عضو ارشد جبهه پنجشیر: دیورند را مرز رسمی با پاکستان میدانیم
عضو ارشد جبهه پنجشیر ضمن اعلام مذاکرات این گروه با پاکستان درباره طالبان تصریح کرد جبهه پنجشیر دیو رند را به عنوان مرز رسمی با پاکستان به رسمیت میشناسد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، عبدالحفیظ منصور، عضو ارشد جبهه پنجشیر در یک گفتگوی تلویزیونی تصریح کرد این گروه مرز مورد مناقشه افغانستان و پاکستان موسوم به «خط دیورند» را به عنوان مرز رسمی دو کشور به رسمیت میشناسد.
منصور در گفتگو با «آمو» اظهار داشت: ما مرزهای افغانستان را که از گذشته در بدو تأسیسش ساخته شده را به رسمیت میشناسیم. ما به همان حدی که به مرز غربی افغانستان اعتنا داریم و التزام داریم، به مرز شرقی و جنوبی افغانستان هم داریم.
وی افزود: تمام مرزهای افغانستان در یک برهه تاریخی، با چین، تاجیکستان، ازبکستان، ایران و پاکستان ساخته شده؛ همه برای ما دارای اعتبار یکسان و برابر است.
این عضو ارشد جبهه پنجشیر تصریح کرد: ما تمام مرزهایی که برای افغانستان ساخته شده را به طور مساوی و برابر محترم و مرز بینالمللی میدانیم. اگر بنا باشد که مرز شرقی افغانستان زیر سوال برود، آنوقت مرز غربی افغانستان هم زیر سوال میرود. همان کشورهای که برای ما در شرق مرز ساختند، در غرب هم برای ما ساختند.
منصور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه این گروه با پاکستان، علیه طالبان وارد مذاکره شده است، گفت: ما در جای خود بودیم، این پاکستان بود و هست که وارد مذاکره با ما شده و ما از آن استقبال میکنیم و هرچند این را دیر میدانیم، ولی به هر صورت این گامی که پاکستانیها برداشتهاند را برای مردم افغانستان و آینده پاکستان مغتنم میدانیم.
بیشتر بخوانید
ادامه تنش لفظی اسلامآباد و کابل/طالبان: مسئله خط فرضی دیورند به پیش از تشکیل پاکستان باز میگردد
اچکزی: حکومت طالبان موضع رسمی خود درباره «دیورند» را اعلام نکرده است
طالبان: در دیدار با مقامات پاکستانی درباره حل منازعات «دیورند» تصمیم گرفته میشود
خط دیورند در سال 1893 طی توافقنامهای میان عبدالرحمان خان، حاکم وقت افغانستان و «سر مورتیمور دیورند»، نماینده انگلیس تعیین شد. افغانها بر این باورند که این توافقنامه ماهیتی موقت داشت و پس از استقلال هند بریتانیایی در سال 1947 و ایجاد کشور پاکستان، اعتبار آن به پایان رسید.
منصور این اظهارات را در حالی مطرح میکند که هیچ دولتی در افغانستانِ پس از استقلال، چه در دوران پادشاهی و چه در دوره جمهوری، خط دیورند را به رسمیت نشناخته است.
دولتهای افغانستان در گذشته همواره بر این باور بودهاند که هرگونه تأیید خط دیورند به عنوان مرز بینالمللی نیازمند مذاکرات و توافق مجدد است.
دیدگاه تان را بنویسید