کد خبر: 509015
تاریخ انتشار :

باورهای نادرست درباره مدیتیشن چیست؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز طی سالیان اخیر شاهد افزایش میل افراد به مدیتیشن برای تسلط بر ذهن و آرامش بوده‌ایم، اما همواره ۵ باور غلط در مورد مدیتیشن وجود دارد که لازم است ما آن‌ها را تغییر دهیم.
براساس گزارش «ساینس آلرت»، در این گزارش با ۵ باور اشتباه در مورد مدیتیشن آشنا می‌شوید.
۱-تن‌ها یک نوع مدیتیشن وجود دارد
یکی از مهم‌ترین مورد از این ۵ باور غلط در مورد مدیتیشن این است که تنها یک نوع مدیتیشن وجود دارد. برخی از مدیتیشن‌ها شامل آهسته نشستن با پا‌های متقاطع است. به عنوان مثال چی گونگ و تایچی بر فعالیت ذهنی تمرکز دارند. این امر استراحت همراه با حضور ذهن را با حرکات آهسته و تنفس آرام ترکیب می‌کند. بسیاری از آن‌ها باعث می‌شوند تا مدیتیشن را به فعالیت‌های روزمره عادی تبدیل کنید. مانند شستن ظرف غذا که شامل توجه به آب و حرکات دست است.
۲-شما باید بتوانید ذهن را خالی کنید
هنگامی که مدیتیشن مشغول آرام ساختن ذهن است، این بدان معنا نیست که ذهن خالی است. مدیتیشن شامل توسعه توانایی مشاهده‌ی تفکر، عواطف و احساسات فرد با ویژگی غیرواکنشی که (قادر به توجه و مکث به جای واکنش نشان دادن) می‌شود و نگرش شفاف‌تری را توسعه می‌دهد. ایده‌ی اینکه فردی نیاز به خالی کردن ذهن دارد، احتمالا ناشی از درک اشتباه در برخی از انواع مدیتیشن پیشرفته مانند جذب ذهنی و اطلاع از شیوه‌های آگاهی و مدیتیشن زوچن (در آیین بودا) است.
این مدیتیشن‌ها با اندیشه‌های عادی، احساسات و عواطف همراه هستند. محدود سازی تفکر، در هر مرحله از آموزش مدیتیشن مضر است.
۳-مدیتیشن از روز اول شما را آرام می‌کند
مدیتیشن صرفا یک تسلط بر یک ذهن آرام نیست. افزایش آگاهی از عادت‌های ذهنی ناسالم و رفتار در آغاز تمرین و در هنگام انتقال به مراحل پیشرفته‌تر مدیتیشن رایج و مشترک است. این تجربیات چالش برانگیز درواقع می‌تواند باعث بروز برخی عوارض جانبی مانند افزایش اضطراب یا بی نظمی شود.
به همین دلیل حائز اهمیت است که تحت مربی مدیتیشن واجد شرایط که قادر به ارائه مشاوره در مورد نحوه کار با چنین تجربه‌هایی باشد.
۴-ما تمام مزایای آن را می‌دانیم
پیش از این تحقیقات مزایای برخی از انواع مدیتیشن‌ها را بر روی چیز‌هایی مانند افسردگی و تا حدودی کاهش استرس تأیید کرده است. با این حال برخی از ادعا‌های رایج توسط تحقیقات علمی تأیید نشده‌اند. شواهد متفاوت و ناکافی در مورد اثرات مدیتیشن بر کاهش سطح هورمون استرس و همچنین در مورد پیری وجود دارد.
باوجود آنکه تحقیق درباره‌ی چگونگی تأثیر مدیتیشن بر مغز انسان همچنان ادامه دارد، اما در حال حاضر درک ما از اثرات طولانی مدیتیشن بسیار محدود است.
۵-مدیتیشن تنها برای کاهش درد، استرس و یا اضطراب است
طبق گزارش «گجت‌نیوز»، هدف از مدیتیشن در مفهوم باستانی آن (ازجمله بودایی‌ها) اکتشافات معنا و هدف زندگی و ارتباط با آگاهی عمیق وجودی است. این دیدگاه اغلب در آموزش امروزه نادیده گرفته می‌شود. تحقیق عمدتا (اما نه همیشه) بر مزایای فوری مدیتیشن بجای سعادت وجودی تمرکز می‌کند. ابعاد آگاهی وجودی تمرین مدیتیشن با انگیزه و قصد ماورای تمرین مدیتیشن مرتبط است؛ بنابراین اگر بخواهیم به‌درستی مدیتیشن را درک کنیم شاید نیاز به تفکر بیشتری بر این جنبه‌ی اساسی باشد.
یادگیری بیشتر در این مورد نیز به نگرانی‌های فعلی در مورد استفاده از تکنیک‌های مدیتیشن خارج از مفهوم باستانی که به عنوان روشی برای افزایش بهره‌وری و کاهش استرس است، کمک خواهد کرد. مدیتیشن قطعا پتانسیل آن را دارد تا به سلامتی و تندرستی ما کمک کند، ولی قدرت واقعی آن هنوز کشف نشده است.
اگر در حال بررسی این هستید که تمرین مدیتیشن را ادامه دهید، تحقیقات خود را در مورد اینکه کدام تمرین (تحت راهنمایی مناسب) برای شما بهتر است انجام دهید.
منبع: فارس
منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها