کد خبر: 441523
تاریخ انتشار :

اگر چشمان‌تان در اثر کار زیاد خسته می‌شود، بخوانید

اگر چشمان‌تان در اثر کار زیاد خسته می‌شود، بخوانید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سردرد، احساس سوزش و خستگی در چشم‌ها، معمولاً‌ مشکل تمام افرادی است که روزانه با مانیتور کار می‌کنند.
به گزارش نامه نیوز برای حل این قبیل مشکلات، راهکارهای زیادی وجود دارد: از جمله درمان‌های مربوط به چشم پزشکی و یا ایجاد تغییراتی در محل کار که به شما این امکان را می‌دهد تا دید و قدرت بینایی بهتری داشته باشید! در جهان مدرن امروز، کامپیوتر جزء لاینفک زندگی کاری تمام افراد شده‌است. تقریباً همه، مانیتور را متهم رده اول در ایجاد مشکلات بینایی، خشکی چشم و... می‌دانند. اما آیا براستی اینگونه است؟ برای پاسخ به این سؤال، با ما همراه باشید.
انواع خستگی:
خستگی چشمی که از کار با مانیتور ناشی می‌شود، با محل قرارگرفتن مانیتور و نیز با مدت زمانی که شخص روبه‌روی مانیتور سپری می‌کند، ارتباط مستقیم دارد. اما بطورکلی خستگی کار با مانیتور، به سه شکل بروز می‌کند:
خستگی بصری:
این پدیده بسیار رایج است، بطوریکه فرد مبتلا احساس می‌کند که هم از نظر بینایی دچار مشکل شده‌است و هم فکری. در این حالت در قدرت دید هر دو چشم نوعی عدم تعادل شکل می‌گیرد و معمولاً با تاری دید و یا دو بینی همراه است. اگر بیماری دوربینی و یا کم بینی معالجه نشود، در درازمدت به یک چنین مشکلی ختم می‌شود.
خستگی چشمی:
سوزش و احساس خشکی در چشم‌ها و نیز آزردگی چشم،‌ همگی ناشی از نارسایی غدد اشکی و یا عدم ترشح اشک از این غدد می‌باشد. معمولاً‌ هر چشم در دقیقه ۱۲ تا ۲۰ مرتبه پلک می‌زند و این امکان را بوجود می‌آورد تا لایه اشکی جدیدی در سطح چشم تشکیل شود. اما کار با مانیتور شکل گیری لایه‌های اشکی را کاهش می‌دهد و در نتیجه سطح چشم‌ها دچار خشکی می‌شود.
خستگی عمومی:
این خستگی غالباً با سردرد و نیز دردهای ستون فقرات (کمردرد) همراه است و با نحوه نشستن شما ارتباط مستقیم دارد. یادتان باشد که خستگی، کیفیت کار شما را پایین می‌آورد. بطورکلی اگر زمان کار با مانیتور، بسیار طولانی باشد، خستگی به دو صورت بروز می‌کند: یکی خستگی چشم‌ها که ناشی از نگاه مستقیم به مانیتور است و دیگری خستگی ناشی از نشستن‌های طولانی یا شکل نشستن. اما خستگی کار با مانیتور ممکن است زودتر از موعد بروزکند و آن هنگامی‌است که کاربر رایانه، دچار یک نقص بینایی درمان نشده باشد: مثل آستیگماتیسم یا دوربینی چشم.
راه‌کارهایی برای غلبه بر خستگی:
اگر می‌خواهید خستگی چشمان‌تان را به حداقل برسانید، بهتر است که ابتدا نقص‌های بینایی خود را برطرف کنید: اگر دوربین هستید، از عینک‌های نزدیک‌ بین استفاده کنید و یا لنزهایی که امروزه بسیار مرسوم هم هستند و یا اگر نزدیک بین هستید، این امکان برای شما وجوددارد که چشمتان را عمل کنید.
شما حتی می‌توانید شرایط و دکور محل کارتان را تغییردهید:
از تابش مستقیم نور بر روی مانیتور جلوگیری کنید. تنها زمانی به سراغ فیلترهای ضدانعکاس بروید که هیچ امکان دیگری برای جلوگیری از تابش نور در اختیار ندارید. این فیلترها، کنتراست یا همان وضوح رنگ‌ها و تصاویر را پایین می‌آورد و در نهایت دید شما در خواندن را با مشکل مواجه می‌کند. به هنگام کار با مانیتور،‌ در مقابل پنجره یا نور مستقیم قرارنگیرید چون به تاری چشم دچارخواهیدشد.
پنجره اتاق کارتان حتماً کرکره یا پرده متحرک داشته باشد که در صورت نیاز، از انعکاس نور جلوگیری کند. به عنوان منبع نور اتاق، از نورهای غیرمستقیم (هالوژن) یا چراغ مطالعه استفاده کنید. لامپ‌های سقفی نیز در صورتی مناسبند که در یک چارچوب شبکه‌ای محصورباشند تا مشکلات مربوط به انعکاس نور به حداقل ممکن برسد. مابین کارها، به خودتان استراحت بدهید و برای مدتی چشم از مانیتور بردارید. پیشنهاد متخصصان چشم به شما این است که هر ۴۵ دقیقه،‌ ۵ دقیقه به چشمان‌تان استراحت دهید و یا هر ۲ساعت، ۱۵ دقیقه. اگر این توصیه ها را جدی بگیرید و درنهایت عملی کنید، خستگی چشمان شما به مرور بهبود می‌یابد.
منبع:بهداشت نیوز

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها