کد خبر: 661218
تاریخ انتشار :

دیزل ژنراتور چیست؟ هرچیزی که راجب دیزل ژنراتور باید بدونی!

دیزل ژنراتور چیست؟ هرچیزی که راجب دیزل ژنراتور باید بدونی!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

دیزل ژنراتور به وسیله‌ای گفته می‌شود که می‌تواند انرژی حاصل شده از سوخت دیزل را به انرژی الکتریکی و یا برق تبدیل کند. پس این تجهیزات در واقع نوعی مولد برق محسوب می‌شوند. از این سیستم‌ها برای تولید برق در مکان‌ها و مناطقی استفاده می‌کنند که فاصله بسیار زیادی تا شبکه برق شهری دارند و یا دور افتاده‌اند. با این‌ حال مهم‌ترین کاربرد این سیستم‌ها تأمین برق اضطراری است. از انواع دیزل ژنراتور در مراکز نظامی و یا بیمارستان‌ها استفاده‌های زیادی به عمل می‌آید.

ژنراتورها ترکیبی از یک موتور دیزل به‌ همراه یک ژنراتور الکتریکی هستند تا بتوانند به تولید انرژی الکتریکی دست بزنند. در واقع این تجهیزات می‌توانند فرایند تولید انرژی الکتریکی را با استفاده از موتور و دینام AC انجام دهند.

این سیستم‌ها علاوه‌ بر موتور و دینام، از یک مخزن سوخت تشکیل شده و پانل کنترل و رادیاتور هم دارند. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه انواع دیزل ژنراتور بپردازیم.

انواع دیزل ژنراتور

این تجهیزات را می‌توان بر چندین اساس طبقه‌بندی کرد. یکی از این مبانی، مدت‌زمان تأمین برق مورد نیاز است. ژنراتورها را می‌توان از نظر میزان تأمین برق نیز طبقه‌بندی کرد و یا ضریب بار آن‌ها را ملاک دسته‌بندی قرار داد. در هر صورت برخی از انواع این تجهیزات از سایرین، کاربردها و مصارف بیشتری دارند. از جمله پراستفاده ترین انواع ژنراتورها می‌توان به ژنراتورهای اضطراری، دائم کار و پایه اشاره کرد. در ادامه به شرح مختصر این تجهیزات خواهیم پرداخت.

پرکاربردترین انواع دیزل ژنراتورها

1- ژنراتور اضطراری

در حالت معمول از ژنراتورهای برق اضطراری و یا استندبای در مراکزی استفاده می‌کنند که نیاز است ژنراتور برای مدت زمان‌های طولانی در حالت آماده‌ به‌ کار قرار گیرد. از جمله موارد مصرف این تجهیزات می‌توان به بیمارستان‌ها اشاره کرد و یا کارخانه‌ها و مراکز اداری و تجاری را نام برد.

از ژنراتورهای اضطراری در رستوران‌ها و یا پمپ بنزین‌ها نیز استفاده می‌کنند. یکی از رایج‌ترین موارد مصرف این تجهیزات در صنایع غذایی است. چراکه این‌ دسته از ژنراتورها می‌توانند در برابر قطعی برق از این صنایع حفاظت به عمل آورده و یا اقلام فاسد شدنی را تحت حفاظت و نگه‌داری خود قرار دهند.

در ابتدا از این ژنراتورها تنها در مصارف و کاربردهای صنعتی استفاده می‌کردند. چراکه منبع تغذیه دیگری برای تأمین برق مورد نیاز این مصارف سراغ نداشتند. اما در حال‌ حاضر این نوع از ژنراتورها مصارف بسیار گسترده‌تری یافته و محبوبیت بسیار بیشتری را از آن خود کرده‌اند. این تجهیزات امروزه، توسط صاحبان کسب‌ و کارهای مختلف، صاحبان خانه‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یک ژنراتور اضطراری قادر است در شرایط قطعی برق شهری به‌ صورت کاملاً اتوماتیک دست‌ به‌ کار شود و به تأمین برق مورد نیاز مشترکین کمک کند. در حقیقت بیشترین کارایی ژنراتور اضطراری در مواقعی است که برق شبکه به‌ صورت کامل قطع شده‌ است.

در این شرایط ژنراتور اضطراری به شکل یک عامل پشتیبان وارد مدار می‌گردد و می‌تواند به‌ صورت کاملاً موقت و با بیشترین توان، برق مورد نیاز را به سیستم شما منتقل سازد.

این نوع از ژنراتورها حداکثر ۱ ساعت در ازای هر ۱۲ ساعت، افت عملکرد پیدا می‌کنند که میزان این افت هم چیزی در حدود ۱۰ درصد است. این عامل نیز نشان می‌دهد که این تجهیزات به‌ منظور پاسخ‌گویی بسیار سریع در مدت زمان‌های بسیار کوتاه طراحی و تولید شده‌اند.

2- ژنراتور دائمی و یا دائم کار

ژنراتورهای دائمی از دیگر انواع پرکاربرد ژنراتورها هستند. از این محصولات در مناطق و اماکنی استفاده می‌کنند که در فاصله‌ای بسیار دور نسبت به برق شهری واقع شده‌ و به‌ همین دلیل امکان استفاده از برق شهری را ندارند. این تجهیزات برای کاربردهای دائمی و بی وقفه مورد استفاده قرار می‌گیرند. چراکه می‌توانند در شرایط نبود برق و به‌ صورت بدون وقفه، خروجی بدون نوسانی را ارائه دهند.

برای نمونه اگر قصد داشته باشید برق دائم دیتا سنترها را تأمین نمایید باید این نوع از ژنراتورها را انتخاب و خریداری کنید. چراکه در این بخش‌ها نیاز به فعالیت همه‌ روزه در طول سال است. لذا از این نوع ژنراتورها استفاده می‌کنند تا اطلاعات خود را از دست ندهند.

در حالت کلی، ژنراتورهای گازسوز که قادرند به منابع گاز، آن‌ هم بدون وقفه، دسترسی و اتصال داشته باشند به ژنراتورهای دائم کار نیز معروف شده‌اند. این تجهیزات از نظر فنی، ویژگی‌های قابل‌ توجهی دارند. برای نمونه از موتورهایی با توان بالا به‌ وجود آمده و قدرت زیادی هم دارند.

3- ژنراتور پایه و یا پرایم

یکی دیگر از پرکاربردترین انواع دیزل ژنراتور، ژنراتورهای پایه هستند. این تجهیزات نیز ویژگی‌های مخصوص به خود را داشته و در مصارف خاصی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از ویژگی‌های این ژنراتورها این است که قادرند بارهای مختلف را در مدت زمان‌های طولانی به وجود آورند.

این تجهیزات به‌ صورت دائمی کار نمی‌کنند اما می‌توانند برق مورد نیاز برای مصارف شما را برای مدت زمان‌های طولانی‌تری نسبت به ژنراتورهای اضطراری، ایجاد نمایند. یکی دیگر از ویژگی‌های این تجهیزات امکان لود ثابت با توان کم‌تر از ۷۵ درصد است.

همچنین صفحه دیزل ژنراتور کوپله فابریک را هم ببینید.

در مواقعی که برق شهری به‌ طور مرتب و یا به دفعات زیاد و به شکل طولانی‌مدت قطع می‌گردد، می‌توانید از این نوع ژنراتورها به‌ منظور تأمین برق مصرفی خود استفاده کنید.

انواع دیزل ژنراتور از نظر توان

ژنراتورها را می‌توان از نظر میزان تولید بار نیز دسته‌بندی کرد و بر این اساس این تجهیزات را در مصارف گوناگون به کار برد. در حالت معمول از ژنراتورهای با توان کم و یا با تولید بار کم‌تر در منازل استفاده می‌کنند. در حالی‌ که برای ایجاد بار بیشتر از ژنراتورهای با توان بالاتر استفاده می‌شود. از جمله موارد کاربرد ژنراتورهای با توان بالا می‌توان به کارخانجات صنعتی اشاره کرد.

بسیاری از بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و همچنین مراکز تجاری نیز از این تجهیزات برای تأمین برق مورد نظر خود استفاده می‌کنند. این ژنراتورها در بیشتر موارد توانی بالاتر از ۳۰ کیلووات تا ۶ مگاوات دارند.

خرید انواع دیزل ژنراتور

به‌ منظور انتخاب و خرید انواع دیزل ژنراتور متناسب با مصارف و کاربردهای خود می‌توانید به شرکت آذر موتور مراجعه نمایید. در این‌ صورت از مزایای بسیار زیادی برخوردار خواهید شد. یکی از مهم‌ترین مزایای این خرید، قدرت و توان بالای ژنراتورهای ارائه‌ شده در این مجموعه است.

این تجهیزات از کارایی بالایی برخوردار شده و دوام و ماندگاری بالایی هم دارند. انواع دیزل ژنراتورها از مصرف سوخت پایین و بهینه‌ای هم برخوردار شده‌اند. شما می‌توانید از این سیستم‌ها در مدت زمان‌های طولانی استفاده کنید.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها