کد خبر: 497777
تاریخ انتشار :

ماه گرفتگي قرن را از تبريز ببينيد / از 21:44 روز 5 مرداد تا 06:13 دقيقه 6 مرداد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

شروع این ماه‌گرفتگی بزرگ در ساعت ۲۱:۴۴ دقیقه روز جمعه ۵ مرداد است، کل مراحل این ماه‌گرفتگی که از جمعه آغاز می‌شود و سحرگاه شنبه به پایان می‌رسد ۶ ساعت و ۱۳ دقیقه و ۴۸ ثانیه طول خواهد کشید.
به گزارش نامه نيوز آنچه ماه‌گرفتگی ۵ مرداد را متمایز کرده تقارن آن با یک واقعه نجومی دیگر است که همزمان با این ماه‌گرفتگی می‌توان مریخ را از نزدیک‌ترین فاصله رؤیت کرد.
این واقعه نجومی در بسیاری از مناطق از جمله ایران قابل مشاهده است، ساکنان قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا، استرالیا و بخش‌هایی از آمریکا می‌توانند شاهد این رخداد نادر باشند.
تبریز بهترین نقطه مشاهده ماه‌گرفتگی ۵ مرداد/گرفتگی یک ساعت و ۴۳ دقیقه و ۱۱ ثانیه‌ای ماه در تبریز
عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار فارس در تبریز درباره ماه‌گرفتگی ۵ مرداد اظهار داشت: تبریز بهترین نقطه عرض جغرافیایی را برای رصد ماه گرفتگی ۵ مرداد را داراست.
علی عجب‌شیری‌زاده، با اشاره به اینکه ماه‌گرفتگی ۵ مرداد طولانی‌ترین خسوف قرن بیست و یکم است، افزود: این ماه‌گرفتگی در تبریز از ساعت ۲۴ و ۱۵ ثانیه آغاز شده و در ساعت ۲۴ و ۵۱ دقیقه و ۴۴ ثانیه به ماکزیمم گرفتگی در تبریز خواهد رسید.
وی کل ماه‌گرفتگی در تبریز را یک ساعت و ۴۳ دقیقه و ۱۱ ثانیه یعنی معادل کل گرفتگی قرن بیست و یکم اعلام و تاکید کرد: باتوجه به ساعات اشاره شده ماه‌گرفتگی در تبریز طی ۶ مرداد اتفاق خواهد افتاد.
عجب‌شیری‌زاده، از برگزاری کارگاهی دو روزه در حاشیه این رخ داد علمی در تبریز خبر داد و گفت: در این کارگاه هم تیم‌های حرفه‌ای و هم افراد آماتور می‌توانند شرکت کنند و به این منظور متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز اقدام کنند.
همکار علمی پژوهشکده فیزیک کاربردی دانشگاه تبریز به عنوان یک منجم در تشریح کلی موقعیت ماه‌گرفتگی ۵ مرداد در دنیا یادآور شد: طولانی‌ترین خسوف قرن بیست و یکم در کل دنیا یعنی آسیا، ​ اروپا، آفریقا، استرالیا و بخش‌های جنوبی آمریکا قابل مشاهده خواهد بود، فقط بخشی از آمریکا نمی‌توانند این اتفاق بی سابقه را مشاهده کنند.
وی عنوان داشت: این ماه‌گرفتگی به دلیل زمان یک ساعت و ۴۳ دقیقه‌ای، طولانی‌ترین خسوف قرن بیست و یکم لقب گرفته که در آن ماه از مرکز سایه زمین خواهد گذشت.
عجب‌شیری‌زاده اضافه کرد: آخرین خسوف طولانی طی ژانویه گذشته به مدت یک ساعت و ۱۶ دقیقه اتفاق افتاد که طی آن ماه از بخش جنوبی سایه زمین عبور کرد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: طولانی‌ترین خسوف در سال ۲۰۰۰ میلادی و با زمان یک ساعت و ۴۶ دقیقه اتفاق افتاده است.
به گفته وی در حوزه علم نجوم یکی دیگر از طولانی‌ترین خسوفی هم که در نزدیک‌ترین زمان پیش‌بینی رخ دادن آن صورت گرفته ژانویه آینده است و زمان آن نیز به یک ساعت و ۲ دقیقه خواهد بود.
گزارش فارس حاکی است، ماه‌گرفتگی ۵ مرداد ۱۳۹۷ (۲۷ جولای ۲۰۱۸) یکی از خاص‌ترین رویداد‌های نجومی سال‌های اخیر است. این اتفاق به مدت بیش از یک ساعت طول می‌کشد و طولانی‌ترین خسوف قرن خواهد بود.
روز پنجم مردادماه امسال مصادف با ۲۷ جولای ۲۰۱۸، طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی یا خسوف قرن بیست و یکم رخ خواهد داد. به گفته محققان، این خسوف به مدت ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه اتفاق می‌افتد و در قاره‌های اروپا، آسیا، آفریقا، اقیانوسیه و بخش‌هایی از آمریکا قابل رؤیت است.
ماه‌گرفتگی ۵ مرداد در آمریکا دیده نمی‌شود ماه‌گرفتگی کامل زمانی رخ می‌دهد که کل ماه وارد سایه کل زمین می‌شود و این بار این رویداد نجومی زیبا و جذاب بسیار خاص‌تر از همیشه خواهد بود.
ماه‌گرفتگی ۵ مرداد ۱۳۹۷ به مدت ۱ ساعت و ۴۳ دقیقه طول می‌کشد و در بیشتر کشور‌های دنیا نیز قابل مشاهده است. گفته شده که تنها ساکنان آمریکا نمی‌توانند این اتفاق نادر را رؤیت کنند، ولی ساکنان اروپا، آفریقا، آسیا، استرالیا و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی از تماشای این رویداد دیدنی لذت خواهند برد.
در طول این خسوف طولانی، ماه از مرکز سایه زمین می‌گذرد. آخرین ماه‌گرفتگی کامل قبلی در روز ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ رخ داده بود و ۱ ساعت و ۱۶ دقیقه به طول انجامید. در این رویداد، ماه از بخش جنوبی سایه زمین گذشته بود.
در ژانویه ۲۰۱۹ نیز یک ماه‌گرفتگی کامل دیگر رخ می‌دهد که در آن ماه از بخش شمالی سایه زمین می‌گذرد و این رویداد نیز ۱ ساعت و ۲ دقیقه طول می‌کشد.
لازم به ذکر است که طولانی‌ترین خسوف کامل قرن بیستم در تاریخ ۱۶ جولای ۲۰۰۰ میلادی اتفاق افتاده بود که ۱ ساعت و ۴۶ دقیقه و ۴ ثانیه ادامه داشت.
منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها