اگر این تیپ آموزش دیده وضعش این است، پس اوضاع دیگر تیپ هایی که آموزش و تجهیز به مراتب کمتری دارند، چگونه است؟ این آمار تلفات بر باقیمانده نیروهای این تیپ تاثیرگذار است، به ویژه بخش اعظم تلفات از میان افسران و فرماندهان بوده است.
به نوشته عربی ۲۱، تاریخ تاسیس این تیپ فوریه سال ۱۹۴۸ است.
عربی ۲۱ در ادامه به تلفات تیپ چترباز ارتش رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرده و می نویسد که این تیپ در سال ۱۹۵۵ تشکیل شده است.
این رسانه به نقل از «متی یارار» کارشناس امنیتی ترکیه ای نیز می افزاید که اگر حرفهای چند روز قبل افسر اسرائیلی درباره کشته شدن ۱۳۷۵ نظامی و آمار اعلام شده مجروحان از سوی رسانه های صهیونیستی را ملاک قرار دهیم، به آن مفهوم است که قریب به هشت هزار نظامی این رژیم از کار افتاده اند.
وی می گوید: ارتش اسرائیل ۸۰۰۰ نظامی خود را از دست داده و برای ارتشی که فناوری پیشرفته دارد و از بهترین تانکهای جهانی بهره میبرد، این آمار طی دو ماه بسیار سنگین است. این آمار برای ارتشی مانند ایالات متحده هم زیاد است، چه رسد به اسرائیل با حجم اندک و جمعیت کم به ویژه این آمار از نیروهای ویژه ای است که آموزش آنها سالهای طولانی زمان می برد.
عربی ۲۱ درباره نیروهای باقیمانده نیز آورده است: اشغالگران ۵ لشکر خود را وارد نبرد غزه کردند و حدود ۶۰۰ هزار نظامی در قالب نیروهای ویژه، نیروهای پیاده و لشکرهای زرهی و گردان تانک در جنگ غزه مشارکت دارند که با خروج تیپ گولانی و گردانهایی از چتربازان و از تیپ های زرهی، فضا برای مقاومت فراهم شده تا نظامیانی که آموزش کمتری در مقایسه با نیروهای ویژه دارند، را هدف قرار دهد، به ویژه که فقط تیپ گفعاتی از نیروهای ویژه در جنگ غزه مانده است.
این رسانه همچنین به اظهارنظر روز سه شنبه گذشته سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی درباره ورود گردان کامل و نیروهای مهندسی رزمی به عرصه جنگ پرداخته و به نقل از یک کارشناس ترکیه ای آورده است: این به دو علت است، نخست اینکه اسراییل میداند که در معرض فشار برای توقف جنگ پس از سال نو میلادی قرار خواهد گرفت، از این رو تمام توان خود را در غزه گذاشته و دیگر اینکه این نشانه ناکارآمدی نیروهای کنونی در غزه است.
دیدگاه تان را بنویسید