کد خبر: 719561
تاریخ انتشار :

سفارت آمریکا در ارمنستان: زمان توافق صلح در قفقاز فرا رسیده

سفارت آمریکا در ارمنستان اعلام کرد: تلاش‌ها برای برقراری صلح پایدار و عادلانه بین ایروان و باکو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اکنون زمان توافق صلح است که پتانسیل اجتماعی و اقتصادی قفقاز جنوبی را افزایش دهد.

سفارت آمریکا در ارمنستان: زمان توافق صلح در قفقاز فرا رسیده
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سفارت آمریکا در ارمنستان اعلام کرد که زمان امضای توافقنامه صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان فرا رسیده است.

در بیانیه‌ای که این سفارت بیان شده است: هیئت دیپلماتیک به رهبری لوئیس بونو، مشاور ارشد وزارت امور خارجه ایالات‌متحده در امور مذاکرات قفقاز با مقامات ارمنستان دیدار کرده است، تلاش‌ها برای برقراری صلح پایدار و عادلانه بین ایروان و باکو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اکنون زمان توافق صلح است که پتانسیل اجتماعی و اقتصادی قفقاز جنوبی را افزایش دهد.

در 25 ژوئیه، لوئیس بونو، مشاور ارشد آمریکا در مذاکرات قفقاز، که در ارمنستان به سر می‌برد، با آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت این کشور دیدار کرد.

در این دیدار مسائل مربوط به امنیت و ثبات منطقه، روند عادی‌سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان و رویدادهای اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دبیر شورای امنیت ارمنستان بر تعهد طرف ارمنی به برقراری صلح فراگیر و بلندمدت در منطقه تأکید کرد.

روز گذشته اطلاعات رسمی منتشر شد مبنی بر اینکه ارمنستان یک بسته پاسخ حاوی پیشنهادهایی برای پیمان صلح با جمهوری آذربایجان آماده کرده است.

آنی بادالیان، دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ارمنستان به رسانه‌ها گفت: پیشنهادات ایروان در مورد توافقنامه صلح در مرحله آماده‌سازی است. ارمنستان آمادگی دارد در اسرع وقت توافقنامه را مطابق با مفاد اساسی که قبلاً بیان و ارائه شده، امضا کند.

ارمنستان در ماه ژوئن دهمین بسته پیشنهادی مربوط به پیش‌نویس پیمان صلح را از جمهوری آذربایجان دریافت کرد.

در 20 ژوئیه، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد که 80 تا 90 درصد متن توافقنامه صلح مورد توافق قرار گرفته است.

ارمنستان موافقت کرد که ماده و اصطلاحات مربوط به قره‌باغ را در قانون اساسی بررسی کند و بنابراین پیشرفت در روند عادی‌سازی در حال انجام است.

اما علی‌اف افزود: دو موضوع هنوز باز است. یکی از آن‌ها این است که ارمنستان باید به پیشنهادات ما پاسخ مثبت دهد. دوم، ارمنستان و آذربایجان باید مشترکاً برای لغو گروه مینسک به سازمان امنیت و همکاری اروپا درخواست دهند. زیرا این گروه مدت‌هاست که غیرفعال بوده است.

گفتنی است، در نتیجه جنگ 44 روزه قره‌باغ در سال 2020، جمهوری آذربایجان کنترل بیشتر مناطق تحت اشغال خود را به دست گرفت.

در سال 2023 با عملیات نظامی خود کنترل کامل این قلمرو را به دست گرفت. پس از آن، روند تحدید حدود مرزها در برخی مناطق با پیشینه مذاکرات صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام شد.

در حال حاضر مذاکرات در این زمینه ادامه دارد. آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه در این مذاکرات میانجیگری می‌کنند.

با این حال، هنوز توافقنامه صلح بین طرفین امضا نشده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندی ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها