یادداشت اختصاصی جیم لوب، تحلیلگر مشهور آمریکایی
شگفتی دنیا با معامله بزرگ ایران و ترامپ/ جنگ یا مذاکره؛ ترامپ با ایران چه میکند؟ / صلح محتمل است
من فکر می کنم ترامپ تقریباً به این تصمیم رسیده است که خیلی زود پس از روی کار آمدن، به سیاست "فشار حداکثری" بر ایران روی بیاورد. مع الوصف من فکر نمی کنم که او بخواهد با ایران جنگ کند.
دونالد ترامپ به زودی وارد کاخ سفید می شود. بسیاری نگران سیاست های ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود هستند. بسیاری از ایرانی ها در مورد سیاست مرد جنجالی آمریکا کنجکاوند و می خواهند بدانند که ترامپ چه قصدی در رابطه با مسائل خاورمیانه، فلسطین و اسرائیل و به خصوص ایران دارد. آیا او پای میز مذاکره می نشیند و سعی می کند با دیپلماسی مسائل را حل کند یا دست به اقدامات قهری مانند تحریم و جنگ می زند.
در این رابطه، نظر یک تحلیلگر آمریکایی را جویا شدیم تا بفهمیم دیدگاه کارشناسان غربی و آمریکایی درباره نحوه ارتباط ایران و آمریکا در دوران جدید چیست.
جیم لوب، روزنامه نگار مشهور آمریکایی و مسئول دفتر واشنگتن روزنامه «اینتر پرس» یا « IPS » یادداشتی اختصاصی برای خبر فوری فرستاده و نظر خود را در ارتباط با رابطه ایران و آمریکا در 4 سال آتی نوشته است.
جیم لوب از سال 1989 سردبیر اینتر پرس است. او یکی از منتقدان سرسخت ترامپ در زمینه سیاست خارجی به حساب می آید و در این زمینه، مقالات بسیاری را نگاشته است. او همچنین از جمله تحلیلگرانی است که در مورد روابط ایران و آمریکا مقالاتی را نوشته است. او همزمان، سردبیر «لوبلاگ» است و تحلیلهای خود را در این نشریه اینترنتی منتشر می کند.
جنگ یا مذاکره؛ ترامپ با ایران چه میکند؟
خبرنگار خبر فوری از جیم لوب خواست که یادداشتی با این محور و سوالات مرکزی بنویسد: «با ورود ترامپ به کاخ سفید اتفاقات زیادی رخ خواهد داد. برخی از این اتفاقات مربوط به خود آمریکا و برخی دیگر مربوط به جهان خواهند بود. فکر می کنید سیاست ترامپ در قبال ایران چه خواهد بود؟ آیا او به ایران حمله نظامی خواهد کرد؟ آیا او «کارزار فشار حداکثری» را احیا خواهد کرد؟ آیا او با ایران مذاکره خواهد کرد؟ آیا او به اسرائیل برای حمله به ایران کمک خواهد کرد؟ سیاست ایران در قبال آمریکا چه باید باشد؟ ایران چگونه باید به ترامپ پاسخ دهد و چه سیاستی را در قبال آن اتخاذ خواهد کرد؟»
جیم لوب در یادداشت اختصاصی خود نوشت:
«من فکر می کنم ترامپ تقریباً به این تصمیم رسیده است که خیلی زود پس از روی کار آمدن، به سیاست "فشار حداکثری" بر ایران روی بیاورد. مع الوصف من فکر نمی کنم که او بخواهد با ایران جنگ کند. بنابراین، ممکن است بعد از مدتی فضایی برای مذاکره بین ایران و ایالات متحده به وجود بیاید.
اما باید در نظر داشت که ارتباط یا گفتگوی ایران و آمریکا تحت تأثیر آنچه اسرائیل می خواهد یا کاری که انجام خواهد داد، قرار خواهد گرفت. من شک ندارم که نتانیاهو معتقد است که ایران در آسیبپذیرترین حالت و وضعیت خود از سال 1979 یا 1980 قرار دارد و به همین علت، می خواهد به سایت های هسته ای و اهداف نظامی ایران حمله کند، اما نتانیاهو از ترامپ حساب می برد و ترجیح می دهد در چنین اقدامی، ایالات متحده را در کنار اسرائیل ببیند و ترامپ را با خود همراه کند. بنابراین او تلاش خواهد کرد جلوی مذاکره آمریکا و ایران را بگیرد و بر "لابی اسرائیل" در ایالات متحده و همچنین منصوبان و حامیان ثروتمند و تاجرمسلک ترامپ فشار می آورد تا تلاش کنند ترامپ را تشویق به جنگ (ولو محدود) با ایران کنند.
در نهایت، اگر ترامپ بتواند در برابر این «فشار» مقاومت کند، شاید توافقی جدید با ایران منعقد شود. توافقی که ممکن است به برجام نزدیک باشد. البته این هم محتمل است که توافق جدید به «معامله بزرگ» که ایران در سال 2003 ارائه کرده بود، نزدیک باشد.»
لازم به ذکر است مقصود جیم لوب از معامله بزرگ در سال 2003، مربوط به ادعایی می شود که برخی رسانه های آمریکایی و برخی مقامات ایالات متحده مانند جان کری چند سال پیش کردند. آنها مدعی شدند در سال 2003، ایران پیشنهاد مصالحه هسته ای به جرج بوش داد و جرج پوش این پیشنهاد را نپذیرفت.
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید