وزیر نیرو: ورود 33 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به مدار تا سال 98 / بنگاهداری را زنده میکنیم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز حمید چیتچیان با تاکید بر این که جز تعداد کمی از روستاهای دور افتاده تمام مردم کشور از شبکه برق استفاده میکنند، گفت: صنعت برق از نظر خوداتکایی در میان صنایع سرآمد است.
وی افزود: در حال حاضر طراحی و ساخت نیروگاهها، شبکههای انتقال و توزیع و تجهیزات در کشور خودمان صورت می گیرد و در 20 کشور دنیا دارای بازار صادراتی هستیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه صنعت برق در عرصه خصوصی سازی پیشگام بوده است گفت: اکنون بیش از 50 درصد از ظرفیت نیروگاههای کشور متعلق به بخش خصوصی است و سابقه بیش از یک دهه بازار برق و پس از آن آغاز به کار بورس انرژی با فعالیت درحوزه برق از نشانههای بلوغ صنعت برق است.
چیتچیان تاکید کرد: صادرات برق و ارتباط ما با هفت کشور همسایه نشان دهنده این است که ایران به عنوان قلب شبکه برق منطقه عمل کرده و کیفیت برق از نظر کنترل فرکانس و گرفتن نوسانات فرکانس شبکه در بازه مطلوب قرار دارد.
چیتچیان با تاکید بر اینکه در کنار افتخارات بزرگ، صنعت برق چالش های بزرگی نیز دارد، گفت: سالانه 5000 مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید باید وارد مدار شود. در حال حاضر در زمان پیک ظرفیت تولید و مصرف برابر است و با اندکی افزایش مصرف احتمال دارد ناچار به اعمال خاموشی در کشور شویم.
وی همچنین با اشاره به ایجاد ظرفیت های جدید نیروگاهی به میزان 33 هزار مگاوات در پنج سال آینده گفت: بخشی از این ظرفیت برای پاسخگویی به افزایش مصرف و بخشی نیز برای جایگزین شدن ظرفیت های قدیمی که بازنشسته میشوند است.
وزیر نیرو با تاکید بر برنامههای وزارت نیرو در حوزه افزایش راندمان تولید نیز گفت: در حال حاضر متوسط راندمان نیروگاه های کشور 37 درصد است که این رقم قابل قبول نیست. براساس برنامه ای که سال گذشته آن را آغاز کردیم درصددیم تا تمام نیروگاه های بزرگ حرارتی را تبدیل به سیکل ترکیبی کنیم. درسال گذشته 3700 مگاوات قرارداد از محل بند 19 برای تبدیل واحدهای نیروگاه های بخش خصوصی منعقد شد و این نیروگاهها مقدم بر نیروگاه های دولتی شدند. چرا که درآمد بیشتری عایدشان شود و بخش خصوصی انگیزه بالاتری برای حضور داشته باشد. امسال نیز بیش از 4000 مگاوات قرارداد درحال تنظیم برای تبدیل نیروگاه های دولتی به سیکل ترکیبی است.
چیتچیان با تاکید بر لزوم ایجاد واحدهای تولید همزمان آب و برق گفت: در حال حاضر دنیا به سمت تولید همزمان برق و آب شیرین رفته است که در مجموع راندمان برق و حرارت در نیروگاه ها به بالای 80 درصد می رساند. امسال دومین واحد CHP در حال احداث است و وزارت نیرو این موضوع را به صورت جدی دنبال می کند.تا با تبدیل نیروگاههای واحد در کنار دریا به واحدهای تولید همزمان برق و آب شیرین بتوانیم هم برق تولید و هم یک میلیارد متر مکعب آب شیرین از آب دریا استحصال کنیم.
ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر دو برابر می شود
وی با اعلام این خبر که امسال ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر نسبت به سال گذشته دو برابر می شود گفت: در سال جاری واحدهای 2.5 مگاواتی بادی در کشور به بهره برداری رسیدند و خوشبختانه کارخانه های تولید اجزای این نیروگاه ها نیز دایر شده و به زودی تجهیزات داخلی مورد بهره برداری قرار می گیرند.
در یک سال آینده تلفات بیش از پنج درصد کاهش پیدا می کند
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در بحث سیاستهای وزارت نیرو کاهش تلفات شبکه انتقال و توزیع به کمتر از 10 درصد تا آخر مهر سال آینده است، گفت: این یک اقدام بسیار بزرگ در صنعت برق خواهد بود. با اتمام این کار 5000 میلیارد تومان در مصرف سوخت سالانه صرفه جویی خواهد شد.
چیتچیان با اشاره به لزوم حذف شبکه فشار ضعیف گفت:این موضوع در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته و از سوی دیگر زیرساخت اندازهگیری پیشرفته، جداسازی کنتورها از محل مصرف و انتقال آنها به مکان هایی که در دسترس مشترک نباشد در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است و از سوی دیگر اجرای ارتینگ که موجب ارتقای کیفیت آن میشود نیز در دستور کار قرار دارد و واحدهای کوچک دی جی نیز برای جلوگیری از افت ولتاژ در نقاط انتهایی شبکه و کاهش تلفات اجرا خواهند شد.
وی با تاکید بر مقوله مدیریت مصرف نیز گفت: ارتقای کیفیت لامپها و به ویژه استفاده از لامپهای ال ایی دی، استفاده از سامانههای سرمایشی که از انرژی زمین گرمایی استفاده میکنند برای کاهش مصرف برق و بار شبکه ارتقای استانداردهای مصرف انرژی در تمام تجهیزات اعم از بخش خانگی و صنعت برای مدیریت مصرف در دستور کار قرار دارد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه چالشهای اقتصاد برق و مسائل ساختاری نیز گریبانگیر صنعت برق است، گفت: این موضوع را نباید کم اهمیت تر از ابعاد فنی در نظر گرفت. ایجاد نهاد تنظیم مقررات بخش برق با توجه به فعال بودن بخش خصوصی در صنعت، مورد نیاز است. یکی دیگر از چالش های پیش رو عدم توازن بین درآمدها و هزینه های صنعت است. ما تمام تلاشمان را برای ارتقای بهره وری انجام می دهیم، اما اگر هزینه ها تامین نشود اثر بخشی اقدامات به حداقل می رسد.
چیتچیان تاکید کرد:از زمان اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها پرداخت مابه التفاوت قیمت فروش برق و نرخ تمام شده مغفول ماند و هنوز هم اجرایی نشده است، امیدواریم در لایحه بودجه 1394 این موضوع پیش بینی شود تا صنعت برق از وضعیت کنونی نجات یابد.
دیدگاه تان را بنویسید