پیشبینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کییف سخت خواهد بود
هفتهنامه «نیوزویک» امروز (یکشنبه) در مطلبی پیشبینی کرد که سال کنونی میلادی (۲۰۲۴)، برای اوکراین پس از ضد حمله ناامیدکننده ۲۰۲۳ که منابع [مالی و نظامی] زیادی برای آن هزینه شد، سخت باشد.
به گزارش مشرق، این نشریه آمریکایی نوشت: چهار ماه اول سال ۲۰۲۴، دشوارترین وضعیتها در ۲ سال جنگ اوکراین و روسیه را نشان داده است. نیروهای کییف در تمام طول خط مقدم در موضع ضعف قرار دارند و با ارتش بازسازیشده روسیه روبرو هستند.
«نیوزویک» با پیشبینی وضعیتی سخت برای کییف در سال جاری میلادی، خاطرنشان کرد: حامیان غربی اوکراین در ارائه تسلیحات به این کشور کند عمل کردند و در کشاندن این جنگ به جنگی گستردهتر با روسیه نیز مردد بودهاند.
کوستی سالم (Kusti Salm) دبیر دائمی وزارت دفاع استونی طی مصاحبهای در ماه دسامبر (آذر/دی) به نیوزویک گفت: «۲۰۲۴ دشوار خواهد بود». وی در مورد نیروهای اوکراینی نیز گفت: «آنها باید حالت تدافعی به خود بگیرند.»
این هفتهنامه آمریکایی افزود که پیشروی طاقت فرسا روسیه به سمت غرب در تمام طول جبهه شرقی جنگ ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، «ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه ممکن است امیدوار باشد که با پیروزی در دونتسک و لوهانسک، زمان کوتاهی را برای یک مکث [در جنگ] به دست آورد.»
پاول لوزین (Pavel Luzin) تحلیلگر نظامی روسی و محقق مدعو در دانشکده حقوق و دیپلماسی «فلچر» نیز به نیوزویک گفت که «به سختی» میتوان گفت که آیا نیروهای مسکو میتوانند تلاش فعلی خود را برای فشار تابستانی بزرگتری افزایش دهند یا خیر؟
وی در ادامه گفت: «آنها [نیروهای روسیه] به استراحت نیاز دارند، اما قرار نیست جنگ را پایان دهند.»
نیوزویک در ادامه نوشت: از آنجایی که اوکراین منتظر تحویل دهها جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا است، ممکن است در سال کنونی شاهد تغییر قابل توجهی در قدرت هوایی [کییف] باشیم.
اوکراین گفته است که این جنگندهها، قدرت دفاعی آن را در برابر موشکهای کروز و پهپادها تقویت خواهد کرد.
از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در سفر اخیر خود به اوکراین در حالی که از متحدان ناتو خواست تا به تعهدات در زمینه کمک نظامی به کییف عمل کنند، اعلام کرد: برای پیروزی اوکراین خیلی دیر نشده است.
روسیه به دنبال نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی مسکو از سوی غرب، پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد و کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکنون با حمایتهای هنگفت مالی و نظامی از کییف، مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان دادن به آتش این جنگ را مسدود کردند.
دیدگاه تان را بنویسید