سفر مقام بلندپایه نظامی سودان به نیجر و مالی
دو مقام بلندپایه نظامی سودان سفر آفریقایی خود را که شامل نیجر و مالی میشود شروع کردند تا با مقامات این کشورها درباره تحولات نبرد داخلی سودان و تاثیرات آن بر محیط منطقهای و بینالمللی گفتوگو کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، « شمس الدین کباشی» معاون فرمانده ارتش و «یاس ابراهیم» وزیر دفاع سودان سه شنبه ( دیروز ) به کشورهای نیجر و مالی رفتند که گفته میشود قبائل عرب آنها در روند جذب مزدور برای نیروهای واکنش سریع سودان مشارکت دارند.
سرلشکر «یاسر عطا» دستیار فرمانده ارتش در دی ماه گذشته با اشاره به گزارش سازمان ملل گفت: در این گزارش آمده که مزدوران زیادی از کشورهای چاد، لیبی، آفریقای مرکزی، نیجر، مالی، بورکینافاسو و سوریه به سودان اعزام شده تا در کنار نیروهای واکنش سریع در نبرد داخلی این کشور شرکت داشته باشند.
وی افزود: نیروهای واکنش سریع نبرد خود را با ارتش با 120 هزار نیرو شروع و بیش از 49 هزار مزدور جذب کرد، درحقیقت هفتهای 7 هزار مزدور وارد سودان میشدند.
شورای حاکمیتی سودان با انتشار بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: در جریان سفر شمس الدین کباشی معاون فرمانده ارتش و یاس ابراهیم وزیر دفاع سودان به نیجر و مالی ( غرب آفریقا ) آنان با مقامات بلند پایه این کشورها درباره روند مناسبات دوجانبه و راههای گسترش آن گفت وگو خواهند کرد.
بیشتر بخوانید
سودان به دنبال همکاریهای نظامی با روسیه
در این بیانیه آمده است: در جریان این سفر تحولات نبرد داخلی سودان و تاثیر آن بر محیط منطقهای و بینالمللی مورد بررسی قرار میگیرد.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، سفر این دو مقام بلندپایه نظامی سودان همزمان با سفر آفریقایی «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه به کنگو ، برازویل و چاد شده و این درحالی است که طی چند ماه اخیر شاهد گسترش مناسبات نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک بین خارطوم و مسکو هستیم به گونهای که « مالک عقار» معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان در یک سفر رسمی چند روزه وارد روسیه شد تا در یک نشست اقتصادی بینالمللی در سن پترزبورگ شرکت کند.
از 26 فروردین ماه سال گذشته که نبرد میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع شروع شده تاکنون بیش از 13 هزار شهروند جان خود را از دست داده و افزون بر 7 میلیون نفر آواره شدهاند. این در حالی است که دست کم 70 در صد مراکز بهداشتی درمانی سودان از حوزه خدمت رسانی خارج شده و بیماریهای واگیردار در این کشور شیوع یافته و حدود نیمی از شهروندان سودانی با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید