گاف بزرگ اطلاعاتی آمریکا پیش و پس از طوفان الاقصی
صد آنلاین | آمریکاییها برای جمعآوری اطلاعات غزه به اسرائیلیها وابستهاند، کسانی که خود در حمله 7 اکتبر شکست سنگینی را تجربه کردند.
به گزارش صد آنلاین، «حمله ۷ اکتبر نه تنها شکست اطلاعاتی برای اسرائیلیها که شکست اطلاعاتی برای آمریکاییها هم بود.» این بخشی از گزارش تحلیلی اخیر تارنمای پولیتیکو به مناسبت سالگرد عملیات طوفان الاقصی است.
در بخشهایی از این گزارش آمده است:
آمریکا از هفتم اکتبر 2023 جمعآوری اطلاعات امنیتی خود در نوار غزه را افزایش داده اما همچنان درباره این که چه نوع اطلاعاتی میتواند به پایان درگیری های فعلی کمک کند اطلاعات کافی ندارند.
با گذشت یک سال از آغاز جنگ، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا هنوز در درک پویایی سیاسی داخلی حماس عاجزند.
آمریکاییها همچنان برای جمعآوری اطلاعات غزه به اسرائیلیها وابستهاند، کسانی که خود در حمله 7 اکتبر دچار شکست امنیتی و اطلاعاتی چشمگیری شدند.
همین شکاف اطلاعاتی باعث شد تا آمریکاییها از توانایی حماس برای عملیات 7 اکتبر (طوفان الاقصی) مبهوت شوند.
آمریکاییها پس از 7 اکتبر اذعان کردند حمله حماس به ماهها، اگر نگوییم سالها، برنامهریزی نیاز داشته، عملیاتی که باعث کشته شدن دستکم ۳۰ آمریکایی تاکنون شده است.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا سال گذشته تلاشهایی را در این زمینه انجام داده و از هواپیماهای بدون سرنشین، ماهوارهها و سایر ابزارهای نظارتی - مانند دستگاههای راداری خاص - برای درک بهتر تاکتیکهای نظامی حماس استفاده کردند. اما این تلاشها فقط تا حدی خلأ اطلاعاتی در منطقه را پر کرد.
شکاف اطلاعاتی واشنگتن در غزه، مسیر را برای کاخ سفید جهت یافتن الگویی کارآمد در توافق آتشبس دشوار کرده است.
همین شکاف اطلاعاتی باعث شد تا دولت بایدن بارها ادعا کند که حماس پیشنهاد آتشبس را پذیرفته اما هر بار گروههای فلسطینی این ادعا را رد کردند.
بهگفته منابع مطلع، در شرایط فقدان اطلاعات جامع از جمله در غزه و سایر مناطق خاورمیانه مقامات اطلاعاتی آمریکا مجبور شدهاند برای درک عملکرد درونی حماس به منابع دیگری از جمله منابع اسرائیلی مراجعه کنند.
در گزارش پلیتیکو آمده که در روزهای پس از طوفان الاقصی، قانونگذاران کنگره آمریکا دولت بایدن را تحت فشار قرار دادند تا از برونسپاری جمعآوری اطلاعات به تلآویو خودداری کند چرا که اعتقاد برخی از نمایندگان آمریکایی تلآویو برای جمع آوری اطلاعات قابل اعتماد نیست.
دیدگاه تان را بنویسید