کد خبر: 720199
تاریخ انتشار :

راهنمای خواندن اطلاعات روی بلیط هواپیما (کارت پرواز)

یکی از لذت‌بخش­ترین کارها برای افرادی که اهل سفر و ماجراجویی هستند، در دست داشتن بلیط هواپیمای شان است؛ درحالی‌که با دست دیگرشان دسته‌ی چمدان را گرفته اند و در حال قدم زدن در سالن فرودگاه هستند. البته با رشد تکنولوژی بلیت‌ها به‌صورت آنلاین در دسترس قرار گرفته است و لذت مشاهده‌ی اطلاعات آن بر روی صفحه گوشی تلفن همراه جایگزین مشاهده بلیط­های کاغذی شده است.

راهنمای خواندن اطلاعات روی بلیط هواپیما (کارت پرواز)
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 

در این مقاله قصد داریم اطلاعات روی بلیت هواپیما و کارت پرواز را تشریح کنیم تا بتوانید برای سفر بعدی خود به‌راحتی اطلاعات روی کارتتان را مشاهده کنید و از آن سر دربیاورید.

اطلاعات روی بلیت هواپیما

اطلاعات روی بلیط هواپیمای شما چه به‌صورت چاپی، چه الکترونیکی صادر شده باشد، شامل بخش­های زیر می­شود.

اطلاعات مربوط به نام مسافر

اطلاعات مربوط به نامه مسافر برای پروازهای خارجی و داخلی متفاوت است. به طور مثال در پروازهای داخلی نام و نام خانوادگی و در پروازهای خارجی کلمه "name" و "passenger" نوشته‌شده است که روبه‌روی آن نام و نام خانوادگی شما قرار دارد.

یکی دیگر از موارد درج شده در این قسمت کد ملی در پروازهای داخلی و عبارت "id card" در پروازهای خارجی است.

بسته به جنسیت و سن مسافر در کنار نام و نام خانوادگی­تان کلمات زیر قرارداده می‌شود:

Mr. درصورتی‌که مرد بزرگسال باشید.

Mrs مرتیکه زن بزرگسال باشید.

Inf: درصورتی‌که مسافر نوزاد باشد.

Chd: در صورتی که مسافر کودک باشد.

اطلاعات مربوط به پرواز

یکی دیگر از بخش‌های موجود بر روی بلیط هواپیمای شما در رابطه با اطلاعات پروازتان است. این اطلاعات شامل نام ایرلاین(Airline)، مدل هواپیما(Airplane Model)، کلاس کابین(Cabin Class) و میزان بار مجاز(Allowed Loggage) است. به طور مثال در هنگام خرید بلیط هواپیما می‌توانید انواعی از شرکت‌های هواپیمایی نظیر ماهان، ایران‌ایر، آتا، قطر ایرویز و موارد دیگر را مشاهده کنید و با خرید بلیط هر کدام از این ایرلاین­ها، بر روی بلیط هواپیمای شما، روبه‌روی نام ایرلاین، نام آن شرکت هواپیمایی نوشته می‌شود. مدل هواپیما نیز شامل بوئینگ، ایرباس و موارد دیگر می‌باشد.

در هنگام خرید بلیط هواپیما می‌توانید کلاس پروازی خود را که شامل کلاس بیزینس، اکونومی و فرست می‌شود انتخاب کنید. با خرید هر کدام از این کلاس‌ها روبروی عبارت کلاس کابین نام آن کلاس را مشاهده می‌کنید.

8

نکته: معمولاً در پروازهای داخلی تنها کلاس پروازی موجود اکونومی و بیزینس است و کلاس فرست را می‌توانید در ایرلاین­های خارجی مشاهده کنید.

میزان بار مجاز نیز بسته به ایرلاین و کلاس پروازی متفاوت می‌شود که روبروی عبارت میزان بار مجاز نوشته می‌شود. به این بخش بلیط خود بیشتر توجه کنید تا در هنگام تحویل دادن چمدان‌هایتان لازم نباشد جریمه اضافه بار را بپردازید.

اطلاعات مربوط به صادر کننده بلیط

اطلاعات مربوط به صادرکننده بلیط شامل موارد زیر می‌شود.

1. شماره‌ی پرواز: اگر چند پرواز در یک روز و یک ساعت خاص به یک مقصد مشخص انجام شود، شماره هر پرواز متفاوت می­شود. با توجه به این شماره می‌توانید گیت پرواز مورد نظرتان را پیدا کنید.

2. قیمت بلیت: میزان مبلغی که بابت خرید بلیط از شما گرفته شده‌است، در این قسمت نشان داده می‌شود.

3. شماره بلیط: یک شماره چند رقمی است که برای هر بلیت منحصربه‌فرد است.

4. شماره مرجع: اگر یک نفر برای چند مسافر بلیت خریداری کرده باشد، شماره مرجع بلیت‌های خریداری شده یکی است و مربوط به نفری است که این بلیط را خریداری کرده‌است.

5. وضعیت: به‌طور معمول روبروی این عبارت کلمه"ok" نوشته می‌شود؛ مگر در موارد استثنایی که مشکلی برای آن پرواز وجود داشته باشد.

اطلاعات مربوط به سفر

بخش دیگر موجود بر روی بلیط هواپیما دارای اطلاعاتی است که مربوط به سفر شما می‌شود. به طور مثال اگر به سراغ پروازهای داخلی رفته باشید، نام مبدأ و مقصد سفر بر روی این بخش نوشته می‌شود و در سفرهای خارجی دو عبارت romF و To برای شهر مبدأ و مقصد درج می­شود.

از دیگر اطلاعات موجود در این بخش می‌توان به ساعت پرواز (Flight Time) اشاره کرد. ساعت پرواز معمولاً به‌صورت ۲۰:۶ یا ۲۰: ۱۸ یا صورت‌های دیگر نوشته می‌شود.

می‌توانید در این بخش ساعت رسیدن به مقصد (Arrival Time) را نیز به وقت محلی مشاهده کنید.

از دیگر عبارات مربوط به این بخش می‌توان به نام فرودگاه مبدأ (Departure Airport) و فرودگاه مقصد (Arrival Airport) اشاره کرد.

تا اینجای مقاله اطلاعات درج شده بر روی بلیط هواپیما را معرفی کردیم. در ادامه قصد داریم اطلاعات مندرج بر روی کارت پرواز را بیان کنیم.

اطلاعات روی کارت پرواز

بعد از آنکه بلیت هواپیما را خریداری کرده‌اید، بسته به شرکت هواپیمایی و فرودگاه مبدأ می‌توانید کارت پرواز خود را به دو صورت آنلاین و حضوری دریافت کنید. در روش حضوری شما می‌توانید به باجه‌های مستقر در فرودگاه مبدأ مراجعه کنید و با وارد کردن اطلاعات پروازتان، کارت پرواز را دریافت کنید. در روش معمول یا حضوری شما باید منتظر بمانید تا نوبتتان در صف صدور کارت پرواز فرا برسد و از آنجا کارت پرواز برایتان صادر می‌شود.

9

بر روی این کارت اطلاعات مشابه بلیط هواپیما صادر می‌شود. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام و نام خانوادگی و اطلاعات دیگر مربوط به مسافر
  • شماره پرواز که با عبارت " FLIGHT " نشان داده می‌شود.
  • شهر مبدأ و مقصد
  • شرکت هواپیمایی که با عبارت " CARRIER " مشخص می‌شود.
  • تاریخ پرواز که با کلمه " DATE" بر روی کارت پروازتان مشخص شده است.
  • زمان پرواز که با عبارت " TIME" مشخص می‌شود.
  • کد ملی مسافر یا "ID"
  • عبارت" SEQ NO" که مشخص می‌کند شما چندمین نفر در صف انتظارِ دریافتِ کارتِ آن پرواز خاص هستید.
  • شماره و ردیف صندلی که یک شماره و حرف انگلیسی است و مشخص می‌کنند که شما در هواپیما باید بر روی کدام صندلی بنشینید.

جمع‌بندی

بعد از خرید بلیط هواپیما با کمی دقت متوجه می‌شوید که بر روی آن اطلاعات مختلفی نظیر اطلاعات مربوط به نام مسافر، پرواز، مشخصات سفر و صادرکننده بلیط نوشته‌شده است. در این مقاله سعی کردیم این ۴ بخش را توضیح دهیم و بگوییم که چه نوع اطلاعاتی بر روی کارت پرواز شما درج شده است. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید در هنگام دریافت بلیط هواپیما و کارت پرواز با دقت اطلاعات خود را بررسی کنید تا مشکلی در این زمینه برایتان پیش نیاید.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها