کد خبر: 164669
تاریخ انتشار :

نرخ سود تسهیلات بانک‌های خصوصی چه زمانی کاهش می‌یابد؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، یکی از مسائل پر حاشیه نظام بانکداری در سال های اخیر نرخ بالای سود تسهیلات بانک ها و به خصوص بانک های خصوصی بوده است که این موضوع با انتقادهای فراوانی از سوی مردم همراه بوده است.

در همین راستا بانک مرکزی برای منظم کردن نظام پرداخت تسهیلات پس از تصمیم گیری و ساماندهی نرخ سود سپرده های بانکی در سال جاری، نرخ سود تسهیلات را نیز بازنگری کرد و آن را برای اجرا به بانکهای سراسر کشور ابلاغ کرد که طی آن مقرر شد حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری 22 درصد باشد.

اما در شراطی که حدود یک ماه از ابلاغ این مصوبه سپری می شود اخبار مختلفی درباره اجرا و یا عدم اجرای این مصوبه در بانک های کشور مطرح می شود که این موضوع مردم را برای دریافت تسهیلات بعضا با مشکلاتی مواجه کرده است.

با وجود تغییرات اخیر سود سپرده و تسهیلات، رئیس کل بانک مرکزی از کاهش مجدد سود تسهیلات خبر داده و با اشاره به بازنگری در نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات گفته است مسلما با توجه به روند کاهشی تورم نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات نیز رو به پایین است .

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اختلاف بین سود سپرده‌ها و تسهیلات، اعلام کرده است حتما بین نرخ سودها فاصله‌ای وجود دارد که ساختار جدید آن تعریف خواهد شد و اکنون قابل پیش بینی نیست .

همچنین علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اگر موفق شویم تورم را مهار کنیم که توفیقات خوبی به دست آورده‌ایم، می‌توانیم نرخ سود تسهیلات را پایین بیاوریم، تاکید کرده است یک مرحله از این کار انجام شده و مرحله دوم نیز با توجه به کاهش معنی دار نرخ تورم در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد و شاهد کاهش مجدد نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات خواهیم بود.

هم اکنون در حالی که رئیس کل بانک مرکزی ا کاهش مجدد نرخ سود تسهیلات بانکی خبر داده است مدیرعامل بانک ملی ایران به نامه نیوز گفته است بانک ملی در زمینه ارائه تسهیلات بر اساس قانون عمل می کند و نرخ سود تسهیلات در بانک ملی 22 درصد و سقف نرخ سود نیز 25 درصد است .

مدیرعامل بانک ملی تاکید کرده است بانک ها در حد امکانات تسهیلات ارائه می کنند اما ممکن است که برخی از شعب منابعی برای پرداخت تسهیلات با نرخ مبادله ای را نداشته باشند و درباره ارائه تسهیلات و تغییر نرخ سود آن نیازی به دستورالعمل بانک مرکزی نیست و دلیل آن هم این است که خود بانک ها پیشنهاد اجرای نرخ سود را مطرح کردند.

همچنین مجید قاسمی رئیس کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت در گفت و گو با نامه نیوز درباره کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: گردش مالی بانک ها بر اساس نرخ سود سپرده های بانکی است و بانک هایی که نرخ 22 درصد سود را در حال حاضر پرداخت می کنند عملا در هر ماه نزدیک 24 درصد سود و با درنظرگرفتن معافیت مالیاتی 33 درصد سود به سپرده گذار می دهند بنابراین سپرده گذاران 22 درصدی عملا سود 33 درصدی را از بانک ها دریافت می کنند.

وی ادامه داد: واقعیت این است که نرخ سود سپرده ها نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است و با توجه به این که گردش مالی بانک ها به این موضوع بستگی دارد ارائه تسهیلات تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است.

مدیرعامل بانک پاسارگاد تاکید کرد: در زمینه ارائه تسهیلات باید بانک های خصوصی و دولتی را از یکدیگر جدا کرد و شرایط آنها با یکدیگر متفاوت است.

قاسمی درباره نرخ سود تسهلات بانک های خصوصی گفت: بانک پاسارگاد پس از مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات خود را به 22 درصد رسانده و این مصوبه به طور کامل اجرا می شود.

مدیرعامل بانک پاسارگاد درباره زمان کاهش نرخ سود تسهیلات در تمام بانک های خصوصی تصریح کرد: کاهش نرخ سود تسهیلات به دلیل ارتباط گردش حساب مالی بانک ها با سپرده ها و نرخ سود فعلی سپرده ها کمی زمان بر است و اما در ماه های آینده این اتفاق رخ خواهد داد.

معاون پژوهش های اقتصادی، مرکز تحقیقات استراتژیک همچنین درباره میزان بدهی بانک های خصوصی به بانک مرکزی گفت: یکی از مشکلات نظام بانکی میزان بدهی دولت به بانک ها و بدهی بانک ها به بانک مرکزی است که البته این موضوع به بانک های دولتی مربوط می شود و بانک های خصوصی در این زمینه شرایط خوبی دارند و به بانک مرکزی بدهی ندارند.

همچنین پیش از این یک کارشناس بانکی در گفت و گو با نامه نیوز گفته است با توجه به این که نرخ سود سپرده ها 26 درصد تعیین شده و هزینه های بانک ها نیز به همین اندازه است ارائه تسهیلات با سود 22 درصد به سود بانک ها نیست و بانک ها چنین موضوعی را قبول نمی کنند. این کارشناس بانکی معتقد است ارائه تسهیلات با سود 22 درصد تنها در شرایطی ممکن است که میزان سپرده های بانکی افزایش یابد و رسیدن میزان سپرده های بانکی برای ارائه تسهیلات با سود 22 درصد تا 3 سال آینده ممکن نیست.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets

دیگر رسانه ها