روحانی: بهترین واکسن اولین واکسن است
رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هفتههای اخیر با یک خیز جدید از کرونا روبرو شدیم که خیز بسیار بلندتری از خیزهای قبلی بود، گفت: گرچه در برخی استانها افت و خیزهایی را مشاهده میکنیم اما در همه استانهای به روند عبور پیک رسیدهایم. در این دوره مبتلایان بیشتر بوده اما فوتیها مساوی فوتیهای دور سوم بوده است.
مهمترین بخش اظهارات حسن روحانی به شرح زیر است:
* هفته های گذشته با موج چهارم مواجه شدیم.
* این خیز در گراف ها به خوبی مشخص است که یک خیز بلندی بود و بیش ازموج های دیگر بود، نوع ویروس هم موتاسیون یافته و خطرناک و از نوع انگلیسی بود.
* گرچه در استان ها افت وخیز هایی مشاهده می شود اما عمدتا در همه استان ها به پیک نهایی رسیدیم و این پیک در مسیر نزولی خود است.
* علی رغم اینکه مبتلایان زیاد بود اما آمار فوتی ها مساوی فوتی های دوره سوم بود که این نشان از مهارت مدافعین سلامت و مراعات مردم دارد.
* در این مقطع نیاز داریم که واکسن خارجی را وارد کنیم.
* برخی دوستان در نوشته و گفته ها می گویند صبر کنید واکسن های داخلی می رسد و عجله نکنیم این حرف دقیقی نیست.
* واقعا حرف معروفی که بهترین واکسن اولین واکسن است درست است.
* گروه اول که مدافعان سلامت بودند از این واکسن استفاده کردند و برای گروه دوم هم در حال انجام است.
* گروه بعدی را در روز های آینده شروع میکنیم.
* در روز های آینده یک میلیون دوز دیگر واکسن در اختیار ما قرار می گیرد.
* در اوایل خرداد 8 میلیون واکسن در اختیار قرار می گیرد و امیدوارم کو واکس هم چند میلیون واکسن در اختیار ما قرار دهد.
* واکسن کو پاستور انشالله زودتر به دست مردم می رسد و مردم می توانند استفاده کنند و بقیه هم به تدریج در اختیار مردم قرار می گیرد.
* انواع ویروس ها ذهن ما را مغشوش نکند.
* یک ویروس است درمان و پیشگیری از آن هم به یک صورت است؛ نگران نباشیم.
* همه دستور العمل ها، فاصله اجتماعی و از ماسک استفاده کردن و شست و شو دست و تجمع را کنار گذاشتن باید دقیق تر و حساب شده تر اجرا شود؛ راه حل و مسیر همان است.
آ نچه دولت باید انجام دهد تجهیز بیمارستان ها و امکانات در اختیار بیمارستان ها قرار دادن و درمان است.
* دولت موظف است این واکسن را با هر سختی که دارد بخرد.
* همین الان سی میلیون واکسن خارجی ما آماده است و واکسن داخلی ها هم تا این سی میلیون تزریق شود آماده می شود و وارد میدان میشود.
* کشور نیازمند واکسن داخلی است.
* این ویروس نشان داد که اپیدمی خطر ناک می تواند به صورت پاندمی درآید .
* در این 16 ماه که جهان درگیر است ابتدا فکر نمی شد بعد حدود 8 ماه بشر به واکسن برسد؛ البته ممکن است این واکسن کامل نباشد.
* اصل واکسن یک ضرورت است ولو اینکه همه مراحل را طی نکرده باشد و در همین حد مورد قبول بهداشت جهانی باشد.
* ما از این ها استفاده می کنیم و این می تواند جامعه را در یک مسیر درست قرار دهد.
* کسی که واکسن می زند خود یک مصونیت پیدا می کند اما ناقل است.
* در ایران و کشور های دیگر مرگ و میر عمدتا برای سن 60 سال به بالا است یا افرادی که بیماری زمینه ای دارند بر این مبنا است که اینها در اولویت هستند اولویت ما کاستن مرگ و میر است اما در روند انتقال باید کار بیشتری انجام شود .
* باید واکسیناسیون توسعه یابد و حدود 70 درصد مردم واکسینه شوند.
* انشاالله هم این مراحل تا پایان سال انجام می شود.
* بخشی در این دولت و بخشی در دولت دیگر و به نقطه مورد نظر همگان می رسیم.
* مسئله کرونا یک مسئله ملی و انسانی و اخلاقی است هیچ کس این داستان را دست مایه سیاسی برای مسایل حزبی و انتخاباتی خود قرار ندهد؛ شب قدر گذشته و همه توبه کردند.
* انشاالله انتخابات خوب و باشکوه و با اخلاق داشته باشیم.
مشروح سخنرانی رئیس جمهور:
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پروتکلهای بهداشتی در شبهای قدر رعایت شد و خداوند از همه این عزیزان قبول کند.
وی افزود: هفتههای اخیر با یک خیز جدید از کرونا روبرو شدیم که خیز بسیار بلندتری از خیزهای قبلی بود. گرچه در برخی استانها افت و خیزهایی را مشاهده میکنیم اما در همه استانهای به روند عبور پیک رسیدهایم. در این دوره مبتلایان بیشتر بوده اما فوتیها مساوی فوتیهای دور سوم بوده است.
رئیسجمهور تصریح کرد: بهترین واکسن اولین واکسن است، هر واکسنی که دست آدم میرسد باید استفاده کند. نباید صبر کند، هر واکسن مورد تاییدی رسید با هر تاثیری، 90 درصد یا کمتر یا بیشتر، باید مورد بهرهبرداری قرار داد.
روحانی گفت: در روزهای آینده 1 میلیون دوز دیگر در اختیار قرار میگیرد و اوایل خردادماه 8 میلیون دوز دیگر بهدست میرسد و امیدواریم کواکس هم چند میلیون دوز در اختیار قرار بدهد و بتوانیم کاری کنیم که آن 14 میلیون نفری که در اولویتِ اول از نظر سن و سال و بیماری زمینهای دارند، در این دولت واکسینه شده باشند و بتوان بگوییم مرگ را مهار کردیم و البته قطع زنجیرهی انتقال زمان میبرد و باید 70 درصد جمعیت واکسینه شوند. امیدواریم واکسنهای داخلی در تابستان وارد بهدست برسد و واکسن «پاستور» که با همکاری کوبا در حال آمادهسازی است و میتوان نام آن را «کوپاستور» دانست، زودتر بهدست مردم برسد و مابقی واکسنها نیز به تدریج خواهد آمد و شرایط بهتر خواهد شد.
وی عنوان کرد: آنچه امروز مطرح میشود که "این ویروس نوع انگلیسی است و انواع برزیلی، آفریقای جنوبی، هندی و هیبریدیِ آن هم آمده است" نباید ذهن ما را مغشوش کند؛ این یک ویروس است و مراعات و درمانش همان است و ممکن است که دهها موتاسیون و جهش داشته باشد ولی باید همان رعایت فاصلهها، استفاده از ماسک، شستوشوی دستها و عدم انجام سفرهای غیرضروری و تجمعات دقیقتر اجرا شود و این راهحل است و مسیر دیگری نداریم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: دولت در این زمینه وظایفی از جمله تجهیز بیمارستانها، در اختیار قرار دادن امکانات، اکسیژن و ونتیلاتور، امکانات تشخیصی و فراهم کردن تختها بر عهده دارد. ضمنا کار دیگری که دولت عهدهدار آن است، بحث واکسن است و دولت باید واکسن را به هر سختی وارد کند و تا امروز 30 میلیون واکسن خارجی آماده داریم و میرسد و تا اینها تزریق شود، واکسنهای داخلی هم وارد میدان خواهد شد.
روحانی گفت: کشور نیازمند به واکسن داخلی است و این ویروس به ما نشان داد که اپیدمی خطرناکی که میتواند بهصورت پاندمی در بیاید. باید کشور را به تجهیرات ساخت واکسن و توانمندیهای علمی و عملی و تجهیزاتی مجهز کنیم و این کار اساسی در حال انجام است.
وی یادآور شد: 16 ماه است که با این ویروس مواجه شدیم و در اینمدت ابتدا فکر نمیشد که انسان بعد از 7-8 ماه بتواند به یک واکسن دست یابد؛ با انجام واکسیناسیون، یک ویروس ناقص یا کشته شده وارد بدن میشود و بدن با آن مبارزه میکند. در این مبارزه، یک پادتن درست میشود و بدن توانمندی پیدا میکند که آنتی بادی بسازد. وقتی این ویروس وارد بدن شود، بدن به آن آشنا است و راحتتر میتواند با آن مبارزه کند. ممکن است طرف بیمار شود ولی مرگ و میر نخواهیم داشت. تهیه واکسن ضروری است ولو آنکه همه مراحل را طی نکرده باشد. باید از واکسنهایی که مورد پذیرش سازمان جهانی بهداشت استفاده کنیم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه کسی که واکسن میزند، مصونیت پیدا میکند ولی باید مراقب باشد که ممکن است ناقل باشد، تصریح کرد: کسی که واکسن زده باید مراقب باشد چرا که میتواند ناقل بیماری برای خانواده و دوستان خود باشد. واکسن به این معنا نیست که فرد با تزریق آن مصونیت پیدا میکند. هم خودش معلوم نیست که صد در صد مصون شود هم اینکه ممکن است ناقل باشد و مشکلات ایجاد کند.
روحانی گفت: در ایران و سایر کشورها، مرگ و میر عمدتا برای 60 سال به بالا یا افراد دارای بیماری زمینهای است. بر این مبنا است که ما آنها را در اولویت قرار دادیم. بنابراین اولویت ما کم کردن مرگ و میر است اما برای جلوگیری از انتقال باید کار بیشتری انجام بگیرد. اگر بخواهیم زنجیره انتقال را بشکنیم واکسیناسیون باید توسعه پیدا کند و 70 درصد مردم از این واکسن استفاده کنند. امیدواریم تا پایان امسال واکسیناسیون در ایران انجام شود. بخشی از آن در این دولت و بخش دیگر در دولت آینده انجام میشود و به نقطهای میرسیم که مورد نظر همه است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هیچکس ماجرای کرونا را دستمایه سیاسی و برای مسائل حزبی و جناحی و خدای ناکرده انتخاباتی قرار ندهد و همه باید دستبهدست یکدیگر دهیم و از این ویروس خلاص شویم و انشالله انتخابات هم خوب، باشکوه و اخلاق باشد.
دیدگاه تان را بنویسید