کد خبر: 706736
تاریخ انتشار :

چرایی سفر «لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به آمریکا

سفر دومین رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به ایالات متحده طی کمتر از یک ماه پس از سفر رهبر نخست اپوزیسیون، حکایت از آن دارد که آمریکا چندان میلی برای ادامه کار با «نتانیاهو» ندارد.

چرایی سفر «لاپید» رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به آمریکا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پس از سفر «بنی‌گانتس» به ایالات متحده و دیدار با مقامات آمریکایی، حالا «یائیر لاپید»، رئیس حزب «یش عَتید» و دومین رهبر اپوزیسیون کنست رژیم صهیونیستی به فاصله یک ماه از آن سفر، قرار است به ایالات متحده سفر کرده و طی سفری رسمی با مقامات آمریکایی دیدار کند. طبق اعلام حزب «لاپید» در شبکه اجتماعی ایکس، وی قرار است در ایالات متحده با «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «چاک شومر»، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا دیدار کند.

وضعیت روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی

«یائیر لاپید»، یکی از دو رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در شرایطی به ایالات متحده سفر می‌کند که روابط رژیم صهیونیستی با ایالات متحده در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارد. البته شاید عبارت دقیق این باشد که روابط ایالات متحده با «نتانیاهو» در وضعیت نامناسبی قرار دارد. رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفتگوی تلفنی «بایدن» با «نتانیاهو» در پنج شنبه گذشته خبر دادند که 30 دقیقه طول کشید. این رسانه‌ها، گفتگوی نامبرده را شدیداللحن به گونه‌ای توصیف کردند که طی 6 ماه گذشته و در اثنای جنگ سابقه نداشته است. گفته شده این گفتگو در خصوص نوع عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی طی 6 ماه گذشته بوده است.

رسانه‌های صهیونیستی و غربی مدعی‌اند، آمریکا انتقادات بسیاری به نتانیاهو و کابینه‌اش در خصوص مدیریت جنگ در غزه و حمله زمینی به رفح دارند. جایی که 1.5 میلیون آواره فلسطینی در آنجا مستقر هستند. از سوی دیگر «لاپید» قرار است با «چاک شومر»، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا دیدار کند که قریب یک ماه قبل خواستار برگزاری انتخابات پیش از موعد شده بود تا به صهیونیست‌ها فرصت خلاص شدن از «نتانیاهو» را بدهد کسی که بزگترین مانع صلح است.

موضوعات مورد بررسی در سفر «لاپید» به ایالات متحده

اینکه سفر دومین رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با چه اهدافی و برای بررسی چه موضوعاتی صورت می‌گیرد، محملی است که بررسی آن تا حدی می‌تواند برخی گره‌های کنونی عرصه فلسطین را باز کند.

بررسی وضعیت عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در رفح 

سفر «یائیر لاپید» طبق اعلام حزب وی و رسانه‌های صهیونیستی برای بررسی برخی موضوعات خاص صورت می‌گیرد. یکی از این موضوعات خاص، اقدامی است که ارتش رژیم صهیونیستی، بیش از یک ماه است برای آن برنامه ریزی و اظهار نظر می کند و آن حمله زمینی به منطقه رفح است.

«نتانیاهو» طی این مدت همواره در رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که ارتش برای تکمیل اقدامات خود در نوار غزه، باید عملیات زمینی در رفح را انجام دهد. در غیر این صورت، تصویری پیروزی در غزه تکمیل نخواهد شد. این ادعای «نتانیاهو» از آغاز با مخالفت ظاهری آمریکایی‌ها روبرو شده است و حالا رسانه‌های صهیونیستی و آمریکایی اینگونه تصویر سازی می کنند که چون ایالات متحده با «نتانیاهو» برای عملیات زمینی به دیدگاه مشترکی نرسیده‌اند، قصد دارند دیدگاه خود را با مخالفان «نتانیاهو» مطرح کنند. اینکه چقدر این مسئله صحت داشته، محل باور باشد، خود محل تأمل است اما از سوی منابع رسمی آمریکایی و رژیم صهیونیستی، بررسی این موضوع به عنوان یکی از اهداف سفر «یائیر لاپید» ذکر شده است.

به نظر می‌رسد هدف قرار گرفتن اعضای مجموعه خیریه بین المللی موسوم به «آشپزخانه بین المللی» طی روزهای اخیر بهترین بهانه را به دست آمریکایی‌ها داده است تا «نتانیاهو» را تنبیه کنند.

بررسی برگزاری انتخابات پیش از موعد

همانگونه که در سطور گذشته ذکر شد، «یائیر لاپید» در سفر خود قرار است با «چاک شومر»، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای آمریکا- که یک ماه قبل خواستار برگزاری انتخابات پیش از موعد در رژیم صهیونیستی شده بود- دیدار کند. «یائیر لاپید»، تنها شخصیت بارز سیاسی رژیم صهیونیستی است که از همان آغاز جنگ در نوار غزه خواستار برکناری «نتانیاهو» حین جنگ شده است و هنوز هم بر موضع خود استوار تأکید دارد. لذا به نظر می‌رسد یکی از موضوعات جدی در دیدار وی با مقامات آمریکایی مسئله‌ای باشد که «لاپید» روی آن طی 6 ماه گذشته تأکید داشته است و کسانی که قرار است با آنها دیدار کنند نیز نظر مثبتی نسبت به آن دارند.

