کد خبر: 710974
تاریخ انتشار :

کالابرگ الکترونیک | پرداخت کالابرگ الکترونیک

واریز کالابرگ الکترونیک دوبله برای این خانوارها | کالابرگ الکترونیک جدید شامل کدام خانوارها می شود؟

آخرین اخبار از واریز کالابرگ الکترونیک را اینجا بخوانید.

واریز کالابرگ الکترونیک دوبله برای این خانوارها | کالابرگ الکترونیک جدید شامل کدام خانوارها می شود؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

خبرنگار شایلین بهبودی:

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تداوم اجرای طرح یسنا (حمایت از مادران نیازمند باردار و شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال) در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: اقلام و مبلغ موردنظر برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به سازمان برنامه و بودجه و ستاد ملی جمعیت ارائه شده و مورد تایید قرار گرفته است.

با اشاره به اجرای طرح یسنا که به «حمایت از مادران نیازمند دارای کودک شیرخوار و زیر ۲ سال»، اختصاص دارد، اظهار کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه ویژه‌ای به اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت داشته و تاکید دارد که حمایت از زنان و کودکان در اولویت قرار دارد؛ در همین راستا با پیگیری‌های مکرر وزارت متبوع، بودجه‌ای برای این مهم در روزهای آخر سال تخصیص یافت.

وی ادامه داد: در ماده قانونی مذکور وزارت رفاه مکلف شده تا با همکاری سایر دستگاه‌ها و نهادها، نسبت به شناسایی و حمایت از مادران باردار، دارای فرزند شیرخوار و زیر ۵ سالِ‌ نیازمند، اقدام کند. از آنجایی که در دولت سیزدهم بستر خوبی برای حمایت‌های غیرنقدی در بستر شبکه ملی اعتبار (کالابرگ) فراهم شده، از دی‌ماه سال ۱۴۰۲ طرح «یسنا» به اجرا درآمد.

به گفته مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعتبار اجرای سه مرحله اول این طرح در سال گذشته از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های زیر مجموعه صندوق‌های تابعه و با همکاری بنیاد کرامت رضوی تامین شده که در ۸ استان کم‌برخوردار شامل لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان و کهگلویه و بویر و در خانوارهای دهک یک درآمدی اجرا شد.

قیومی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح یسنا، به حساب سرپرستان خانوارِ‌ این مادران مبلغ ۴۰۰ هزار تومان واریز شد که افراد می‌توانستند از فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی تا سقف مقرر خرید کنند. در مرحله دوم که در روزهای پایانی اعتباری از محل اعتبارات ستاد ملی جمعیت برای این مهم به حساب وزارت متبوع واریز شد، مبلغ ۶۰۰ هزارتومان برای خرید سبد غذایی و بهداشتی رایگان به حساب سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی در تمام استان‌های سراسر کشور که حدود یک میلیون مادر دارای فرزند زیر ۲ سال داشتند، شارژ شد و خانواده‌ها فرصت داشتند این اعتبار را برای خرید بسته‌های رایگان غذایی و بهداشتی استفاده کنند.  با این حساب اگر خانواده ای دارای دو فرزند با شرایط گفته شده باشند و در دهک های کم درآمد جامعه قرار داشته باشند مبلغ 1 میلیون و 200 هزارتومان اضافه یارانه دریافت خواهند کرد. بنابراین با مبلغ یارانه نقدی و یارانه مضاعف درکل مبلغی برابر با 3 میلیون و 680 هزارتومان سرپرست این خانوار در ماه دریافت خواهد کرد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه دولت برای اجرای طرح یسنا در سال ۱۴۰۳، بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری مبلغ ۶۰۰ هزار تومان در قالب طرح یسنا و از محل اعتبارات سال ۱۴۰۲ به حساب سرپرستان خانوارِ دارای مادران باردار یا فرزند شیرخوار زیر ۲ سال در دهک یک تا سه درآمدی، واریز شد.

مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای تداوم اجرای این طرح در سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و اقلام و مبلغ موردنظر پیش‌بینی و پیشنهادات به سازمان برنامه و ستاد ملی جمعیت ارائه شده که مورد تایید قرار گرفته است. طبیعتا باتوجه به اینکه معمولا تخصیص اعتبارات دستگاه‌ها در اردیبهشت انجام می‌شود، باید بررسی شود که میزان تخصیص منابع برای این ماده چقدر است تا بتوان میزان مبلغ سبد و جمعیت تحت پوشش را پیش‌بینی کرد.

 کالابرگ الکترونیکجزئیات جدید از واریز کالابرگ الکترونیک اردیبهشت ماه

وی افزود: ١۶ قلم کالا از جمله چند مورد لبنیات، پروتئین، میوه‌ها مانند سیب و کالاهای دیگری که به عنوان کالاهای اساسی مورد نیاز عموم مردم و برای نیازهای بدن شناخته شده در لیست این کالاها گنجانده شده است. 

استاندار خراسان رضوی درباره کالابرگ کودکان گفت: برای کودکان اگر به موقع مواد مورد نیاز بدنشان تامین نشود شرایط آسیب پذیری خاصی دارند و برای این موضوع ٢٧هزار و ۶۶۵ کودک در خراسان رضوی تحت پوشش کالابرگ الکترونیک قرار دارند.

٢٧هزار و ۶۶۵ کودک در خراسان رضوی تحت پوشش کالابرگ الکترونیک قرار دارند که ۶٠٠هزار تا یک میلیون تومان برای هر کودک کمک هزینه تعذیه در نظر گرفته شده است. 

گفتنی است در این طرح برای دهک اول تا پنجم، ۱۰ میلیون ریال به ازای هر نفر و برای دهک ششم تا هفتم، ۶ میلیون ریال به ازای هر کودک اختصاص خواهد یافت و در خانواری که نیاز است برای ۲ فرزند تامین غذایی اتفاق بیفتد، ۲۰ میلیون ریال برای خانوار مربوطه در دهک درآمدی یک تا پنج و ۱۲ میلیون ریال برای خانوار دهک درآمدی ۶ و هفت در نظر گرفته می‌شود. 

هم اکنون به خانوارها پیامک ارسال شده و اگر خانواده‌ای در دهک یک تا پنج قرار دارد۱۰ میلیون ریال اعتبار کالابرگ دریافت می‌کند و خانواده ها می‌توانند از محل طرح کالابرگ الکترونیک اقلام مورد نیاز خود را تهیه کنند. 

خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به برنامه کاربردی “شما” لیست اقلام و فروشگاه‌های دارای شرایط در این برنامه را مشاهده و به آن‌ها مراجعه کنند.

وی در پاسخ به اینکه با اجرای طرح کالابرگ و پرداخت یارانه تشویقی آیا می‌توان افراد زیر خط فقر را پوشش داد؟ توضیح داد: یکی از اهداف اجرای طرح کالابرگ پوشش بخشی از هزینه‌های مصرفی خانوار است، اما نمی‌توانیم توقع داشته باشیم با اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی صد در صد خط فقر از بین برود.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شکاف فقر، فاصله افراد را از خط فقر مطلق نشان می دهد، اما این مقدار از یک خانوار به خانوار دیگر و از یک استان به استان دیگر متفاوت خواهد بود زیرا خط فقر استانی و ملی متفاوت است، به همین دلیل ما در محاسباتمان خط فقر استانی را ملاک قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: ممکن است خط فقری که در یک کشور تعیین می شود، در کشور دیگر کمتر یا بیشتر باشد، بنابراین خط فقر در تمامی کشورها محاسبه می شود، اما یکسان نیست.

عسگریان با تاکید بر اینکه در حال حاضر متوسط خط فقر جهانی روزانه ۲.۱۵ دلار است گفت: ما نیز خودمان را با این آمارها و آماری که سازمان بهداشت جهانی ارائه می‌دهد منطبق می‌کنیم. البته این عدد میانگین جهانی است و همانطور که اشاره کردم برای هر کشور با کشور دیگر متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه دولت نیز رسما خط فقر کشور را اعلام می‌کند گفت: خط فقر چالش نیست چراکه در همه کشورها وجود دارد؛ افرادی در بالای این استاندارد قرار دارند و عده‌ای نیز درآمدشان پایین تر از این خط است.

معاون وزیر رفاه با تاکید بر تغییر تعریف رفاه با گذشت زمان اظهار کرد: در حال حاضر خانواده‌ای که در خانه‌اش ماشین لباسشویی نباشد یا تلویزیون خانه‌اش سیاه و سفید باشد، از رفاه نسبی برخوردار نیست این در حالی است که مثلا ۱۵ سال پیش داشتن این اقلام معیاری از رفاه خانوارها به حساب می‌آمد؛ حال ممکن است در سال‌های آتی داشتن یخچال ساید بای ساید معیاری از رفاه باشد. امروزه بسته‌های جهیزیه‌ای که برای حمایت از نیازمندان تهیه می‌شود حتما ماشین لباسشویی و تلویزیون دارند.

معاون وزیر رفاه با تاکید بر اینکه استانداردهای زندگی در حال بهبود و تغییر بوده و به تناسب همین استانداردهاست که می‌گوییم چه کسی بالا و چه کسی پایین‌تر از خط فقر است، بیان کرد: اما باید بدانیم در محاسبه خط فقر شدید /غذایی تنها به کالری مصرفی افراد توجه می شود و نه مواردی مانند داشتن یخچال. دولت باید به افراد زیر خط فقر غذایی توجه ویژه‌ای داشته باشد. طرح‌های در دست اجرای وزارتخانه اعم از طرح کالابرگ الکترونیکی، حمایت از مادران باردار و شیرده و امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال همگی بر پایه رفع فقر شدید غذایی در حال اجراست.

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    Markets

    دیگر رسانه ها