کد خبر: 707702
تاریخ انتشار :

هزینه حمله موشکی ایران به اسرائیل چقدر شد؟

عضو بازنشسته هیات علمی جهاد دانشگاهی گفت: برآورد این است که هزینه تجهیزات مصرفی ما برای عملیات وعده صادق به ۲۰ یا ۳۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد و این در حالی است که به اذعان رسانه‌های غربی ۱.۳ میلیارد دلار بلکه بیشتر قیمت موشک‌هایی بوده که برای دفع پهپاد‌ها و موشک‌های ایران استفاده شده است.

هزینه حمله موشکی ایران به اسرائیل چقدر شد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

حسن کی ارسلان، عضو بازنشسته هیات علمی جهاد دانشگاهی، با اشاره به عملیات «وعده صادق» و با بیان اینکه آحاد ملت از انجام این عملیات بسیار خوشحال شدند؛ چراکه منجر به افزایش حس غرور ملی و اقتدار ملی شد، درباره نقش جهاد دانشگاهی در ارتقا پایه تکنولوژیکی تجهیزات نظامی و دفاعی ایران، اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» پایه تکنولوژیکی قوی داشت که نگاهی به عقبه این پایه تکنولوژیکی نقش جهاد دانشگاهی در ارتقا توان نظامی و دفاعی ایران را مشخص می‌کند.

با اشاره به اخباری که در رسانه‌های مختلف منتشر شده است، افزود: برآورد این است که هزینه تجهیزات مصرفی ما برای عملیات وعده صادق به ۲۰ یا ۳۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد و این در حالی است که به اذعان رسانه‌های غربی ۱.۳ میلیارد دلار بلکه بیشتر قیمت موشک‌هایی بوده که برای دفع پهپاد‌ها و موشک‌های ایران استفاده شده است. این امر نشان از توان دفاعی و نظامی ایران دارد.

وی با بیان اینکه به طور معمول کشور‌های صاحب تکنولوژی در عملیات‌های محدود از آخرین توان تکنولوژیکی خود استفاده نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: در همین راستا من مطمئن هستم تکنولوژی دو یا سه سال پیش ما در عملیات «وعده صادق» استفاده شد و دست آخرین توان نظامی ما هنوز رو نشده است. مطمئنا موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد‌هایی که در عملیات اخیر استفاده شد آخرین مدل از این سلاح‌های ما نیستند و اگر دشمن پای خود را فراتر بگذارد توان نظامی اصلی ما نمایان می‌شود.

کی ارسلان ادامه داد: این فقط اسرائیل نبود که مقابل عملیات وعده صادق ایستاد، همه دنیا بودند. هم آمریکا، هم انگلیس، هم فرانسه و حتی کشور‌های عربی نظیر اردن و امارات با اینکه زیر بار این گزاره نمی‌روند، اما به اسرائیل در دفع موشک‌های ما کمک کردند. این نشان می‌دهد اسرائیل با تمام تکنولوژی‌ها باز هم نتوانست مقابل عملیات ایران بایستند و نتیجه این شد. از این جهت عملیات وعده صادق ضربه حیثیتی برای اسرائیل و خرید ابرو برای ایران بود.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در دهه اول تاسیس و حیات خود نقش به سزایی در ارتقا توان نظامی کشور داشته و به نوعی در پایه ریزی تحقیقات تکنولوژیکی نظامی نقش مهمی داشته است، یادآور شد: در همین عملیات اخیر از تجهیزاتی استفاده شد که جهاد دانشگاهی به نوعی در پایه ریزی اکثر آن از جمله در حوزه پهپاد، موشک، رادار و جنگ الکترونیک دست داشته است.

عضو بازنشسته هیات علمی جهاد دانشگاهی، درباره سیر ارتقاء فناوری ایران در حوزه پهپاد‌ها توضیح داد: اوایل جنگ در دهه شصت و مشخصا در سال ۶۳ اولین اتوپایلوت ایران در جهاد دانشگاهی ساخته شد که از طریق آن امکان هدایت خودکار هواپیما‌های بدون سرنشین با استفاده از میکروپروسسور، افزایش برد در محدوده خارج از دید و رفع مشکل نیاز به حضور خلبان زمینی در خط مقدم فراهم شد. این اقدام مربوط به نزدیک چهل سال قبل و با استفاده از فناوری‌های در دسترس آن دوران است. از نکات قابل توجه، ابداع عبارت پهپاد به عنوان خلاصه "پرنده هدایت پذیر از دور" از سوی جهاد بود که بعدا کاربرد فراگیر پیدا کرد. در حال حاضر فناوری پهپاد در صنایع دفاع و سپاه و ارتش با رشدی عجیب، بسیار پیشرفته‌تر شده است و قابلیت الکترونیکی بسیار پیشرفته تری دارد.

کی ارسلان درباره پیشرفت‌های نظامی ایران در حوزه موشکی و نقش جهاد دانشگاهی در پایه ریزی این توان تصریح کرد: اولین موشک‌های که توسط جهاد دانشگاهی در ایران به تولید رسید، آرپی جی و کاتیوشا بود، کاتیوشا موشک روسی بود که قبل از انقلاب حوالی سال ۵۶ آلمانی‌ها خط تولید آن را به ایران داده بودند؛ اما راه اندازی نشده بود. طرح آن ایرادات فنی متعددی داشت و از طرفی بعد انقلاب هم برای راه اندازی آن کارشکنی می‌کردند. جهاد دانشگاهی ضمن اصلاح و راه اندازی خط تولید، طی پروژه‌های تحقیقاتی متعدد، اجزاء و قطعات مختلف، عایق و سوخت موشک را داخلی سازی کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما به سلاح کاتیوشا ایرانی مجهز هستیم که برای تولید آن جهاد به کمک صنایع دفاع آمد و مشکلات موجود را حل کرد تا این سلاح تولید شد. از دیگر کار‌های جهاد دانشگاهی ایجاد و انتقال تکنولوژی تولید زیرسامانه‌های فیوز مجاورتی مادون قرمز و کانورتر تغذیه موشک FM ۸۰ بود. از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی طراحی و ساخت نمونه‌های پیشرفته‌تر بخش‌های الکترونیکی و کامپیوتری سیستم‌های ناوبری هواپیمای بود.

عضو بازنشسته هیات علمی جهاد دانشگاهی درباره اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه «جنگ الکترونیک» نیز افزود: یکی از پایه‌های عملیات وعده صادق، جنگ الکترونیک است. در دهه شصت دستاورد جهاد دانشگاهی در حوزه‌های «شنود»، «تولید رمز» و «کشف رمز» قابل توجه بود. زمان جنگ ایران و عراق، در جهاد دانشگاهی این رمز‌ها شکسته و شناسایی می‌شد.

کی ارسلان ادامه داد: احتمالا شکستن رمز بیسیم‌های پیشرفته راکال، کلیدی‌ترین پروژه جهاد دانشگاهی در زمان جنگ ایران و عراق بود. عراقی‌ها مطمئن بودند رمزشکنی صحبت هایشان ممکن نیست؛ اما جهاد دانشگاهی رمز‌ها را شکست و کشف رمز می‌کرد. این پروژه در جهاد دانشگاهی به کلی سری بود و غیر از فرمانده سپاه و چند نفر دیگر در جنگال (جنگ الکترونیک) سپاه از این امر اطلاع نداشتند. اسم آن را پروژه رحمت گذاشته بودند و بعد از اتمام جنگ ایران و عراق و تا همین چند سال پیش هم این محرمانگی به شدت حفظ شد.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه اولین بار گیرنده‌های رادار در جهاد دانشگاهی ساخته شده است، بیان کرد: با ادامه آن پروژه‌ها و تحقیقات گسترده در صنایع دفاعی در حال حاضر رادار‌های ایران جزو بهترین‌های دنیا است. زدن هواپیمای رادارگریز آمریکا و نشاندن RQ ۱۷۰ (البته به همراه فناوری جنگ الکترونیک) نمونه‌ای از این توان غرور انگیز است.

عضو بازنشسته هیات علمی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه شاهد استفاده از ترکیبی از مدل‌های بسیار پیشرفته‌تر فناوری‌های یاد شده در عملیات وعده صادق بودیم، تاکید کرد: بنابراین باید گفت جهاد دانشگاهی در حدود ۴۰ سال قبل در ایجاد این تکنولوژی‌ها نقش داشته است. امروزه نیز جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی که نقش تولید علم وفناوری و تربیت نیروی انسانی کارآمد با فرهنگ جهادی دارد و پروژه‌های کلیدی و زیرساختی را اجرا می‌کند، وظیفه دارد در ایجاد تکنولوژی‌های مدرن تمام توان خود را بکار گیرد. از سوی دیگر دانشگاهیان نیز باید نقش خود در تربیت نیروی انسانی، تولید علم و تولید تکنولوژی را به درستی ایفا کنند. باید کار‌های دانشگاه خیلی بیشتر شود. به طوری که آموزش دانشگاهی تبدیل به تولید علم و سپس تبدیل به تولید تکنولوژی شود.

کی ارسلان در پایان سخنان خود گفت: از نکات مهم و درس آموز برای نسل‌های جوان فعلی این است که ایجاد تکنولوژی‌های یاد شده و بسیاری فعالیت‌های فناورانه دیگر از سوی جوانان عمدتا دانشجو و در فضای مملو از فرهنگ جهادی، با توکل به خداوند و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و به دور از تشریفات اداری رایج صورت گرفت.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما