کد خبر: 558331
تاریخ انتشار :

علائم حساسیت به انبه چیست و چه زمانی خطرناک است؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

اگر به انبه حساس هستید در صورت عدم تماس با پوست، می توانید این میوه را میل کنید.
با این حال بعضی از آلرژی های انبه بسیار شدید هستند و محبور می شوید به طور کل انبه میل نکنید.
دو نوع واکنش به انبه وجود دارد که یک بثورات و نوع دیگر یک واکنش آنافلاکسی است که در آن علائم بیشتر در ناحیه اطراف دهان است.
1. راش پوستی ناشی از انبه
بثورات ناشی از انبه به نام درماتیت تماسی شایع ترین پاسخ آلرژیک به انبه است. بثورات معمولاً لب و پوست اطراف دهان را درگیر می کند، اما می تواند روی هر ناحیه از بدن از جمله انگشتان دست و دست تأثیر بگذارد.
توجه به این نکته ضروری است که ممکن است تا دو روز بعد از مصرف انبه، بثورات پوستی رخ ندهد این واکنش حساسیت که با تعویق اتفاق می افتد (نوع IV) نامیده می شود.
هرچه پوست شما در معرض تماس با انبه قرار بگیرد، سریعتر بثورات ظاهر می شوند و شدیدتر می شوند.
2. درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه
علائم درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه شامل قرمزی ، خارش ، تورم و پوسته پوسته شدن پوست است.
این پوست انبه است که به طور معمول باعث بثورات می شود.
در حقیقت ، بسیاری از افرادی که پس از خوردن انبه دچار درماتیت تماسی می شوند ، در صورت قطع انبه و خوردن آن بدون تماس با پوست ، هیچ علائمی را تجربه نمی کنند.
بثورات ناشی از انبه معمولاً پس از برداشت انبه یا در تماس با شاخه ها یا برگ های گیاه ایجاد می شود ، زیرا خود گیاه حاوی urushiol است ، ماده ای که به طور معمول باعث ایجاد بثورات می شود.
3. واکنش آنافیلاکتیک از علائم حساسیت به انبه
گاهی اوقات ، آلرژی به انبه می تواند بیش از بثورات سطحی ایجاد کند و می تواند یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد کند که با گلودرد ، تورم ، تغییر فشار خون و مشکل در تنفس ایجاد می شود.
ممکن است برخی از افراد نسبت به پالپ انبه واکنش آلرژیک ایجاد کنند ، اگرچه این به مراتب کمتر از حساسیت به پوست انبه است.
علل بروز حساسیت به انبه
بلوط سمی ، پیچک سمی همه حاوی urushiol است،روغنی که در خانواده گیاهان Anacardiaceae یافت می شود.
این روغن هنگام تماس می تواند باعث ایجاد واکنش آلرژیک شود. اروشیول همچنین در شیره ، پوست ، ساقه و برگ انبه یافت می شود.
بنابراین ، همانطور که تماس با پیچک یا بلوط سمی ممکن است باعث ایجاد بثورات پوستی آلرژیک در برخی از افراد شود ، قرار گرفتن در معرض انبه ممکن است در واکنش مشابه باشد.
درمان و پیشگیری از بروز حساسیت به انبه
جلوگیری از تماس با پوست انبه معمولاً یک روش مؤثر برای جلوگیری از بثورات است.
اگر زمینه ایجاد واکنشهای آنافیلاکتیکی دارید ، ممکن است نیاز به حمل یک اپی قلم داشته باشید ، زیرا نمی توان به طور مشخص دانست که آیا غذاهای آماده حاوی موادی هستند که به آنها حساسیت دارید یا خیر.
واکنش آنافیلاکتیک می تواند خطرناک باشد و نیاز به درمان فوری دارد.
چه موقع با اورژانس تماس بگیریم ؟
اگر بعد از خوردن انبه موارد زیر را تجربه کردید با اورژانس تماس بگیرید: اگر استفراغ ، تنگی نفس ، خس خس سینه ، ضربان سریع قلب ، سرگیجه یا تورم زبان ، گلو یا صورت وجود داشته باشد ، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
به طور معمول ، در چند روز بثورات پوستی برطرف می شود. کرم های ضد خارش بدون نسخه ممکن است برخی از ناراحتی ها را تسکین دهند ، اما معمولاً خود این بثورات را از بین نمی برد.
درمان درماتیت تماسی ناشی از حساسیت به انبه
درماتیت تماسی در اطراف دهان ناشی از واکنش به ادرارول ممکن است به استروئیدهای موضعی با دوز کم پاسخ دهد. اگر بثورات درمانی ادامه یابد، پزشک ممکن است درمان با پردینزلون را در نظر بگیرد.
اگر بعد از خوردن هر غذایی علائم غیرمعمول ایجاد کردید ، حتما قبل از خوردن هر نوع غذای مشکوک با پزشک خود مشورت کنید.
در مورد حساسیت به انبه ، باید از تماس با انبه و همچنین پیچک سمی ، بلوط سمی و سایر اعضای خانواده گیاه Anacardiaceae خودداری کنید.
شایان ذکر است پوسته پسته و بادام زمینی نیز حاوی urushiol هستند و می توانند یک واکنش مشابه ایجاد کنند.
مضرات و موراد منع مصرف انبه
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.
مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد.
زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است.
پوست انبه حاوی اروشیول است و به همین دلیل هم امکان دارد باعث بروز واکنش‌های حساسیتی در پوست شود. در نتیجه اگر پوست حساسی دارید از تماس این میوه با پوستتان بپرهیزید.
افرادی که به لاتکس حساسیت دارد نسبت به این میوه به خصوص نارس آن نیز حساسیت زیادی از خود نشان می‌دهند. به این ترتیب که بعد از مصرف با واکنش‌هایی مانند خارش گوشه‌ ی دهان، لب‌ ها و روی زبان مواجه می‌شوند. البته در برخی افراد امکان دارد که این واکنش‌ها جدی‌تر باشد مانند متورم شدن لب‌ها، ایجاد زخم در دهان، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال. این واکنش‌های آلرژیک که به سندرم میوه‌ای لاتکس نیز معروف است به دلیل وجود اناکاردیک اسید موجود در انبه‌ی نارس بروز می‌کند.
توجه داشته باشید که این واکنش‌های آلرژیک با میوه‌های دیگری مانند کیوی نیز ایجاد می‌شوند. توجه داشته باشید که میوه‌های رسیده چنین واکنش‌هایی بروز نمی‌دهند اما با این حال توصیه می‌کنیم افرادی که به انبه حساسیت دارند ترجیحاً از مصرف میوه‌ی کاملا رسیده نیز پرهیز کنند.
امکان دارد که انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین که یک داروی رقیق‌کننده‌ ی خون است اختلال ایجاد کند. اگر در حال مصرف این دارو هستید در مصرف این میوه احتیاط کنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. بهتر است در مورد دیگر میوه‌ها و کلاً غذاهایی که مصرف می‌کنید با پزشکتان مشورت کنید.
منبع: زندگی آنلاین

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها