دلیل ترس دیابتیها از انسولین چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم، گفت: میزان مصرف انسولین بیماران دیابتی در کشور ما نسبت به داروهای خوراکی پایینتر است و بیماران دیابتی، آن را بهسختی میپذیرند و از آن میترسند.
افزایش شیوع دیابت در دنیا
محمدرضا مهاجر تهرانی، افزود: دیابت در حال حاضر در دنیا رو به افزایش است و اکنون چیزی حدود ۴۸۰ میلیون بیمار دیابتی در دنیا داریم و به نظر میرسد تا ۳۰ سال آینده این رقم به ۷۰۰ میلیون نفر برسد.
وی ادامه داد: شیوع دیابت در دنیا با سرعت زیادی رو به افزایش است و در کشورهای پیشرفته عمدتاً افراد در سن بالا مبتلا میشوند، اما در کشورهای در حال توسعه مثل کشور ما متأسفانه سن ایجاد بیماری دیابت پایین آمده است.
مهاجر تهرانی، گفت: در سنین اوج فعالیت افراد و زمانی که میتوانند برای کشور و خانواده مفید باشند دچار عوارض و دغدغههای این بیماری میشوند. زندگی شهرنشینی، اضافهوزن، کمتحرکی از عواملی هستند که باعث افزایش بیماری دیابت در جوامع میشوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: از طرفی بسیاری از بیماران درباره بیماری خود اطلاع ندارند و زمانی به پزشک مراجعه میکنند که دیگر دچار عوارض این بیماری شدهاند. حتی افرادی که از بیماری خود اطلاع دارند هم بهخوبی آن را کنترل نمیکنند. کنترل بیماری دیابت فقط کنترل قند خون نیست. کنترل چربی و فشار خون، بررسی عوارض این بیماری و پیشگیری از همه آنها را نیز شامل میشود.
وی ادامه داد: میزان مصرف انسولین بیماران دیابتی در کشور ما نسبت به کشورهای همجوار بسیار پایینتر است و این موضوع یا به این دلیل است که پزشکان ما دیر سراغ انسولین میروند یا اینکه بیماران دیابتی ما آن را بهسختی میپذیرند و وقتی پیشنهاد انسولین به آنها میشود زیر بار نمیروند و همین مسئله باعث میشود که نسبت مصرف انسولین نسبت به داروهای خوراکی در کشور ما پایینتر باشد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم، گفت: همین باعث میشود که دیابت در کنترل نباشد و حد شاخص هموگلوبین A ۱ C که شایعترین و مهمترین شاخص کنترل دیابت است بسیار بالا برود و بیمار با عوارض این بیماری مواجه شود. در واقع افراد دیابتی از انسولین میترسند. آنها اغلب نگران هستند که با انسولین اضافهوزن پیدا کنند که این هم با رژیم غذایی مناسبی که ما در کنار مصرف انسولین میگذاریم، قابل پیشگیری است.
وی افزود: از طرفی نگران هزینههای آن هستند و فکر میکنند هر کسی که انسولین زده است بعد از آن به مشکلات بینایی و قطع پا رسیده است در صورتی که اینطور نیست. این بیماران بهخاطر آنکه دیر به سراغ انسولین رفتند عارضه پیدا کردند.
مهاجر تهرانی، گفت: اینها تفکرات اشتباهی است که تغییر آنها نیاز به آموزش دارد. آموزش پزشکان در جلسات و همایشهای تخصصی که از سراسر کشور گردهم میآیند و اطلاعات آنها به روز میشود و هم آموزش عمومی که آگاهی افراد جامعه را نسبت به انسولین و دیابت بالا ببرد.
وی افزود: بدون شک برنامههای IDS که شرکتهای خصوصی در بخش آموزش مجموعه خود برگزار میکنند، نقش بسیار مثبتی در فرهنگسازی و ارتقای دانش روز جامعه پزشکی و بیماران دیابتی خواهد داشت و در واقع آنها با این کار، خیلی خوب از این بخش آموزش در راستای مسئولیت و رسالت اجتماعی خود استفاده میکنند.
منبع: مهر
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید