کد خبر: 424114
تاریخ انتشار :

با همسر دروغگو چه کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

درک اینکه چرا همسرتان به شما دروغ می‌گوید، می‌تواند بسیار دشوار باشد. ضمنا وقتی ازدواج می‌کنید پیمان عشق و وفاداری و صداقت با همدیگر می‌بندید. پس چرا در زندگی با همسری روبرو می‌شوید که حقیقت را نمی‌گوید؟
به گزارش نامه نیوز ، دروغ گفتن می‌تواند حسی شبیه خیانت ایجاد کند. اگر متوجه دروغگویی همسرتان شدید، باید واکنش خودتان را هم بررسی کنید، چون رفتار شما هم می‌تواند احتمال اینکه همسرتان باز هم دروغ بگوید را کم یا زیاد کند.
اگر دلیل دروغگویی همسرتان، خجالت و اجتناب از دردسر باشد یک چیز است و اینکه دلیل دروغگویی او پیشگیری از درد و ناراحتی شما باشد یک چیز دیگری است. دانستن انگیزه‌ی دروغگویی همسرتان، برای اینکه بدانید چه واکنشی نشان دهید اهمیت دارد و اینکه آیا باید او را ببخشید و چطور.
چرا افراد دروغ می‌گویند؟
ظاهرا دروغگویی در برنامه ریزی سیستم ما وجود دارد و از همان سنین اولیه شروع می‌شود، حتی یک کودک دو ساله هم وقتی یاد می‌گیرد که کلمات چه قدرت شگفت انگیزی دارند ممکن است دروغ بگوید!
شاید هدف از یک دروغ، آزار فرد دیگری نباشد اما اغلب این نتیجه را به بار می‌آورد. برخی از افراد به عنوان نوعی دفاع از خود، دروغ می‌گویند. بعضی‌ها هم برای نجات خودشان از مجازات و اختلاف و درگیری و یا برای پذیرفته شدن در یک گروه یا رسیدن به چیزی که می‌خواهند دروغ می‌گویند.
بیشتر ما دروغ می‌گوییم. مثلا با اینکه می‌بینیم کفش‌های جدید دوست‌مان اصلا قشنگ نیست می‌گوییم، بسیار عالیست. ما در مصاحبه‌های شغلی برای افزایش احتمال استخدام شدن‌مان دروغ می‌گوییم. ما به فرزندان‌مان دروغ می‌گوییم مثلا قول می‌دهیم اگر کارهایش را درست انجام بدهد برایش بستنی می‌خریم اما ممکن است بعدا سعی کنیم کاری کنیم تا آنها فراموش کنند!
ما به طور طبیعی تمایل داریم رفتارهای افراد خانواده‌‌مان را تقلید کنیم؛ اگر در محیطی بزرگ شده باشیم که دروغگویی امری پذیرفته شده و طبیعی است، احتمال اینکه در بزرگسالی چنین رفتارهایی داشته باشیم زیاد است.
اما تنها شما می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا کمی دروغگویی قابل قبول است یا نه، مخصوصا وقتی موضوع به همسرتان برمی‌گردد. مثلا شاید مردی به همسرش بگوید سر ساعت خاصی خانه خواهد بود، در صورتی که از نظر منطقی، این امکان وجود ندارد که در این زمان به خانه برسد، این مرد، تنها مشکلش این است که بلد نیست زمان را به درستی تخمین بزند وگر نه واقعا قصد دارد به خانه بیاید! و دروغی در کار نیست.
دانستن این تفاوت در تعیین شیوه‌ی برخورد با همسری که فقط نیاز دارد مهارت‌های مدیریت زمان را یاد بگیرد بسیار مهم است. مردی که دروغ می‌گوید چون کاری را باید انجام دهد که قرار نیست به شما بگوید، شیوه‌‌ی برخورد کاملا متفاوتی را می‌طلبد.
خط و نشان کشیدن
صبر و تحمل شما در مورد دروغ‌هایی مشخص شاید اختلاف و نزاع کمتر یا حفظ آرامش در خانه را در پی داشته باشد. اما اگر همسرتان سعی در مخفی کردن چیزی داشته باشد چطور؟ آیا تصمیم می‌گیرید دروغ‌ها را به چالش بکشید؟ شاید هم به جدایی فکر کنید؟ یا شاید هم دنبال راهکارهایی بروید به امید اینکه دروغگویی همسرتان به زودی به پایان برسد؟
بعضی از آدمها که دروغ شنیده‌اند ممکن است نتوانند بر واکنش‌ها و هیجانات خود غلبه کنند و احساس می کنند به آنها خیانت شده. در این موارد بهتر است از یک مشاور حرفه‌ای کمک گرفته شود.
کمک گرفتن از مشاور برای رفتار با همسری که دروغ می‌گوید، مفید است مخصوصا اگر اندوه و ناراحتی فرد، زیاد باشد. درمان به شما کمک می‌کند روی احساسات خود کار کنید و راهکار‌های مناسب را به کار ببرید، چه شما به تنهایی و چه هر دوی شما با هم. قبل از واکنش نشان دادن به همسر دروغگوی‌تان، برخوردی که قرار است داشته باشید را بررسی کنید و جواب‌های احتمالی همسرتان را در نظر بیاورید. شاید چیزی را بشنوید که واقعا دوست ندارید بشنوید. اما همچنان باید آماده‌ی دروغ‌های بعدی و بهانه‌تراشی‌ها و سرپوش گذاشتن‌هایش باشید. شاید هم لازم باشد تصمیمات سختی بگیرید اما اول باید حرفهایش را بشنوید.
شاید هم همسرتان غافلگیرتان کند. مثلا شاید برخلاف تصوراتی که دارید، واقعیت این باشد که همسرتان شغل دوم گرفته و از اینکه به شما بگوید خجالت می‌کشد چون درآمد کار اصلی او کفاف مخارج زندگی‌تان را نمی‌دهد.
اگر چنین شرایطی پیش آمد، لازم است انتظارات خود را شفاف بیان کنید، اینکه در این جور مواقع از او چه توقعی دارید.، هر چند برای پردازش چیزی که شنیده‌اید به کمی زمان نیاز دارید. اگر هم دروغ همسرتان را با او مطرح کردید و او هم توضیحاتش را ارا‌ئه داد و نتیجه گرفتید که او باید کاری را متوقف کند تا رابطه‌تان حفظ شود، دقیقا به او بگویید منظورتان چیست و چه رفتارهایی را باید کنار بگذارد.
راه را برای انتخاب دوم باز بگذارید، اما اجازه‌ی انتخاب‌های سوم و چهارم را ندهید! آشکارا اعلام کنید و برای پیگیر بودن آماده باشید، مهم نیست چقدر زندگی‌تان تغییر کند یا پایبندی به این اصول چقدر سخت و دردناک باشد. کاری را که لازم است برای نجات رابطه‌تان انجام دهید، انجام دهید!
رفتارتان را تغییر دهید
بررسی کنید واکنش شما نسبت به حرف‌ها و رفتارهای همسرتان باعث تشویق او به دروغگویی نمی‌شود؟ شاید وقتی بعد از اینکه همسرتان از دورهمی با دوستانش به خانه برمی‌گردد، با نطق آتشین شما در این مورد روبرو می‌شود که چقدر از دوستان او متنفر هستید. بنابراین یاد می‌گیرد اگر زمانی را با دوستانش سپری کرده، آن را از شما پنهان کند و دروغ بگوید.
خیلی‌ها ترجیح می‌دهند دروغ بگویند تا اینکه مجبور شوند چیزی را که دوست دارند کنار بگذارند. در چنین مواردی، رفتار یکی از همسران ممکن است تمایل دیگری را برای دروغ گفتن جهت اجتناب از بحث و نزاع در خانه، تشدید کند. تغییر رفتارتان می‌تواند مشکل‌تان را حل کند. اگر همسران نسبت به یکدیگر سختگیری نکنند، متوجه خواهند شد آن رفتار از همسرشان که نمی پسندند در واقع آنقدرها هم بد نیست یا دست کم ارزش تنش درست کردن در خانه و لطمه به رابطه را ندارد و در ضمن فرد مقابل هم وادار به دروغگویی نمی‌شود.
اگر دوباره به همسرتان اعتماد کنید و خیال‌تان راحت شود که او دیگر به شما دروغ نخواهد گفت، رفتارتان هم ملایم‌تر شده و تنش نخواهید داشت، هر چند رسیدن به این مرحله، کمی زمانبر ممکن است باشد. تغییر هر نوع رفتاری - شامل شک داشتن به همسرـ به زمان نیاز دارد و البته تغییر رفتار همسرتان هم چیزی نیست که یکباره روی بدهد. پس برای همدیگر کمی فضا ایجاد کنید، بیشتر با هم حرف بزنید و بیشتر به هم صداقت و اعتماد داشته باشید. در بیشتر موارد، رابطه تدریجا بهتر خواهد شد، هر چند در برخی موارد یکی از همسران یا هر دو ممکن است به این نتیجه برسند که رابطه‌ی آسیب دیده‌شان، ترمیم شدنی نیست.
منبع : هفت صبح

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها