۱۰ نشانه وسواس نظافت و تمیزی را بشناسید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
چه زمانی تمیزکردن ما بیش از حد میشود؟ چه زمانی به فرد منظم و مرتب با دیده تحسین نگاه نمیشود و به سمت وسواس میرود؟ وسواس نظافت میتواند برای شما یا عزیزانتان مشکلاتی را ایجاد کند. به عنوان مثال دوست شما خانهای مرتب و تمیز دارد. از زمان کودکی وقتی که محیط اطرافش تمیز و مرتب بود، احساس امنیت و آرامش میکرد. شما به خانه او می روید. همه چیز سر جای خودش هست. خانه او نقصی ندارد. آیا در این نقطه مشکلی وجود دارد؟ آیا او وسواس تمیزی دارد؟ نه. هر خانه تمیز و مرتبی نشان از وسواس ندارد. نگهداری از یک خانه بسیار خوب و مفید هم میباشد.
پس چه زمانی او وسواس تمیزی دارد؟
به زندگی روزمره او دقت کنیم. او بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب، غلتکی به دست میگیرد و کل کف اتاق میچرخاند تا موهای ریخته شده را جمع کند. سپس روی زانوی خود مینشیند و کف خانه را با دستمال تمیز میکند. سپس توالت را پاک میکند و هر دستگیره در خانه را جلا میدهد. برای مسواک زدن در وان حمام زانو میزند تا سینک دستشویی را خیس نکند و مجبور نباشد سینک را خشک کند. او روزهای تعطیل بیشتر به جان خانه میافتد و حتی بیشتر از بقیه روزها خانه را تمیز میکند.
او با وجود کار کردن بیرون از خانه تا زمانی که خانه را مرتب و تمیز نکند آرامش پیدا نمیکند. هر روز این اتفاقات تکرار میشود. او از شریک زندگی خود هم انتظارات مشابهی دارد. به او میگوید چرا بعد از هربار شستشو سینک را خشک نمیکند؟ شریک زندگی او هم ناراضی است و احساس کنترل شدن میکند.
نشانههای وسواس شستشو و نظافت
زمانی که میل به تمیزی آنقدر زیاد میشود که اگر فرد آن کار را انجام ندهد احساس اضطراب و ناراحتی میکند احتمال دارد که پای وسواس در میان باشد. به طور کلی چنین علائمی برای شما زنگ خطر است که ممکن است نشانه داشتن اختلال وسواس باشد:
۱. شستن زیادی از حد دست
۲. تمیز کردن بیش از حد
۳. رفتار چککردن مداوم چیزها: گاز و... .
۴. انجام کارها بر اساس الگوی مشخص عددی به طرز افراطی: بالا رفتن از پله یا شمردن کاشیها و... .
۵. کمالگرایی در سازماندهی لوازم: بیش از حد منظم بودن، تقارن چیزها، قفسهبندی تمام چیزها و... .
۶. نگرانی بیش از حد: به عنوان مثال چند بار تماس گرفتن با مادرتان تا بدانید حال او خوب است.
۷. افکار جنسی ناخواسته: خیلی از این افکار میتواند موجب شرم افراد شود اما به طور ناخواسته به ذهن این افراد میرسد.
۸. وسواس در روابط با خانواده و اطرافیان
۹. سوال میکنند تا به اطمینان برسند: به عنوان مثال مدام میپرسند خانه من تمیز است؟
۱۰. از ظاهر خود متنفر هستند: نگران وزن و لاغری خود بودن ربطی به این مورد ندارد، اما به عنوان مثال فرد تمام روز درگیر این است که یک قسمت از بدنش و صورتش تمیز باشد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید