اهداف پشت پرده آمریکا و اسرائیل از حمله به موسسه « قرض الحسن»
رژیم صهیونیستی در حملات اخیر خود به بیروت و دیگر شهرهای لبنان موسسه مالی «قرض الحسن» را هدف قرار داد و این پرسش را برای بسیاری ایجاد کرد که چرا تلآویو به تبع آمریکا تحمل هیچ نهاد مالی خارج از چارچوب موسسات مالی و اعتباری غربی را ندارد؟
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، بانک اهداف رژیم صهیونیستی در لبنان به روشنی نشان میدهد این رژیم که طی دههها برای مقابله با مقاومت چه برنامههایی در سر داشت و تا چه در دستیابی به اهداف خود ناکام بود، اکنون تلاش دارد با ویرانکردن زیرساختهای مقاومت و حزب الله به اهداف خود دست یابد.
حملات هفته گذشته جنگندههای رژیم صهیونیستی به شعب موسسه مالی «قرض الحسن» در همین راستا قابل اشاره است که نقش مهمی در ناکامی برنامههای رژیم صهیونیستی برای وارد کردن ضربه مالی و ورشکستگی لبنانیها و فشار بر مقاومت داشت.
محور آمریکایی-صهیونیستی بعد از شکست از حزبالله در نبرد سوریه برای فشار بر لبنان از طریق تشدید تحریمها و به ورشکستگی کشاندن نظام بانکی این کشور از طریق عناصر خود فروختهای همچون «ریاض سلامه» زمینهساز فروپاشی نظام بانکی و شکلگیری اعتراضات در لبنان شد تا از این رهگذر تغییرات سیاسی مدنظر در راستای تضعیف مقاومت را به اجرا درآورند.
بیشتر بخوانید
«ریاض سلامه»؛ عامل تحریم حزب الله پشت میز محاکمه
محاکمه «ریاض سلامه» و شفافسازی پروندههای فساد در لبنان
در این میان، موسسه مالی «قرض الحسن» با وجود کوچک بودن زیرساختهای خود به داد بسیاری از مردم لبنان رسید و در روزهایی که بانکهای مشهور این کشور تعطیل بودند، این موسسه به نیازمندان وامهای بدون بهره ارائه میداد که این امر منجر به محبوبیت بیشتر مقاومت نزد افکار عمومی شد؛ چرا که این موسسه غیر ربوی به حزب الله نزدیک بود.
موسسه قرض الحسن از دهه 80 فعالیتش را آغاز کرده بود و حتی در ایام جنگ داخلی لبنان، حملات رژیم صهیونیستی به بیروت در سال 1996 و جنگ 33 روزه در زمره اهداف صهیونیستها نبود اما این بار با دیدن نقش این موسسه در افزایش قدرت نرم و تقویت محبوبیت مقاومت اسلامی لبنان، بطور هدفمند توسط اسرائیلی ها شناسایی و ساختمان شعبه مرکزی و دیگر مراکز آن تخریب شدند.
حزب الله لبنان , لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,
در همین زمینه کارشناس لبنانی به خبرگزاری تسنیم گفت: همراستا با سفر اخیر عاموس هوکشتاین، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا به لبنان، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از مذاکره زیر آتش سخن گفت، درحالی که چنین مذاکرهای مدنظر مقاومت نیست.
وی می افزاید: صهیونیستها نمیتوانند زیر آتش مقاومت را وادار به دادن امتیاز و عقبنشینی کنند. در واقع آنچه امروز اسرائیل خواهان آن است، افزایش فشار بر تأسیسات غیرنظامی و مؤسسات مردمی و در نهایت ایجاد شکاف و انشقاق میان مقاومت اسلامی لبنان و پایگاه مردمی آن است.
بیشتر بخوانید
حفظ پایگاه اجتماعی مقاومت؛ اولویت شیعیان جنگزده لبنانی
پشت پرده حملات ارتش اسرائیل به زیرساختهای جنبش «امل» لبنان
طرح مشترک آمریکا و احزاب لبنانی ضد مقاومت علیه حزبالله
این اقدام کینهورزانه نشان داد که رژیم صهیونیستی در حملات به لبنان هدفمند عمل میکند ولی این هدفمندی نه معنای حفظ جان غیرنظامیان بلکه به معنای حملاتی با اهداف سیاسی مبتنی بر فشار بر پایگاه اجتماعی مقاومت و جامعه شیعیان لبنان است.
دیدگاه تان را بنویسید