کد خبر: 168859
تاریخ انتشار :

دنیامالی‌: اگر قرار باشد قالیباف برای قتل دست‌فروش‌، عذرخواهی کند‌؛ باید صبح تا شب بگوید مردم ببخشید

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، هفته نامه تماشاگران امروز نوشت:

شورای شهر تهران و اداره آن دوباره به دست اصولگرایان افتاد. اصلاح‌طلبان در کمتر از یک سال ریزش آرای چشمگیری داشتند و چمران دوباره صندلی ریاست شورا را بدست آورد. بعد از این اتفاق شایعات درباره خرید و فروش آرا مطرح شد‌. اتهامی‌‌ که البته احمد دنیامالی با قدرت آن را تکذیب می‌‌‌کند. عضو اصلاح‌طلب شورای شهر که البته دوستی نزدیکی با قالیباف دارد و البته با رای او بود که قالیباف در کرسی شهردار تهران باقی ماند. دنیا‌مالی طوری از عملکرد قالیباف و دوستانش دفاع می‌‌‌کند که شاید شخص شهردار و معاونانش هم نتوانند این طور با انرژی از او دفاع کنند. شاید شاه‌بیت این دفاعیه جایی باشد که او از ماجرای کشته شدن دستفروش تهرانی حرف می‌‌‌زند. اینکه معتقد است جرمی‌‌ که پیمانکار شهرداری انجام داده اساسا ارتباطی با شهردار و شهرداری ندارد که ندارد!

* این قضیه آرای چهار میلیارد تومانی برای انتخابات شورای شهر صحت دارد‌؟ می‌‌‌گویند به بعضی‌ها برای رای‌شان رانت 40 میلیارد تومانی داده‌اند.

نه. ببینید! این واقعا کم‌لطفی است.

*ارزان حساب کردند‌؟!

نه بابا این حرف‌ها شایعه هستند. ریاست شورا برای یک فرد درد‌سر زیادی دارد و کسی که رئیس می‌‌‌شود از زندگی می‌‌‌افتد‌. آن ذوستانی که به مسجد جامعی رای ندادند‌ ناخواسته به ایشان لطف کردند. چون ریاست بر شورا کار دشوار و پر‌دردسری شده است. همچنین توجه داشته باشیم که رییس شورا با شهردار و وزیران فرق دارد و در واقع کسی است که انضباط و نظم را اجرا می‌کند و یک ناظم بزرگ است.

*مردم انتظار داشتند که اصلاح‌طلبان شورا نظارت بیشتری روی شهرداری داشته باشند و در شهرداری تغییراتی صورت بگیرد اما اتفاقی نیفتاده.

او در کارش موفق بوده. این را مردم دیدند. اتفاقا من خیلی وقت‌ها به آقای قالیباف می‌‌‌گویم تو باید از شهرداری بروی تا بیشتر ارزش‌ات را بدانند و هر چیزی که می‌شود بگویند کاش قالیباف بود. وقتی کاری درست پیش می‌‌‌رود که نباید مدام ایراد گرفت.

*ولی بعضی اتفاقات مهم هم پیگیری نمی‌‌‌شود. مثلا ماجرای ساخت و ساز غیر‌قانونی در بوستان مادر.
این ماجرا صحت ندارد. خبر زدند یک هکتار بوستان ما نیست و نابود شد.‌ ما رفتیم بررسی کردیم‌، درخت‌ها را اوایل دهه 70 قطع کردند. این چه ارتباطی به ما دارد؟ یک زمینی از قطع این درخت‌ها سال‌ها مانده بود که حالا واگذار شده و تخلف هم نیست.

* الان زمین‌‌ پارک را به ملک تجاری تبدیل کردند.

بر‌اساس طرح تفصیلی آنجا طبق قانون آقایان آمدند و کاربری آنجا را تغییر دادند.

* خب آنجا پارک بوده یا نه؟ شهرداری می‌‌‌تواند به همین‌‌ راحتی کابری آنجا را تغییر دهند؟

سال 70- 71 این اتفاق افتاده. زمان رضا‌خان هم کلی اتفاق افتاده!

*دکتر الان ما یک سوال واضح پرسیدیم کاربری زمین ‌برای پارک بوده نه تجاری.

آن زمین چون بعنوان ذخیره محسوب می‌‌‌شود چند کاربری به آن تعلق می‌گیرد. بر اساس قانون هم این واگذاری صورت گرفته.

*می‌‌شود زمینی که کاربری فرهنگی دارد را چون 20 سال قبل مثلا کنارش یک مغازه زدند به جای مسجد به برج تجاری تبدیل کنند؟ پارک یک محیط عمومی‌‌ است.

طرح‌های جامع شهری وحی منزل نیست.‌ برای این طرح‌ها تحقیق می‌شود. ما در بحث فضای سبز افزایش داشتیم و هزار هکتار اضافه شده. درست نیست ما بیایم بگوییم مثلا اینجا شهرداری تخلف کرد! من نمی‌‌‌گویم شهرداری همه کارهایش درست است. قطعا در شهرداری تخلفات و اشتباهاتی انجام می‌شود. من خیلی شنیده‌ام‌ که شهرداری پارک‌ها را از بین می‌برد ولی خب دیده‌ام در همین دوران شهرداری، صدها پارک ساخته. مگر کسی می‌‌‌آید چیزهایی که خودش احداث کرده را از بین ببرد.

*یا مثلا این اتوبان امام علی استانداردهای رانندگی دارد؟ اتوبانی که با این همه اشکال در آستانه انتخابات افتتاح شد.

بخشی از اتوبان امام علی که قبلا ساخته شده بود، یک بخشی را زمانی که من معاون عمرانی بودم شروع به ساخت کردیم، ادامه‌اش را که بعد هم ادامه پیدا کرد. امام علی پروژه‌ای است که از قبل تعریف شده بود و انجام می‌‌‌شد بنابراین طرحی نیست که یک شبه تصمیم بگیرند و یک شبه اجرا کنند.

*شما می‌توانید به عنوان یک شهروند در آنجا رانندگی استانداردی داشته باشید؟

حتما یک جاهایی از این اتوبان اشکال دارد. ما خودمان بعنوان کمیسیون عمران در حال بررسی هستیم. در یک جاهایی به علت مشکلات فنی سوانح زیاد است. بحث این است که این پروژه، پروژه بزرگی است.

*یکسال و نیم از انتخابات گذشته است و هیچ اصلاحی در اتوبان امام علی به وجود نیامده است. همین‌‌ امروز در گزارشی نوشته شده بود اتوبان‌های تهران 1000 نقطه پر خطر دارند.

ما اعتقاد داریم داخل شهر اتوبان تعریف نمی‌‌‌شود. اگر بخواهیم در داخل شهر نظامات اتوبانی را انجام دهیم حتما باید ورودی و خروجی اتوبان فاصله حداقل 800 متری باید داشته باشد. در حالی که این شبکه‌ها، شبکه‌هایی است که ما می‌‌‌خواهیم به شبکه‌های شهری دسترسی بدهیم پس با فاصله 400-300 متر ورودی و خروجی داریم. این در سرعت‌های بالا حادثه‌ساز می‌شود اما چاره‌ای ند‌اریم غیر از دقت بیشتر در رانندگی.

* خب این اتوبان‌ها جان مردم را به خطر می‌اندازد!

اگر ما طبق تعریف جهانی High Speed تعریف کنیم بله درست است. اما اگر ما بحث‌مان شهری باشد و ما این را مبنا قرار بدهیم و بخواهیم 5 کیلومتر بزرگراه بکشیم طبیعتا با این تعریف کارکردش را نخواهد داشت. این بحثی است که اختلاف نظر هم زیاد دارد. البته بحث خیلی پیچیده و تخصصی است ولی وجود دارد.

*شهرداری وظایف ذاتی را انجام نمی‌‌‌دهد و می‌رود سراغ یک سری کارهای سیاسی. مثلا در مورد رسانه‌هایش اینگونه است.

شهر را مردم می‌‌ سازند و اینطوری نیست که بگوییم شهرداری شهر را می‌‌‌سازد. شهری که ارگانیک و بدون برنامه رشد کرده و محلات قدیم آنگونه بوده را نمی‌‌‌شود به راحتی جمع کرد. اینطور نیست که بگوییم یک شهردار آمده است و همه چیز را خراب کرد و یک شهردار دیگر آمد که فعالیتش خیلی خوب بوده است. به هر حال تهران شهر بزرگی است و با همه این گرفتاری‌ها بالاخره شهر ماست و اینطوری نیست که بگوییم شهرداری به تنهایی می‌‌‌تواند آن‌ را درست کند. وقتی شهرداری تمام اختیارات مدیریت شهری را ندارد، نمی‌شود چنین انتظاری از آن داشت. در همه جای دنیا آب، برق، گاز، تلفن و ... زیر نظر شهردار است.

*آقای دنیامالی خیلی خوب در مقام سخنگوی شهرداری دارید از کار آقای قالیباف دفاع می‌کنید.

نه فارغ از اینکه من امروز در شورا هستم و دیروز در شهرداری بودم بحث کارشناسی مدیریت شهری را بیان می‌‌کنم. شما در حوزه رسانه هستی‌. مگر می‌شود شما از 30 آیتم لازم برای آن کار فقط 20 آیتم را داشته باشید. ما مدیریت واحد شهری نداریم و ابزار‌های مورد نیاز اداره شهر را نداریم.

*مثلا در 10 سال گذشته لایحه به مجلس می‌دادند و پیگیری می‌کردند. مجلس که همسو بود .

ببینید بحث پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. ما تازه وارد پانزدهمین سال فعالیت شورا شدیم.

*15 سال مدت کمی‌‌ است؟

به هر حال ما اینجا باید برویم و با مجلس تعامل کنیم و بالاخره یک سری وظایف ما داریم و یک سری در دستمان نیست

*بحث من این است که آقای قالیباف و نزدیکانش به قدری که تلاش می‌کنند در دید باشند به این کارهای اصلی نمی‌‌رسند.

شهرداری به تبلیغ نیازی ندارد چون کارهایش طوری است که مردم به راحتی به چشم می‌بینند و لمس می‌‌‌کنند. 5 سال قبل از خانه بیرون می‌آمدید از چه امکاناتی استفاده می‌‌کردید‌؟ الان از چه امکاناتی استفاده می‌‌‌کنید؟ بعضی‌ از این اختیارات برمی‌گردد به چارچوب‌هایی که باید با آن کار کنید. به طور مثال امروز آسفالت می‌کنیم و فردا شرکت آب ‌و فاضلاب آنجا را می‌کند و شهرداری دوباره باید آسفالت بریزد.

*پیمانکاران شهردای دست فروشی را این قدر کتک می‌‌زنند که می‌میرد، این تقصیر شهرداری نیست اما دریغ از یک عذرخواهی ساده. این اتفاق هرجایی از دنیا می‌‌‌افتاد چه بلایی سر مسئول مربوطه می‌‌‌آوردند؟

من رییس فدراسیون قایقرانی بودم‌، یکی از ورزشکاران در زادگاه خودش هنگام جت اسکی غرق شد و هنوز هم من را دادگاهی می‌کنند و می‌‌‌گویند باید دیه بدهی. شهرداری با چند هزار پیمانکار قرارداد دارد،‌ در نتیجه این اتفاق چه ارتباطی‌ به شهردار دارد؟

*شهرداری چون چندهزار پیمانکار دارد‌، آنها باید این حق را داشته باشند که یک نفر را‌ به قصد کشتن بزنند و او را بکشند؟ چون شهردار هم که مسئولیتی در قبال این پیمانکاران ندارد. فقط از آنها پول می‌‌‌گیرد‌؟

د ر درگیری یک آدم فرد دیگری را کشته! چه ربطی به شهرداری دارد؟

*دکتر یک نفر مرده‌، یک آدم بیگناه کشته شده‌، خود شما می‌گویید برای غرق شدن یک قهرمان در روستایش باید دیه بدهید‌، آن وقت پیمانکار شهرداری که شان کارش را از شهرداری گرفته‌، یک نفر را کشته و شهرداری مسئولیتی ندارد که حتی یک عذرخواهی کند؟

از چه کسی باید عذرخواهی کند؟

*هم از خانواده قربانی و هم از مردم شهر.

شما می‌‌‌دانید که عذر‌خواهی نشده است؟ معاونان شهردار رفتند و به خانواده‌اش سر زدند. از همه اینها هم ما گزارش گرفتیم.

*دکتر، شهرداری باید از افکار عمومی‌‌ بابت این اتفاق عذرخواهی کند.

برای چی باید عذرخواهی کند؟ وقتی پیمانکار شهرداری با یک آدمی‌‌ درگیر شده. چه ارتباطی با عموم مردم دارد؟

*به خاطر اینکه این اتفاق ایجاد شده از سوی افراد منتسب به شهرداری باعث تشویش اذهان عمومی‌‌ شده...

طرف کارکنان شهرداری نبوده‌. پیمانکار شهرداری بوده و اوضاع فرق می‌‌‌کند. اگر مسئول پخش نشریه شما هنگام پخش با کسی درگیر بشود یا آدمی‌‌ را زیر بگیرد شما باید عذخواهی کنید چون یک مشکل شخصی داشته مسئول پخش با مردم؟

*اگر پارکبان را کتک بزنند شهرداری مدعی نمی‌شود؟

اتفاقا معاون خدمات شهری عکس‌هایی از کتک خوردن کارکنان شهرداری نشان داد اما شهرداری هیچ شکایتی نکرد.

*اتفاقا معاونت حقوقی شما همه ی اینها را پیگیری می‌‌ کند و کلی شکایت این مدلی از مردم دارید. اگر هرجای دنیا بود قطعا شهرداری عذرخواهی می‌‌‌کرد چون آن پیمانکار مجوز کارش را از شهرداری گرفته است.

این‌طور نیست‌. اتفاقا در چند روز اخیر در فرانسه به دلیل نشست گاز یک ساختمان فرو ریخت و شش نفر مردند اما نه شهردار استعفاء داد و نه اتفاقی افتاد.

*بعد از آبگیری مترو مشکلات زیادی به وجود آورد. تونل ریخت، یک پل خراب شد و یکی دو نفر هم مردند ولی هیچ‌کس عذرخواهی نکرد.

اگر قرار باشد شهرداری و شورا برای این جور مشکلات از مردم عذرخواهی کنند، هر روز صبح که از خواب بیدار می‌‌شویم باید بیایم از ملت عزیز و شهروندان خوب‌مان‌ عذرخواهی کنیم‌، چون مشکلات پایتخت زیاد است.

*براساس مسئولیتی که شهردار تهران داشتند‌، چون یک نفر فوت کرده باید عذرخواهی می‌کردند. وقتی این پیمانکار طرف قرارداد با شهرداری است و با پلیس بازی و چماق کار را پیش می‌برند‌، شهرداری هم باید پاسخگو باشد.

عذرخواهی را باید خدمت خانواده مرحوم بکنند یا در رسانه‌ها‌؟

*چطور وقتی اتوبان ساخته می‌‌‌شود هزار جای شهر بیلبورد می‌زنند. ولی برای همچین اتفاقی یک عذرخواهی کوچک نمی‌‌‌کنند؟

از خانواده آن محروم باید عذرخواهی کنند. نه از مردم و رسانه‌ها‌. ما به جایش عذرخواهی هم کردیم.

*شما یک مورد بگویید که شهرداری معذرت خواهی کرده باشد.

(با خنده) خب هر وقت پیدا کردم می‌گویم!

منبع: خبرآنلاین

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها