کد خبر: 648237
تاریخ انتشار :

شگفتانه پایان سال برای عیدی حداقل بگیران

هادی ابوی با اشاره به رأی دیوان عدالت اداری در خصوص پرداخت عیدی و پاداش نوروزی کارگران شاغل در دستگاه‌های اجرایی گفت: دیوان عدالت چندین رأی صادر کرده که یکی مربوط به سال ۱۳۹۳ بود و به موجب آن کسانی که در دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون کار هستند باید عیدی آنها بر مبنای کارگری باشد و سالی دو ماه حقوق را دریافت کنند

شگفتانه پایان سال برای عیدی حداقل بگیران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

بحث عیدی کارگران یکی از معضل های اقتصادی دولت در پایان سال است. عیدی کارگران هر ساله به یکی از چالشی ترین موارد آخر سال تبدیل می شود . میزان عیدی کارگران همیشه موجب نارضایتی این قشر از جامعه می شود. عیدی کارگران هرساله به میزان اندکی افزایش می یابد. در ادامه به آخرین خبر از میزان عیدی کارگران می پردازیم.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، رأی اخیر هیات عمومی دیوان عدالت اداری را عیدی دیوان به کارگران و افراد مشمول قانون کار شاغل در دستگاه‌های اجرایی دانست.

وی افزود: با این حال دولت بخشنامه کرده که این افراد شامل حالشان نمی‌شود و همان عیدی امسال، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت شده است.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه داد: مکرر از دیوان عدالت پیگیر بودیم که نهایتا دیوان اخیرا رأی خود را صادر کرد و رأی سال ۱۳۹۳ را به تایید رساند مبنی بر اینکه این افراد کارگر هستند و باید معادل دو ماه حقوق به آنها عیدی پرداخت شود.

ابوی گفت: این رأی، عیدی دیوان عدالت اداری به معنای واقعی برای کارگران و کسانی بود که در دستگاه‌های اجرایی شاغل و مشمول قانون کار هستند. کسانی هم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت کردند باید الباقی عیدی نوروزی به آنها پرداخت شود.

بر اساس رأی شماره ۵۷۵ تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۳  هیأت عمومی دیوان عدالت اداری که در جلسه تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰  هیأت عمومی به عنوان رأی صحیح اعلام شد، مقرر شده پرداخت عیدی کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه‌های اجرایی بر اساس موازین مربوط به قانون کار و بر مبنای مصوبات شورای عالی کار صورت گیرد و با توجه به حکم مقرر در ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ششم اسفند ۱۳۷۰ این مبلغ برای هر یک از کارگران به نسبت یک سال کار، معادل ۶۰ روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش خواهد بود.

به دنبال اعلام تعارض بین آرای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ و شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با موضوع میزان عیدی قابل پرداخت به کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، موضوع با موافقت رئیس دیوان عدالت اداری و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شد.

با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و پذیرش درخواست اعمال ماده ۹۱ ، مقرر گردید پرداخت پاداش نوروزی (عیدی) کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، مطابق مصوبه شورای عالی کار پرداخت شود.

به گزارش ایسنا به نقل از دیوان عدالت اداری، به دنبال اعلام تعارض بین آرای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ و شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با موضوع میزان عیدی قابل پرداخت به کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی، موضوع با موافقت رئیس دیوان عدالت اداری و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شد.

پس از بحث و بررسی موضوع و طرح نظرات موافق و مخالف با مفاد هریک از آرای مزبور، نهایتا اکثریت اعضای هیات عمومی ضمن اعلام رای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری به عنوان رای صحیح اعلام کردند که رای شماره ۱۰۸۳ مورخ ۱۴۰۰/۳/۲۵ هیات عمومی واجد ایراد بوده و در اجرای حکم مقرر در ماده ۹۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نقض می‌شود.

 لازم به توضیح است که براساس رای شماره ۵۷۵ مورخ ۱۳۹۳/۳/۲۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷ هیات عمومی به عنوان رای صحیح اعلام شد، مقرر شده است که پرداخت عیدی کارگران مشمول قانون کار و شاغل در دستگاه های اجرایی باید براساس موازین مربوط به قانون کار و برمبنای مصوبات شورای عالی کار صورت گیرد و با توجه به حکم مقرر در ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰/۱۲/۶ این مبلغ برای هر یک از کارگران به نسبت یک سال کار، معادل شصت روز آخرین مزد ‌به عنوان عیدی و پاداش خواهد بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها