رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع خبر داد:
ظهور هواپیمای «قاهر» در نقش هواپیمای بیسرنشین
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع گفت: پروژه هواپیمای قاهر در نقش هواپیمای بیسرنشین ظهور خواهد کرد، پروژه قاهر الآن در فناوری به بلوغ کامل رسیده است اما در محصول تنوع ایجاد کردیم.
امیر افشین خواجهفرد، رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع طی سخنانی در برنامه تلویزیونی صف اول، به تشریح برخی دستاوردها و برنامههای حوزه هوایی پرداخت.
به گزارش تسنیم، بخش هایی از گفت و گوی امیر خواجه فرد را در ادامه می خوانید:
پروژه هواپیمای قاهر در نقش هواپیمای بیسرنشین ظهور خواهد کرد، پروژه قاهر الآن در فناوری به بلوغ کامل رسیده است اما در محصول تنوع ایجاد کردیم.
اواسط سال آینده از نسخههایی از این هواپیما رونمایی خواهد شد.
ما نسخههای این هواپیما را با نیاز دو نیرو تطبیق دادیم و باتوجه به نیاز آنها تغییراتی در هواپیما ایجاد کردیم.
چندی پیش یک نوع پهپاد آتشنشان ساخته شد که دو نماینده از کشورهای خارجی آمدند و بعد از بازدید خرید کردند اما شهرداران ایران هنوز درحال ارزیابی هستند.
برای ساخت هواپیمای مسافربری از همکاریهای بینالمللی استفاده میکنیم از مجموعههای غیر از نیروهای مسلح میخواهیم پای کار بیایند چون راهاندازی یک خط تولید کامل کار وزارت دفاع نیست.
چندی پیش یکی از شرکتهای دانشبنیان وزارت دفاع پهپادی در حوزه اطفای حریق طراحی و تولید کرده بود.
کارشناسانی هم از داخل کشور و هم از خارج برای ارزیابی آن آمدند، دو کشور خارجی پس از تأیید این پهپاد آن را خریداری کردند اما متأسفانه هنوز مسئولین و شهرداران کشور خودمان درحال ارزیابی این پهپاد هستند و آن را تهیه نکردهاند.
در حوزه هواپیمای الکتریکی چند نمونه کار را آغاز کردیم و ظرف سال آینده دو نمونه را هم تست خواهیم کرد.
در حوزه پهپاد الکتریکی به بلوغ کامل رسیدهایم اما حوزه هواپیمای سرنشیندار الکتریکی نیاز به کارهای توسعهای دارد و بهدنبال این هستیم در این حوزه عقبماندگی نداشته باشیم و محصولاتمان بروز باشد.
باتوجه به خودکفایی ما در بخش موتور میتوانیم 10 نوع موتور را تولید کنیم که اکثرا در پهپاد و موشکهای کروز بکار گرفته میشود.
صنایع دفاعی کشورمان در حوزه طراحی و ساخت موتورهای سنگین هم به خودکفایی رسیده است.
این موتور در دو مدل ساخته شده و یکی در جنگنده کوثر نصب شده و مدل دیگر روی جنگنده یاسین نصب می شود.
در تلاشیم از همکاریهای بین المللی در این حوزه استفاده کنیم و تاکنون 2-3 کشور را برای این پروژه در نظر گرفتهایم و درحال انجام مذاکرات با آنها هستیم که با استقبال آنها مواجه شدیم.
دیدگاه تان را بنویسید