بحران تازه اسرائیل
صد آنلاین | در حالی رژیم صهیونیستی با مجموعهای از بحرانهای سیاسی، امنیتی، نظامی، اجتماعی، اقتصادی، اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک ناشی از ۸ ماه کشتار و جنایت در نوار غزه دست به گریبان است که موضوع بررسی شکایت آفریقای جنوبی علیه جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی در لاهه نیز بحران مضاعفی را برای این رژیم به دنبال داشته است. دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه روز پنجشنبه رسیدگی به درخواست آفریقای جنوبی برای صدور حکمی که رژیم صهیونیستی را ملزم به توقف حملات به شهر رفح واقع در غزه آغاز کرد و دومین جلسه استماع این دیوان (لاهه) بعدازظهر دیروز جمعه آغاز شد که البته تا لحظه تنظیم این گزارش خبری از نتیجه آن منتشر نشد.
به گزارش صد انلاین ، در حالی رژیم صهیونیستی با مجموعهای از بحرانهای سیاسی، امنیتی، نظامی، اجتماعی، اقتصادی، اقتصادی، تجاری و دیپلماتیک ناشی از ۸ ماه کشتار و جنایت در نوار غزه دست به گریبان است که موضوع بررسی شکایت آفریقای جنوبی علیه جنایت نسلکشی رژیم صهیونیستی در لاهه نیز بحران مضاعفی را برای این رژیم به دنبال داشته است. دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه روز پنجشنبه رسیدگی به درخواست آفریقای جنوبی برای صدور حکمی که رژیم صهیونیستی را ملزم به توقف حملات به شهر رفح واقع در غزه آغاز کرد و دومین جلسه استماع این دیوان (لاهه) بعدازظهر دیروز جمعه آغاز شد که البته تا لحظه تنظیم این گزارش خبری از نتیجه آن منتشر نشد.
طبق اطلاعیه دیوان بینالمللی دادگستری، جلسه دو روزه (پنجشنه و جمعه) با تکیه بر کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی در نوار غزه برگزار میشود و آفریقای جنوبی از این دیوان خواسته تا اقدامات موقت اضافی و اصلاح اقدامات موقت قبلی را در نظر داشته باشد تا رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود در رفح، واقع در جنوبیترین نقطه غزه را متوقف کند. نماینده آفریقای جنوبی به دیوان بینالمللی دادگستری گفته بود که «ما به دنبال تدابیر اضافی علیه اسرائیل به دلیل نابودی مداوم مردم فلسطین هستیم.» این تازهترین درخواست آفریقای جنوبی از عالیترین دادگاه سازمان ملل متحد در پرونده حقوقیای است که در آن رژیم صهیونیستی به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم شده است. دیوان بینالمللی دادگستری روز پنجشنبه رسیدگی به چهارمین درخواست آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی را آغاز کرد.
تازهترین شکایت آفریقای جنوبی بر این اساس است که عملیات کنونی صهیونیستها، زندگی در غزه را با توجه به وضعیت انسانی وخیم کنونی در این منطقه و اهمیت گذرگاه رفح در تأمین کمکهای غزه مختل میکند و به این معنی است که حمله تمامعیار اسرائیل به رفح، نقض مادهای از کنوانسیون نسلکشی است که تصریح میکند «تحمیل عمدی شرایط زندگی بر گروهی از مردم، بهطوری که موجب تخریب فیزیکی کلی یا جزئی شود، ممنوع است.» در این شکواییه به بسته بودن گذرگاه کرم ابوسالم اشاره شده است. موافقت فوری دیوان بینالمللی دادگستری با استماع درخواست آفریقای جنوبی نشان میدهد که این دیوان ممکن است براساس دستورات قبلی خود در قبال درخواستهای آفریقای جنوبی، دستورات تندی علیه رژیم صهیونیستی صادر کند.
- مواضع آفریقای جنوبی در اولین جلسه استماع
البته هیأت آفریقای جنوبی روز پنجشنبه و در اولین جلسه استماع دیوان بین المللی دادگستری در لاهه اعلام داشت که نسل کشی رژیم صهیونیستی وارد مرحله جدید و وحشتناکی شده است و پرتوریا از این دیوان می خواهد تا دستور توقف حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه را صادر کند. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هم در واکنش به اظهارات هیات آفریقای جنوبی در جلسه دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه درباره نسل کشی مردم غزه توسط این رژیم مدعی شد که آفریقای جنوبی همچنان به فعالیت خود به عنوان شاخه حقوقی حماس و برای از بین بردن حق اسرائیل برای حمایت از شهروندانش ادامه میدهد! اظهارات آفریقای جنوبی نقض توافق کشتار جمعی و منشور دیوان بینالمللی دادگستری است. ما از این دیوان میخواهیم درخواست آفریقای جنوبی را رد کند!
آفریقای جنوبی میگوید تلآویو علاوه بر حملات مستقیم نظامی به ملت فلسطین که تاکنون جان بیش از ۳۵ هزار غیرنظامی از جمله زنان و کودکان را گرفته است، با ممانعت از دسترسی به مواد غذایی، سوخت و دارو، فلسطینیان را در غزه گرسنگی میدهد. آفریقای جنوبی همچنین از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته تا تلآویو را مجبور کند که مقامات سازمان ملل، سازمانهای بشردوستانه و روزنامهنگاران بتوانند بدون مانع به نوار غزه دسترسی داشته باشند.
جالب اینجاست که در دور جدید بررسی پرونده جنایسات صهیونیست ها در لاهه، کریم خان، دادستان دادگاه کیفری بینالمللی، روز سهشنبه گذشته ضمن اشاره به تهدیداتی که او را در پروندههای جنگ غزه و اوکراین هدف قرار میدهند، تاکید کرد که تسلیم نفوذ «قدرتمندان» جهان نخواهد شد. دیوان بینالمللی دادگستری در ماه ژانویه طی حکمی به رژیم اسرائیل دستور داده بود تا تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انجام نسل کشی به عمل آورده و امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را فراهم کند. با این حال، دیوان از صدور دستور آتشبس خودداری کرده بود. آراء دیوان بین المللی دادگستری به عنوان بازوی قضایی سازمان ملل از نظر قانونی لازمالاجرا است.
- در جلسه دیروز چه گذشت؟
اگر چه نتایج جلسات لاهه تا زمان نگارش این مطلب هنوز روشن نبود، اما الجزیره طی گزارشی از روند این دادگاه گفته بود که در دومین جلسه استماع دیوان بینالمللی دادگستری برای پیگیری شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی، هیات آفریقای جنوبی دیروز جمعه تاکید کرد که «ما در این دادگاه شکایت کردیم زیرا معتقدیم که در غزه نسلکشی رخ داده است.» البته نماینده هیات آفریقای جنوبی این را هم گفت، «ما به خاطر اینکه همپیمان جنبش حماس هستیم در دیوان بینالمللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی شکایت نکردیم بلکه در راستای اجرای قوانین بینالمللی شکایت کردیم.» وی افزود، «اگر رژیم اسرائیل ادعا می کند که حماس مرتکب جنایت جنگی شد باید ببیند که خودش چه کارهایی در نوار غزه انجام داده است.» نماینده آفریقای جنوبی ادامه داد که «اسرائیل تلاش میکند آنچه در نوار غزه رخ میدهد را تغییر دهد و تصویری مغایر با واقعیت را جلوه دهد.»
در مقابل، نماینده رژیم صهیونیستی در این دادگاه مدعی شد که آفریقای جنوبی خلاف واقعیت را میگوید و در نوار غزه نسلکشی رخ نداده است. با این وجود نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین هم در این دادگاه فاش کرد که شهرکنشینان صهیونیست در برابر چشمان نیروهای امنیتی این رژیم به کمکهای انسانی حملهور میشوند و مانع رسیدن آنها به غزه میشوند. وی همچنین گفت که رژیم اسرائیل اجازه نمیدهد که آژانس بین المللی کمک رسانی به فلسطین (آنروا) فعالیت خود در نوار غزه را انجام دهد.
دیدگاه تان را بنویسید