کد خبر: 551739
تاریخ انتشار :

متن یکی از سخنرانی های حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی؛

چرا به امام موسی بن جعفر(ع) باب الحوائج می گویند؟

چرا به امام موسی بن جعفر(ع) باب الحوائج می گویند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

متن سخنان این مرجع تقلید شیعیان در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
25 رجب سال روز شهادت امام هفتم حضرت موسی بن جعفر الکاظم علیه السلام است . شیعه و سنی مناقب و فضائل آن حضرت را نقل کرده اند . از آن جمله إبن طلحه ، عالم بزرگ سنی می گوید :
« هو؛ الامام ، الکبیر القدر العظیم الشأن ، الکثیر التهجّد ، الجادّة فی الإجتهاد، المشهود له بالکرامات ، المشهور بالعبادة ، المواظب علی الطاعات ، یبیّت اللیل ساجدا و قائما و یقطع النهار متصدقاً و صائماً ولفرط علمه و تجاوزه عن المعتدین علیه دُعی کاظما ، کان یجازی المسیء بإحسانه إلیه ، ویقابل الجانی علیه بعفوه عنه ، و لکثرة عباداته کان یسمی بالعبد الصالح ، ویُعرف بالعراق بباب الحوائج إلی الله ، لنجح المتوسلین إلی الله تعالی به ، کراماته تحار منها العقول ....۱»
« او امامی بزرگ قدر ، عظیم الشأن ، بسیار متهجّد ، اهل جدیت در کوشش ، کسی که کرامات او آشکار و به عبادت مشهور ، و به طاعت مواظب بود . شبها را در حال سجود و قیام سپری می کرد و روزها را با صدقه وروزه می گذرانید وبه خاطر شدت حلم و گذشتی که نسبت به جسارت کنندگان به خود داشت ، کاظم خوانده می شد . کسی را که به او بدی می کردبا نیکی و احسان پاداش می داد . با جنایت کننده نسبت به خویش ، با عفو وبخشش مقابله می کرد . و به خاطر کثرت عباداتش عبد صالح نام گرفت ، و در عراق به باب الحوائج إلی الله مشهور است . چرا که کسانی که بوسیله او به خدای توانا متوسل می شوند ، از توسل خویش نتیجه می گیرند . کراماتش عقلها را حیران می کند .. . » .
و نیز إبن حجر ، دانشمند بسیار متعصب سنی درباره ایشان چنین می گوید :
« و کان معروفاً عند أهل العراق بباب قضاء الحوائج عند الله و کان أعبد أهل زمانه و أعلمهم و أسخاهم ۲»
« او نزد اهل عراق به باب قضاء حوائج ،نزد خداوند معروف بود و عابدترین مردم زمانش و داناترین و سخاوت مندترین آنان بود .»
کراماتی که از آن حضرت نقل شده بسیار زیاد است . از آن جمله در حدیث صحیحی ، حمادبن عیسی می گوید :
« بر حضرت موسی بن جعفر بر شهر بصره وارد شدم ، پس به ایشان عرض کردم : دعا کنید خدای تعالی یک خانه ، یک همسر ، فرزند وخادم روزیم کند و پنجاه حج نصیبم کند . حماد می گوید به محض اینکه پنجاه حج را شرط کردم ، دانستم که من بیش از پنجاه حج انجام نخواهم داد سپس حماد گفت : تابحال چهل و هشت حج به جا آوردم و این خانه من است که روزیم شده ، و این همسر من است که در پشت پرده کلامم را می شنود و این خادم من و این پسر من است و همه اینها نصیبم شد. پس از این سخن حماد دو حج دیگر انجام داد و پنجاه حج او تکمیل شد سپس به قصد پنجاه ویکم حرکت کرد ، و همراه اوابوالعباس نوفری بود ، زمانی که می خواستند احرام ببندند و حماد قصد غسل داشت ، سیلی آمد و او غرق شد و از دنیا رفت . رحمة الله علیه »
همچنینی در حدیث صحیح دیگری چنین آمده است :
« آن حضرت در سرزمین منی به زنی عبور کردند که می گریست و فرزندان او در اطراف او گریه می کردندو گاوی که دارایی این زن بود ، مرده بود ، پس آن حضرت به طرف آن زن رفتند و فرمودند : ای کنیز خدا ،چرا می گریی ؟ آن زن پاسخ داد ای بنده خدا من فرزندان یتیمی دارم و گاو ماده ای داشتم که گذران زندگی خود و کودکانم از آن بود ، هم اکنون مرده است و من و فرزندانم راه چاره ای نداریم ، حضرت فرمودند :آیا می خواهی برایت زنده اش کنم ، پس به دل آن زن افتاد که بگوید آری ای بنده خدا ، پس آن حضرت به کناری رفتند و دو رکعت نمازی خواندند سپس دست خود را کمی بالا آوردند و لبان مبارک را کمی تکان دادند ، سپس برخاستند و گاو را صدا زدند وباعصا یا پای مبارک ضربه ای به او نواختند، پس حیوان بر روی زمین ایستاد . آن زن تا چنین صحنه ای را دید فریاد زد و گفت : قسم به پروردگارکعبه که این عیسی بن مریم است . امام علیه السلام به میان مردم رفتند و بین آنان قرار گرفتند و عبور کردند . »
ایشان در زندان هارون الرشید و با زهری که به ایشان دادند ، غریبانه ومظلومانه به شهادت رسیدند . قبر مطهر آن حضرت در کاظمین و در کنار قبر مطهر حضرت جواد علیه السلام قرار دارد.
در پایان جهت تیمّن و تبرّک چند حدیث از ایشان نقل می کنیم ؛
«یاهشام ، إنّ العاقل نظر إلی الدنیا وإلی أهلها فعلم أنها لاتنال إلا بالمشقة ، و نظر إلی الآخرة ، فعلم أنها لاتنال إلا بالمشقة ، فطلب بالمشقة أبقاهما .۳»
« السخی قریب من الله ، قریب من الجنة ، قریب من الناس ۴»
« إنّ خواتین أعمالکم قضاء حوائج إخوانکم و إحساناً علیهم ما قدره و الا لم یقبل منکم عملا هنو علی إخوانکم و رحموهم تلقو بنا ۵»
« جهاد الإمرأة ، حسن التبعّل ۶»
« ما من شیء تراه عینیک إلا فیه موعظة ۷»

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها