کد خبر: 323909
تاریخ انتشار :

مدیر عامل فرابورس:112 هزار ایرانی با اوراق تسهیلات خانه دار شدند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، امیر هامونی مدیر عامل شرکت فرابورس ایران امروز در نخستین نشست خبری خود در سال 95 به خبرنگاران گفت: دستاوردهای خوبی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان تاکنون در فرابورس رقم خوردهاست.

وی گفت: تدوین دستور العمل و یا بررسی ابزارهای مالی همچون صندوق های سرمایه گذاری جسورانه،بازار دارایی فکری ، راه اندازی تابلوی معاملات شرکت های دانش بنیان و پذیرش شرکت های کوچک و متوسط از جمله این تلاش ها بوده است.

وی با تاکید بر تاثیر ابزار رسانه به عنوان یکی از ارکان نامشهود بازار سرمایه بر رصد اخبار بین المللی و ترجمان علمی آن با ادبیات رایج بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: فرابورس ایران از حدود 2 سال قبل به عضویت فدراسیون بورس های اروپایی و آسیایی (FEAS) و سازمان بورس‌های عضو سازمان کنفرانس اسلامی (OIC ) درآمده و در این دوره کوتاه مدت توانسته در کارگروه بازار شرکت های متوسط و کوچک( SME) ها در کنار بورس های قاهره ،ترکیه و قزاقستان حضور فعال داشته باشد.

این مقام مسئول با اشاره به تجربه بازار سوم فرابورس عنوان کرد: در سال گذشته فرابورس ایران بالغ بر 250 پرونده ادغام و تملیک شرکت ها را با موفقیت انجام داد که عمده آنها از سوی دولت و مزایده‌های سازمان خصوصی سازی و یا هلدینگ ها در فرابورس عرضه شده بود.

هامونی بر لزوم نهادینه شدن حاکمیت شرکتی و رعایت الزام استاندارد‌های بین المللی بازار‌های مالی از جمله امکان تغییر زبان فارسی به انگلیسی در صورت های مالی تاکید کرد و افزود: فرابورس ایران در سال گذشته توانست با معامله معادل 6.3 میلیارد دلار انواع اوراق بهادار با درآمد ثابت در بازار بدهی جایگاه برتر میان بورس های اسلامی پس از بورس های استانبول و قاهره را به خود اختصاص دهد.

در حوزه صندوق های قابل معامله نیز فرابورس ایران در جایگاه سومین بازار برتر در میان بورس های اسلامی به خود اختصاص داده و از لحاظ تعداد عرضه های اولیه اما فرابورس توانسته رتبه ششمین بازار سهام موفق در میان کشور های اسلامی را به دست آورد.

این مقام مسئول با اشاره به تدوین دستورالعمل فعالیت بازار سهام شرکت های کوچک و متوسط (SME) ها در سال 94 از افتتاح این بازار جدید در پایان بهار سال جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته فرابورس ایران موفق به پذیره نویسی 5 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی شد که توانست برای تسویه بدهی دولت به پیمانکاران تا حد زیادی مورد اقبال قرار گیرد.

به گفته وی پذیرش 20 شرکت جدید در بازار های اول و دوم ، عرضه اولیه سهام 16 شرکت جدید،راه اندازی صندوق زمین و ساختمان، تملیک و ادغام 15 شرکت دولتی و درج 11 نماد معاملاتی در بازار پایه توافقی از دیگر اقدام هایی بوده که این بازار در سال گذشته محقق کرده که با این اقدام ها در سال گذشته، معادل 17 هزار میلیارد تومان به کل ارزش بازار فرابورس افزوده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته ارزش کل بازار فرابورس به رقم 45 هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با دوره مالی قبل از رشد 36 درصدی حکایت داشت. در عین حال فرابورس در زمینه انتقال نماد معاملاتی برخی شرکت ها به تابلوی معاملات بورس شاهد جابجایی 17 هزار میلیارد تومانی ارزش این شرکت ها به بازار بورس بوده است.

هامونی از رشد سرمایه گذاری ها در صندوق های قابل معامله (ETF) سخن گفت و افزود: در سال مالی 94 صندوق های قابل معامله معاملاتی به ارزش حدودی یک هزار میلیارد تومان را تجربه کردند و این در حالی است که فرابورس با فرایند سازی صندوق های قابل معامله به دنبال ایجاد رونق بیشتر در آنها است.

وی در ادامه این نشست خبری به تامین مالی 20 هزار میلیارد تومانی از طریق معاملات خرد در بازار معاملات اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن سخن گفت و افزود: در سال 94 تعداد 112 هزار ایرانی توانسته اند با خرید اوراق "تسه" در فرابورس صاحب خانه شوند.

مدیر عامل فرابورس تصریح کرد: از لحاظ تامین مالی نیز تاکنون بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان با تفکیک عرضه های اولیه سهام در فرابورس صورت گرفته که در این بین بازار بدهی با رشد 50 درصدی روبرو بوده است. همچنین در بازار بدهی پیمانکاران طلبکار از دولت توانسته اند از طریف پذیره نویسی اوراق اسناد خزانه اسلامی مبلغ 2250 میلیارد تومان از مطالبات خود را نقد کنند.

هامونی از انتشار و پذیره نویسی موفق 500 میلیراد تومانی نخستین اوراق اجاره دولتی به منظور تسویه بدهیها به هواپیمایی ماهان و صندوق بازنشستگی آینده ساز در ابتدای ههته جاری اشاره کرد و افزود: بازار سرمایه ایران توانسته سهم 2 درصدی خود از تامین مالی در کل اقتصاد ایران را با توسعه بازار بدهی به بیش از 46 درصد افزایش دهد.

مدیر عامل فرابورس با بیان اینکه این بازار آماده پیاده سازی معاملات سهام عدالت بر اساس مدل های مختلف مد نظر دولت و مجلس است، عنوان کرد: وزن شرکت های بورسی در سبد دارایی های سهام عدالت به حدود 80 درصد می رسد و حدود 52 میلیون ایرانی از جمله مالکان دارایی های سبد سهام عدالت هستند.

هم اکنون حدود 300 شرکت در فهرست واگذاری‌های سازمان خصوصی قرار دارند که ارزش پایه آنها حدود 60 میلیارد تومان برآورد می شود.

در حال پیگیری تعویق مصوبه جدید دولت هستیم

وی در برابر پرسش خبرنگار فارس که شایعه پیگیری متولیان بازار سرمایه برای تعویق یکساله اجرای مصوبه جدید هیات وزیران در مورد نحوه افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها تا چه حد صحت دارد، پاسخ داد: از ابتدای امسال با ابلاغ مصوبه جدید دولت در زمینه افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها و نحوه ثبت حسابداری آن در حساب حقوق صاحبان سهام بر خلاف سال قبل این افزایش سرمایه با احتساب مالیات 25 درصدی بر عملکرد شرکت تمدید شده است. این در حالی است که متولیان بازار سرمایه پیگیری لازم برای حل و فصل این دغدغه بازار سهام را با نهاد های مربوطه در دستور کار قرار داده و همچنان برای تنفس یکساله این قانون با معافیت مالیاتی این پیگیری ها ادامه دارد.

وی درباره پرسش دیگر فارس مبنی بر اینکه چرا در بازار پایه توافقی با وجود انحلال و توقف فعالیت برخی شرکت ها اما نوسان های قیمتی چندین برابری و مشکوک دیده می شود، گفت: بازار پایه توافقی بر اساس دیگاه فعالان بازار سهام و 10 کارگزار برتر این بازار بر اساس نتایج جلسات و هم‌فکری های مختلف تبیین شده و از عملکردی بسیار شفاف برای متولیان فرابورس برخوردار است.

هامونی افزود: در این بازار از شرکت های برخوردار از شفافیت اطلاع رسانی گرفته تا شرکت هایی که حتی تا کنون مجامع عادی سالیانه نیز برگزارنکرده اند، حضور دارند و دسته بندی شده اند.

وی ادامه داد: در بازار پایه توافقی گاهی شرکت هایی دیده می شوند که حتی ادامه فعالیت آنها متوقف و به مرحله انحلال رسیده اند، اما معامله گران بازار بر اساس ارزش جایگزینی دارایی ها و اموالی که میان سهامداران باید تقسیم شوند ، اقدام به ارزش گذاری قیمت سهام می کنند.

وی افزود: تا کنون نماد معاملاتی 16 شرکت در فرابورس درج شده اما هنوز عرضه نشده است و در عین حال 15 شرکت نیز در مرحله درخواست برای پذیرش و درج نماد در این بازار هستند.

به گفته وی شرکت های مختلف حاضر در صنایعی همچون صنعت کاغذ،هتلداری،نیروگاههای برقی،ساختمان ،حمل و نقل ریلی و دریایی،صنعت نفت،صنعت شیمیایی و مواد شوینده،دامداری،صنعت هوایی و حمل و نقل هوایی خواستار پذیرش و ورود در بازار فرابورس هستند.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

Markets