لندینگ پیج چیست؛ ۱۰ روش بهینهسازی صفحه فرود
برای آنکه متوجه شوید که لندینگ پیج چیست، باید اشاره کنیم که صفحه فرود landing page)) در اصل هر صفحهای از وب سایت شما است که بازدیدکننده میتواند روی آن فرود بیاید و آن را مشاهده نماید، اما اگر در حوزه بازاریابی بخواهید دقیقا بدانید که لندینگ پیج چیست، میتوان گفت این صفحه معمولاً یک صفحه مستقل و متفاوت از صفحه اصلی شما یا هر صفحه دیگری در سایت شما است. در ادامه خواهیم گفت که لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست و ۱۰ روش بهینهسازی آن را توضیح خواهیم داد.
صفحه فرود چیست؟
در واقع پس از طراحی سایت و بهینهسازی آن، صفحات فرود، گام مهمی است که باعث میشود هر یک از بازدید کنندگان، تبدیل به مشتریان (دائمی) شما شوند. صفحات فرود به شما این امکان را میدهد که در ازای ارائه اطلاعات تماس و ایمیل کاربران و یا از طریق تبلیغات و یا ارائه نوعی پیشنهاد ویژه به آنان، با کاربران خود معامله کنید. در واقع جهت جذب بیشتر مشتریان و افزایش نرخ تبدیل، نیاز است که صفحات فرود خود را بهینه نمایید.
بهینهسازی صفحه فرود چیست؟
بهینهسازی صفحه فرود (landing page optimization)، فرآیند ایجاد صفحات سایت جذاب و یا طراحی فروشگاه اینترنتی مناسب، برای بازدید کنندگان بوده و باید هر یک از عناصر صفحه را به منظور به حداکثر رساندن تعداد بازدیدکنندگانی که شما را به هدف مورد نظر، یعنی فروش بیشتر محصول و خدمات نزدیکتر میکنند، بهینهسازی کنید. به بیان دیگر، بهینهسازی صفحه فرود یا LPO فرآیند بهبود عناصر در وبسایت برای افزایش نرخ تبدیل است.
راههای بهینهسازی صفحه فرود
این نکته بسیار حائز اهمیت است که در طراحی سایت شرکتی و شخصی، یک صفحه فرود تاثیرگذار و جذاب برای مخاطبان خود ایجاد کنید. در واقع هدف شما این است که آنها را ترغیب کنید که محصولات و یا خدمات شما را خریداری نمایند. صفحات فرود تیر نهایی شما بوده و مشتریان بر این اساس تصمیم میگیرند که محصول مورد نظر را خریداری نمایند. بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که صفحه فرود شما بهینهسازی شده تا حداکثر نتیجه را برای کسبوکار خود ایجاد کنید.
در ادامه مهمترین روشهای بهینهسازی لندینگ پیج را توضیح خواهیم داد.
۱. از مرتبط بودن صفحه اطمینان حاصل کنید
وقتی کاربران را به یک صفحه فرود هدایت میکنید، آنها میخواهند از مرتبط بودن آن صفحه با محتوای نمایش داده شده، اطمینان حاصل کنند.
به عنوان مثال، در نظر بگیرید شما یک تبلیغ در مورد سیستمهای تهویه مطبوع از یک شرکت خاص ایجاد کردهاید و میخواهید یک سیستم تهویه مطبوع در خانه خود نصب کنید، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی تبلیغ مذکور کلیک میکنید. اما در کمال تعجب، مشاهده میکنید که این تبلیغ شما را به صفحهای درباره سیستمهای گرمایشی هدایت میکند. آیا این امر موجب دلسردی شما نمیشود؟
۲. با برند تجاری خود سازگار باشید
اگر میخواهید یک صفحه فرود موثر ایجاد کنید، باید ثابت قدم باشید. شما میخواهید در مخاطبان خود شناخت از برند خود را ایجاد کنید و آنها با کسبوکار شما بیشتر آشنا شوند. شباهتهای ظاهری عناصر بین صفحه فرود و سایت اصلی شما، به بازدیدکنندگان این اطمینان را میدهد که در سایت درستی قرار دارند.
جهت این کار شما میتوانید از طرح اصلی در هر یک از صفحات فرود خود استفاده کنید. این عناصر شامل رنگها، فونت و سایر عناصر طراحی مشابه است. شما باید این سازگاری را ایجاد کنید تا به شناخت برند شما کمک کند.
۳. تیتر واضح ایجاد کنید
عنوان یکی از اولین مواردی است که منجر به ترغیب مشاهده صفحه فرود در سایت شما میشود. شما باید وقت و تلاش خود را صرف ایجاد یک عنوان تأثیرگذار برای مخاطبان خود کنید. این عنصر بسیار مهم است و میتواند عاملی تعیین کننده در مورد باقی ماندن مشتریان در صفحه شما باشد.
۴. صفحه خود را تمیز نگه دارید
وقتی کاربر به صفحه مورد نظر وارد میشود، تنها یک هدف دارد و آن این که میخواهد کالا یا خدماتی که تبلیغ نمودهاید را بررسی کند و یا اطلاعات مورد نیاز را به آنها ارائه دهید. اگر میخواهید صفحه فرود خود را بهینه کنید، باید صفحه خود را شفاف و گویا طراحی کنید.
قرار نیست صفحه فرود شما شامل انبوهی از اطلاعات درهم و برهم باشد. کاربران شما به یک دلیل به صفحه مربوطه هدایت میشوند، بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که در آن صفحه، بر روی آن دلیل تمرکز کردهاید.
۵. از نوشتن متن بیش از حد پرهیز کنید
بسیاری از شرکتها اشتباها در صفحات فرود خود بیش از حد توضیح میدهند. آنها میخواهند اطلاعات زیادی در اختیار مخاطبان خود قرار دهند، اما در نهایت غافلگیر میشوند. اگر میخواهید سرنخهای مورد علاقه خود را در تجارت خود حفظ کنید، باید از زیادهگویی پرهیز کنید.
۶. اطمینان حاصل کنید که صفحه شما به سرعت لود میشود
کاربران از انتظار کشیدن برای بارگیری صفحات و سرعت پایین صفحه متنفر هستند. اگر بر روی آگهی شما کلیک کرده و به صفحهای منتقل شوند که زمان بارگیری آن، خیلی طولانی شود، قطعا آن کاربران را از دست خواهید داد.
سرعت سایت، فاکتور مهمی در بهینهسازی صفحه فرود شما است. شما باید اطمینان حاصل کنید که صفحه برای مخاطبان شما، به اندازه کافی سریع بارگیری میشود و در نتیجه آنها در صفحه شما باقی میمانند.
۷. ارزش محصول یا خدمات خود را نشان دهید
وقتی میخواهید صفحه فرود خود را بهینه کنید، اطمینان حاصل کنید که ارزش محصول یا خدمات خود را به نمایش میگذارید. در دنیای مجازی نیز، دهها کسبوکار مرتبط وجود دارد که محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه میدهند. شما باید به بازدیدکنندگان خود نشان دهید که چرا بهترین گزینه برای آنها هستید.
۸. ایجاد یک اقدام (call to action)
بسیاری از شرکتها، از درج یک call to action موثر در صفحه خود غافل هستند. وقتی افراد به صفحه شما دسترسی پیدا میکنند، ممکن است ندانند که چگونه به مرحله بعدی بروند. برای هدایت صحیح آنها به مرحله بعدی باید CTA ایجاد کنید و دقیقاً به آنها بگویید که چگونه این کار را انجام دهند. جهت این کار میتوانید با قرار دادن گزینههای مرتبط مثل "هم اکنون سفارش دهید" ویا " قدم بعدی " و... در فرم به راحتی کاربران خود را هدایت کنید.
۹. یک محتوای رقابتی ایجاد کنید
از هوش بازاریابی خود استفاده کنید تا به طور مختصر نشان دهید که چگونه و چرا از سایر رقبای خود بهتر هستید. برای تبلیغات خود از عنوان شرکت یا یک هدف فروش منحصر به فرد استفاده کنید. هرچه کاربران شما نسبت به برتری شما متقاعدتر شوند، منجر به فروش بیشتری خواهد شد.
۱۰. مشتریان خود را بشناسید
برای طراحی و ایجاد یک صفحه فرود کاملاً بهینه شده، باید بدانید که به چه کسانی قصد ارائه کالا یا خدمات خود را دارید. لیستی از اطلاعات کاربران را برای بازار هدف خود تهیه کنید، یا حتی لیستی از خریداران فعلی را که هدف مشابه با کاربران نهایی جدید را دارند، نیز تهیه نمایید و متناسب با نیاز آنها صفحات فرود خود را طراحی نمایید.
کلام آخر
مانند هر بازاریابی آنلاین، از این فرصتها استفاده کنید و کمپینهای خود را آزمایش کنید. با چند مورد از این نکات شروع کنید و یا همه آنها را امتحان کنید تا بهینهسازی صفحه فرود خود و در نتیجه فروش خود را افزایش دهید.
اگر برای دستیابی به نتایج بهتر آماده بهینهسازی صفحات فرود خود هستید، با کارشناسان متخصص وبرمز تماس بگیرید.
دیدگاه تان را بنویسید