وزارت کشور به دنبال محدودسازی شوراها نیست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، بهزاد افشار در کارگاه آموزشی"آنچه شورای اسلامی باید بداند، " با بیان اینکه بیشترین تهدید و آسیب شوراها درعدم ثبات مدیریت شهری و عزل و نصب های مکرر شهرداران است، گفت: شورا در طول 16 سال تاسیس خود تهدیدهایی برای نظام اجتماعی، شهری و روستایی کشور ایجاد کرده است.
وی از دخالت شوراها در امور اجرایی و فاصله گرفتن از نقش نظارتی تا جایی که در حد کارمندان شهرداری تغییر جایگاه دهند، انتقاد کرد و افزود: بی برنامگی و روزمرگی یکی دیگر از تهدیدهای شوراها بوده چرا که که با ایجاد شرایط جدید از خاصیت شورا بودن فاصله می گیرد. وی تصریح کرد: در طول 16 سالی که نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا تاسیس شده است بحث شورا در بوته نقد بوده به طوری که نگاه دوسویه به شورا ایجاد شده است که برخی نگاه ها نسبت به عملکرد شوراها تند بوده و برخی دیگر حضور شورا در مدیریت شهری را مغتنم می شمارد. در وزارت کشور به هیچ وجه قصد محدودسازی و کاهش وظایف و اختیارات شوراها را نداریم افشار با اعلام اینکه "ما در وزارت کشور به هیچ وجه قصد محدودسازی و کاهش وظایف و اختیارات شوراها را نداریم" ، تصریح کرد: وزارت کشور و دولت تدبیر و امید در ارتباط با شوراها، سیاست توانمندسازی، تقویت و کارآمدی نظام شورا در سطح کشور را در برنامه خود دارد. بنابراین کلیه فعالیت های ما معطوف به توانمند سازی شورا بوده به طوری که از هر طرح و لایحه ای که بتواند تقویت و کارآمدی نظام شورا و تثبیت مدیریت شهری و ایجاد عضویت واحد شهری را تحکیم کند،
حمایت می کنیم. مدیر بخش تخصصی شوراها در وزارت کشور با بیان اینکه " ما معتقدیم شوراها در مدیریت واحد شهری بخشی از حل مشکل شهری هستند نه خود مشکل"، خاطرنشان کرد: شهرهای کوچک و بزرگ ما بدون مشارکت مردم مدیریت نمی شود. نارضایتی دولت از وضعیت کنونی شوراها وی با بیان اینکه "ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند یک راهبرد کلان در ارتباط با مدیریت شهرها و شوراهای شهر هستیم" ، تصریح کرد: برای توسعه مدیریت شهری ناچار به مدیریت واحد شهری هستیم، چرا که نه دولت؛ نه شورا و نه نخبگان از وضعیت کنونی این نهاد رضایت ندارند. افشار با تاکید بر اخذ رضایتمندی مردم در عملکرد شوراها جهت رشد و توسعه شورا، اظهار کرد: رضایت مردمی موجب می شود نجبگان، مسئولان شهری و نمایندگان مجلس به شوراها اعتماد کرده و در نتیجه به مطالبات مردم جامه عمل بپوشانند. سرپرست دفتر امور شوراهای شهر و روستای وزارت کشور در ادامه با اشاره به آسیب شناسی شوراها با توجه به عملکرد هیأت های حل اختلاف، عدم آگاهی اعضای شورا نسبت به مجموعه قوانین مرتبط با شوراها، انجام اعمال خلاف شئون شورا، مداخله امور اجرایی شهرداری و فقدان شرایط عضویت را از آسیب های شورا عنوان کرد و افزود:
تعامل درون گروهی اعضای شوراها با یکدیگر، اختلاف و درگیری می کند و به انحلال شورا منجر می شود. وی در پایان سخنان خود به عملکرد کمیسیون مرکز سفر اعضای شورا ها به خارج از کشور در یکسال اول دوره چهارم فعالیت شوراها اشاره کرد و با تاکید بر انجام سفرهای داخل کشور، گفت: در این مدت تعداد 29 مورد تقاضا سفر خارجی به کمیسیون مرکزی واصل شد که 19 مورد با موافقت و 10 مورد آن با مخالفت کمیسیون مواجه شد، که در این بحث کشورهای مجارستان اتریش، چین، سوئیس بیشتر مورد تقاضا بودند. برنامه محور نبودن آسیب جدی شوراهاست به گزارش ایسنا، در ادامه، علی دشتی، رئیس ستاد مرکزی پاسخگویی به استعلامات حقوقی وزارت کشور اظهار کرد: ما معتقدیم تناسبی باید بین شهر و ارگان های اداره کننده آن وجود داشته باشد به طوری که شهرداری، شورای شهر و نهادهای خدمات رسان در شهر سه ضلع یک مثلث با هم همکاری و فعالیت کنند. استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه شورا عامل تمکرزدایی بوده که در مقام ناظر بر اداره امور محلی قرار دارد، تصریح کرد: توجه به مدیریت محلی شوراها محور و نقطه تمایز نظام های پیشرفته و عقب افتاده است. وی از روزمرگی و در نظر نگرفتن چشم
انداز شورا انتقاد کرد و با تاکید بر برنامه محوری گفت: برنامه محور نبودن یک آسیب جدی در شوراهاست چرا که شورا بدون برنامه کاملا بی معناست. وی خواستار توجه به مقتضیات محلی شد و اظهار کرد: مقتضیات محلی اصل مهمی است که اعضای شورا در همه زمینه های اجتماعی و تاریخی باید در نظر بگیرند چرا که شورا در افق چشم انداز، محور مشارکت مردم در اداره امور محل طبق مقتضیات محلی هستند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید