پیروزی نامزد طرفدار روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اسلواکی
بر اساس نتایج اولیه انتخابات در اسلواکی، پیتر پلگرینی که مانند رابرت فیکو، نخست وزیر این کشور مواضع طرفداری از روسیه در جنگ اوکراین را دنبال می کند با کسب اکثریت آراء توانست در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، پیتر پلگرینی، رئیس سوسیال دموکرات پارلمان این کشور، در انتخابات ریاست جمهوری اسلواکی پیروز شد. پس از شمارش 99.8 درصد از حوزه های انتخاباتی، وی با کسب 53 درصد آرا به وضوح از ایوان کورکوک، نامزد اپوزیسیون لیبرال، که اندکی کمتر از 47 درصد آرا را به دست آورد، پیشی گرفت. کمیسیون انتخابات شب گذشته این خبر را اعلام کرد. در اصل، نظرسنجیها و نتایج جزئی اولیه نتیجه محدودتری را پیشنهاد می کردند. نتیجه نهایی رسمی باید حداکثر تا بعدازظهر یکشنبه در دسترس باشد.
کورکوک در برابر خبرنگاران در براتیسلاوا شکست خود را پذیرفت و پیروزی پلگرینی را تبریک گفت. خبرگزاری TASR به نقل از وزیر خارجه سابق لیبرال، که احزاب لیبرال و محافظه کار اپوزیسیون نیز در اعتراضات گسترده علیه دولت از او حمایت کرده بودند، گفت که او "ناامید و سرخورده" است. کورکوک از مبارزات انتخاباتی انتقاد کرد و آن را غیر شفاف خواند. نامزد بازنده گفت: ثابت شده است که می توان با نفرت پراکنی رئیس جمهوری اسلواکی شد.
رابرت فیکو، نخست وزیرمجارستان در ویدئویی پیش از دور دوم انتخابات، کورکوک را به دلیل موضع او در قبال جنگ اوکراین، به عنوان یک "جنگ افروز" مورد انتقاد قرار داد. با این حال، نخست وزیر از پلگرینی به عنوان یک "نامزد میانه رو که ارزش صلح را می شناسد" تمجید کرد.
پلگرینی پیش از این در دولت های قبلی تحت رهبری فیکو سمت های وزارتی را بر عهده داشت. در سال 2018، پس از استعفای فیکو به دنبال قتل روزنامهنگار تحقیقی یان کوسیاک و نامزدش، پلگرینی جایگزین او در راس دولت شد و تا سال 2020 این سمت را حفظ کرد.
در طول مبارزات انتخاباتی، پلگرینی از شعار «اسلواکی به آرامش نیاز دارد» برای غلبه بر شکاف عمیق سیاسی داخلی در این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو، که از شرق با اوکراین همسایه است، استفاده کرد. از سوی دیگر، کورکوک وعده داد که وزنه تعادلی برای دولت ناسیونالیست چپ در زمان نخست وزیری رابرت فیکو تشکیل دهد. کورکوک از حمایت قاطع نظامی از اوکراین حمایت می کند، در حالی که پلگرینی در مورد تحویل تسلیحات موضع محتاطانه ای اتخاذ کرده و همچنین از رویکرد اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در این راستا حمایت می کند.
مانند آلمان، رئیس جمهور در اسلواکی در درجه اول نقش نمایندگی دارد. اما سخنان رئیس جمهور در انظار عمومی وزن زیادی دارد. همچنین در صورت بروز بحرانهای دولتی، او میتواند به طور موقت خودش یک دولت تشکیل دهد، همانطور که آخرین بار در حدود سال 2023 اتفاق افتاد.
رابرت فیکو بارها از سیاست اتحادیه اروپا درباره اوکراین انتقاد کرده است اما - برخلاف ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان - با هر چیزی که در بروکسل به نفع اوکراین و علیه روسیه تصمیم گرفته شد، موافقت کرد. دولت فیکو از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا حمایت می کند، اما مخالف الحاق این کشور به ناتو است.
پس از انتخابات پارلمانی در پاییز 2023، پلگرینی از به دست گرفتن رهبری یک اتحاد دولتی متشکل از احزاب لیبرال و محافظه کار در برابر برنده انتخابات فیکو خودداری کرد. از آنجا که او نمی توانست ایده خود را در مورد یک دولت رفاه قوی با این شرکا محقق کند، ترجیح داد با فیکو وارد ائتلاف شود.
دیدگاه تان را بنویسید