بررسی این موضوع قطعاً با هماهنگی‌هایی همراه خواهد بود که «لاپید» در صورت ورود به انتخابات یا پیروزی در آن، به آنها نیاز مبرم دارد و بدون دریافت تأیید از ایالات متحده نخواهد توانست در عرصه سیاسی عرض اندام کند.

بررسی وضعیت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی

غیر از این موضوعات رسمی که به طور علنی در رسانه‌ها منتشر می‌شوند موضوعات دیگری وجود دارند که همواره به دلیل حساسیت شان در رسانه‌ها مطرح نمی شوند. این موضوعات عمدتاً امنیتی بوده، از حساسیت بالایی برخوردارند. طی روزهای گذشته، مهمترین مسئله امنیتی رژیم صهیونیستی، پاسخی است که جمهوری اسلامی ایران آن را به دلیل حماقت رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به صهیونیست ها وعده داده است.

ایالات متحده موضعی تبری جویانه از رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد و در ابتدا از عدم آگاهی از حمله به ساختمان کنسولگری ایران سخن گفت و پس از آن اعلام کرد اطلاع نداشته که حمله قرار است به ساختمان کنسولگری ایران باشد. اگرچه این موضع ایالات متحده به هیچ وجه قابل باور نیست اما این موضع گیری ایالات متحده، از فرار آمریکا در این موقعیت از همراهی رژیم صهیونیستی حکایت داشته، رژیم صهیونیستی را به تنهایی در مقابل جمهوری اسلامی ایران قرار می دهد. این همان موضعی است که صهیونیست‌ها از ابتدای جنگ از آن فرار کرده‌اند و می دانند اگر ایالات متحده به طور همه جانبه در کنار آنها قرار نگیرد، به شدت آسیب خواهند دید و توان ادامه جنگ را نخواهند داشت.

اینکه این تصمیم ایالات متحده، از سر تنبیه «نتانیاهو» یا برای حفظ منافع خود در منطقه است یا دلیل دیگری دارد مشخص نیست اما این وضعیت، مقبول صهیونیست‌ها نیست و آنها قطعاً برای احراز از اینکه در این موقعیت تنها نمانند به رایزنی در ایالات متحده خواهند پرداخت.

استمرار جنگ در غزه یا لبنان

یکی از موضوعاتی که همواره در سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ایالات متحده یا برعکس مورد بررسی قرار گرفته، اقدامات امنیتی یا نظامی است که آنها قصد انجام آنها را دارند. حال در میانه جنگ، صهیونیست‌ها برای هرگونه اقدام نظامی نیاز به هماهنگی دارند. این مسئله از آن دست موضوعاتی است که به شخص خاصی ارتباط ندارد و دیدار در هر سطحی که صورت گیرد توسط همراهان امنیتی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد. این مسئله یکی از مخفی‌ترین و سری ترین موضوعات هر سفر و دیدار است.

رژیم صهیونیستی علاوه بر انتظاری که برای پاسخ جمهوری اسلامی ایران می‌کشد در 3 حوزه نظامی و امنیتی در وضعیت عملیاتی قرار دارد: استمرار جنگ در غزه، سرکوب در کرانه باختری و عملیات در مرزهای شمالی. این 3 وضعیت، به دلیل نیازی که به پشتیبانی ایالات متحده دارند، بدون هماهنگی با مقامات نظامی و امنیتی آمریکایی مقدور نیستند. لذا یکی از موضوعات محتمل برای بررسی در سفر «لاپید» خواهند بود.

پایان دادن به جنگ و قبول آتش‌بس

با وجود تمام موضوعاتی که به آنها در سطور فوق اشاره شد، اما نشانه‌هایی در میدان وجود دارند که حکایت از آن دارند که رژیم صهیونیستی به نوعی مقدمات قبول آتش بس را دارا است و احتمال این وجود دارد با قبول آتش بس، به جنگ خاتمه دهد. توسعه اعتراضات صهیونیست‌ها برای پایان جنگ، خارج کردن بخش اعظم نیروهای ارتش از خان‌یونس و جنوب نوار غزه و شروع دوباره مذاکرات آتش بس در قاهره، نشانه‌هایی هستند که از احتمال آمادگی رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ و آتش بس خبر می‌دهند.

بیشتر بخوانید

آمریکا: عقب نشینی اسرائیل فقط برای آمادگی دوباره نیروها است

تداوم اعتراضات در قدس و تل‌آویو/ معترضان: نتانیاهو برو!

«نتانیاهو» نیز پیش از این نشان داده است که ظرفیت غافلگیر کردن تمام همراهان خود را دارد. اما پایان دادن به جنگ در مرحله کنونی به معنی شکست تمام عیار رژیم صهیونیستی و پیروزی مقاومت خواهد بود و تبعات سنگینی برای صهیونیست‌ها و شخص «نتانیاهو» خواهد داشت. صهیونیست‌ها در این مرحله نیز بدون حمایت آمریکا نخواهند توانست این شکست را تحمل کنند. لذا یکی از گزینه‌هایی که در سفر «لاپید» احتمال داده می‌شود مورد بررسی قرار گیرد این موضوع خواهد بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها