کد خبر: 589130
تاریخ انتشار :

چه زمان برای بی خوابی باید به دکتر مراجعه نماییم؟

چه زمان برای بی خوابی باید به دکتر مراجعه نماییم؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، در برخی موارد هم بسته به سابقه سلامتی و علائم شما ممکن است شما را به یک متخصص مغز و اعصاب، روانشناس یا روانپزشک ارجاع دهد.

اختلال بی خوابی و دلایل ایجاد آن:

بی خوابی نوعی اختلال خواب است که میلیون ها انسان در سراسر جهان از آن رنج میبرند. به طور خلاصه، افراد مبتلا به بی خوابی یا در خوابیدن مشکل دارند یا کیفیت خواب آنها مطلوب نیست و اثرات آن می تواند ویران کننده باشد. بی خوابی معمولاً به خواب آلودگی روزانه، بی حالی و ضعف عمومی و خستگی از نظر روحی و جسمی منجر می شود. نوسانات روحی، تحریک پذیری و اضطراب علائم متداول آن به شمار می رود.

بی خوابی می تواند در اثر عوامل جسمی و روانی ایجاد شود. گاهی اوقات یک بیماری زمینه ای وجود دارد که باعث بی خوابی مزمن می شود، در حالی که بی خوابی زودگذر و موقت ممکن است ناشی از یک رویداد یا اتفاق در زندگی باشد. بی خوابی معمولاً ناشی از:

  • اختلال در ریتم زندگی از جمله: تغییرات در شغل، سر و صدای محیط، گرمای شدید یا سرماخوردگی.
  • مسائل روانشناختی: اختلال دو قطبی، افسردگی، اختلالات اضطرابی یا اختلالات روانی.
  • شرایط پزشکی: درد مزمن، سندرم خستگی مزمن، نارسایی احتقانی قلب، آنژین، بیماری اسید ریفلاکس (GERD)، بیماری انسدادی مزمن ریوی، آسم، آپنه خواب، بیماری های پارکینسون و آلزایمر، بیماری پرکاری تیروئید، آرتروز، ضایعات مغزی، تومور و سکته مغزی.
  • تغییرات هورمونی: هورمون استروژن و تغییر هورمون ها در دوران قاعدگی.
  • عوامل دیگر: خوابیدن در کنار فردی که خروپف می کند، ابتلا به انگل، شرایط ژنتیکی، ذهن بیش فعال، بارداری.

برای تشخیص اینکه کدام عامل اصلی است، باید حتماً به دکتر بی خوابی مراجعه کرد. همچنین روش درمانی درست را زیر نظر بهترین پزشکان فوق تخصص بی خوابی انتخاب کرد و ادامه داد.

زمان مراجعه به دکتر بی خوابی

بی خوابی قبل از یک رویداد چون مراسم ازدواج، مصاحبه شغلی، آزمون و ... امری طبیعی است. اما هنگامی که فرد همه تلاش خود را انجام داده تا یک چرخه منظم خواب را حفظ کند ولی باز هم به بی خوابی دچار است باید به طور حتم با یک پزشک دارای تخصص در این زمینه قرار ملاقاتی تنظیم کند.

در صورت مشاهده هرگونه علائم بی خوابی و موارد زیر، حتماً برای درمان به فوق تخصص بی خوابی مراجعه کنید:

فرآیند بی خوابی بیش از چهار هفته به طول می انجامد یا در فعالیت های روزانه و توانایی عملکرد شما اختلال ایجاد می کند.

  • در طول شب بارها از خواب بیدار شوید و نمی توانید نفس بکشید. در این حالت نگران آپنه خواب احتمالی یا سایر مشکلات پزشکی هستید که می توانید خواب را مختل کند.
  • شما شروع به مصرف داروی جدید کرده اید که خواب شما را مختل کرده است.
  • در هنگام تلاش برای خواب یا وقتی پاهای شما برای مدت طولانی (مانند رانندگی یا هنگام پرواز هواپیما) حرکت نمی کنند، احساس ناراحتی، درد و حس بدی را در پاها مشاهده می کنید.
  • متوجه سوزش قلب بیش از حد می شوید که شب ها شما را بیدار می کند.
  • شما در طول شب به دلیل درد جسمی از خواب بیدار می شوید.
  • شما متوجه تغییراتی در خلقی خود شده اید (مانند احساس افسردگی)، انرژی و اشتها

پزشک متخصص ممکن است ساختارها یا عملکردهای بدن شما را از جمله فشار خون، ضربان قلب، وزن و شرایط کلی معاینه کند. همچنین برای اطمینان از دلایل این اختلال و انتخاب روش درست درمان آزمایشاتی از جمله شمارش کامل سلول های خونی، عملکرد تیروئید، سنجش بر ضربان قلب، وضعیت تنفس، میزان اکسیژن، حرکات چشم و امواج مغزی را نیز توصیه نماید.

روش های درمان بی خوابی:

بعد از مراجعه به پزشک و بررسی دلایل شکل گیری این اختلال روش های درمانی متعددی توسط دکتر فوق تخصص بی خوابی توصیه می شود که مهمترین آنها عبارتند از:

رفتار درمانی:

بسیاری از افراد به دلایلی چون افسردگی، استرس، اضطراب و سایر عوامل دچار اختلال بی خوابی می شوند و برای همین دکتر آنها را به یک مشاور و روانشناس برای حل این موارد ارجاع می دهد. در بسیاری از موارد با برطرف شدن این اختلالات خواب هم بهبود می یابد.

تغییر در سبک زندگی:

ممکن است تنها با اعمال برخی تغییرات در سبک زندگی اختلال بی خوابی نیز به صورت کامل از بین برود. تغییراتی چون: ورزش منظم البته نه نزدیک به زمان خواب، ترک مصرف الکل، تغییرات در رژیم غذایی و کاهش وزن.

دارو درمانی:

در مواردی هم که دارو درمانی و تغییر در زندگی مشکل را برطرف نمی کند و البته در صورتی که فرد به صورت طولانی مدت دچار بی خوابی مزمن باشد استفاده از دارو زیر نظر دکتر بی خوابی آغاز می شود.

در برخی از افراد نیز این راه درمان ممکن است شامل هورمون درمانی باشد تا سطح هورمون هایی که باعث بی خوابی می شود به حد نرمال برسد.

هر یک از این روش های درمانی با توجه به علت و ریشه مشکلی انتخاب می شود و ممکن است هر کدام برای قشر خاصی از بیماران مناسب باشد.

نتیجه گیری

در صورتی که اختلال خواب باعث شده تا تمرکز شما از بین برود و خستگی ناشی از آن مانع انجام فعالیت های روزمره شود و در یک نگاه کلی فکر می کنید که کیفیت زندگی شما افت پیدا کرده است باید حتماً پروسه تشخیص و درمان را هرچه سریعتر آغاز کنید.

دکتر بی خوابی و یا فوق تخصص برای بی خوابی با بررسی شرایط فردی همچنین شرایط جسمی و روحی فرد می تواند به بهترین شکل این مشکل و اختلال را برطرف نماید.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها