سلطان بازار: رئال مشت آهنین را رو کرد!
حالا همه دنیا میخواهند برای رئال بازی کنند، باشگاهی که حتی پشت پاری سن ژرمن را نیز به خاک مالید.
به گزارش "ورزش سه"، فصل 24-2023 هنوز به پایان نرسیده (امشب رسما تمام میشود) ولی رئال مادرید در حال حاضر سروصدای زیادی در بازار نقل و انتقالات به راه انداخته است. آمدن کیلیان امباپه به عنوان بازیکن آزاد، همراه با اندریک، قهرمان فعلی اروپا را در موقعیت فوقالعاده خوبی قرار داده تا یازده ماه بعد در مونیخ، عنوان قهرمانی دیگری در لیگ قهرمانان به دست آورد.
پادشاه در بیرون و داخل زمین
در این مرحله، تعداد کمی میتوانند با استراتژی بازار باشگاه تحت ریاست فلورنتینو پرز رقابت کنند. رئال حتی پاری سن ژرمن، باشگاهی بسیار قدرتمند از نظر اقتصادی، را نیز مقهور خودش کرد. حقیقت این است که مقطع دوم ریاست پرز در رئال، کاملا متفاوت و برجسته بوده است. موفقیتهایی بسیار بالاتر از تصورات که با حساب کردن و خرید استعدادهای جوان و هنوز شکوفا نشده، میسر شده است.
از زمان فروش کریستیانو در سال 2018، رئال مادرید در مسیری عاقلانه حرکت کرد تا تیم را بازسازی کند. نتیجه؟ دو قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا و سه لالیگا. رئال در سالهایی که قهرمان نشده، همیشه به فینال لیگ قهرمانان نزدیک بوده است.
فصل گذشته جود بلینگام وارد شد، خرید تابستان 2023، اگرچه گرانترین بازیکن نبود (دکلان رایس 116 میلیون یورو برای آرسنال هزینه داشت)، در سال 2022، شوآمنی با 80 میلیون یورو خریده شد و رودیگر به عنوان بازیکن آزاد جذب شد. در سال 2021 ادواردو کاماوینگا، یکی دیگر از بازیکنان بسیار مورد تقاضای بازار با 40 میلیون یورو به رئال پیوست و داوید آلابا پس از پایان قراردادش با بایرن رایگان به رئال ملحق شد.
در واقع، رئال مادرید از ابتدای این ده سال شگفتانگیز خود، تنها یک بار گرانترین خرید بازار را انجام داده است. گرت بیل در سال 2013 با 101 میلیون یورو خریده شد. حتی ادن هازارد (120 میلیون یورو) گرانترین خرید تابستان 2019 نبود و ژوائو فلیکس (127) از او پیشی گرفت.
با این حال، در تعادل بین خرید و فروش است که رئال مادرید هر فصل تفاوت را با رقبای بزرگ خود نشان میدهد.
متمایز با غولها در خرید و فروش
واقعیت این است که از فصل 14-2013، اولین فصل آنچلوتی در راس تیم در کارزاری که با فتح کوپا دل ری و لیگ قهرمانان اروپا به پایان رسید، باشگاه مادریدی، دهمین تیم پرخرج در انتقالات بوده است. در مجموع 1240 میلیون یورو، نصف چلسی (2480 میلیون) و کمتر از سیتی، یونایتد، پی اس جی، یوونتوس، بارسلونا، آسنال، لیورپول و تاتنهام.
نکته کلیدی در فروشهاست. رئال کریستیانو را در سال 2018 با 117 میلیون یورو به یووه فروخت که گرانترین انتقال تاریخ باشگاه است. از نظر درآمد حاصل از فروش نیز رئال مادرید با 974 میلیون یورو، در رتبه دهم است، در فهرستی که چلسی با 1.4 میلیارد یورو در صدر قرار دارد.
اما در تراز نهایی، تفاوت بین خرید و فروش، جایی است که رئال مادرید را از رقبای خود متمایز میکند.
اگرچه تراز رئال منفی است (260 میلیون یورو در عدم تطابق بین هزینهها و درآمدها)، اما در قیاس با منچستریونایتد با تراز منفی 1300 میلیون یورو، در رده بیستم قرار دارد. بالاتر از رئال تیمهایی مثل نیوکسل، وستهم یونایتد، استون ویلا، کریستال پالاس، بورنموث، فولام، ولورهمپتون و اورتون قرار دارند.
رئال مادرید محدودیتهای خاصی هم در سرمایهگذاری در نقل و انتقالات و هم در پرداخت دستمزدها دارد.
سلامتی آهنین اقتصادی رئال مادرید به این باشگاه اجازه داده است، علاوه بر فتح دو جام اروپا پس از غلبه بر اثرات منفی پاندمی کرونا (این باشگاه در فصل 21-2020 خرید نکرد)، ورزشگاه خود را بازسازی کند تا آن را به یک منبع اضافی تبدیل کند. تیمی که حالا همه میخواهند برایش بازی کنند، حتی کیلیان امباپه که در پی اس جی دریایی از پول داشت. بازیکنی که از 7 سال پیش هنوز دومین انتقال گرانقیمت دنیاست ولی اکنون رایگان به رئال پیوسته است. تعظیم به سلطان بازار، رئال مادرید.
دیدگاه تان را بنویسید