معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین: بانکداری دیجیتال 5 سال دیگر در ایران اجرا میشود/97 درصد از تراکنشهای خرد در خارج از شعب انجام میشود/ شعب بانک باید تغییر کاربری بدهند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، فرهاد اینالوئی معاون فنآوری اطلاعات بانک ایران زمین در مرکز فابا درباره حرکت صنعت بانکداری کشور به سمت بانکداری دیجیتال گفت: در چند سال اخیر همواره عنوان شده است که بانکداری دیجیتال یک مزیت رقابتی برای بانکهایی که به این حوزه ورود میکنند محسوب میشود، اکنون اما میبینیم که بانکداری دیجیتال دیگر یک مزیت رقابتی نیست و یک الزام و اجبار است. به این معنا که اگر بانکی به این سمتوسو حرکت نکند باید آماده باشد که از صحنه بانکداری کشور حذف شود.
وی با بیان اینکه اکنون بانکداری دیجیتال دیگر یک الزام است و یک مزیت رقابتی صرف محسوب نمیشود، تاکید کرد: بانکداری الکترونیک اکنون به دوران بلوغ خود رسیده است و در این زمینه اکنون ما یک استارت جدیدی را زدهایم اما در بانکداری الکترونیک دو شخصیت جدید را شاهد هستیم شعبه بانک و مشتری، در بانکداری دیجیتال اما این اکوسیستم تغییر کرده است و بازیگران جدیدی آمدهاند و بانک، مشتری، تکنولوژی و فینتک جوانب مختلف این موضوع را تشکیل می دهند.
بانکها به سمت پلتفرم بروند/فرهنگسازی در زمینه بانکداری دیجیتال دشوار است
اینالوئی با اشاره به اینکه فینتک از بانک به مشتری نزدیکتر است، نیازهای مشتری را به خوبی میشناسد و میتواند به آن جواب دهد، افزود: فینتکها میان مشتری و بانک قرار میگیرند و بسیاری از خدماتی که بانکها پیشتر ارائه نمیکردند را اکنون فینتک به مشتریان ارائه میکنند، بانک در این فضا پلتفرم ارائه میکند در حالی که در گذشته محصول تولید میکرد.
وی با اشاره به موضوع فرهنگ سازی در زمینه بانکداری دیجیتال نیز گفت: تغییر فرهنگ در زمینه حرکت به سمت بانکداری دیجیتال بسیار دشوار است به خصوص در داخل بانکها سخت است و فشار از سمت مشتریها و فینتکها به بانکها خیلی زیاد است و این بانکها هستند که باید خودشان را تطبیق دهند و از خدماتی که تا الان ارائه میکردند دست بردارند و به سمت پلتفرم بروند.
97 درصد از تراکنش های خرد در خارج از شعب انجام می شود
معاون فنآوری اطلاعات بانک ایران زمین با بیان اینکه تکنولوژی خیلی سریعتر از آنچه که فکر کنیم در حال پیشرفت است، گفت: یک موبایل اکنون میتواند همانند یک شعبه به مشتریان سرویس ارائه دهد و شما بدون نیاز به مراجعه به شعبه تراکنش مورد نظر خود را انجام دهید درخواستهای خود را مطرح کنید و صورتحسابها و گزارشهای مالی خود را ببینید.
وی تاکید کرد: در بانکداری خرد نیز شاهد آن هستیم که به طور مثال در بانک ایران زمین که یک بانک نوپا است 97 درصد از تراکنش ها در خارج از شعبه انجام می شود به این معنا که 97 درصد از تراکنشها از کانالهایی مانند ایتیام ،پز، اینترنت، موبایل و شبکههای اجتماعی انجام میشود و تنها 3 درصد از مردم که احتمالا 3 درصد سنتی نیز هستند برای انجام تراکنشهای خود به بانک مراجعه میکنند.
شعب بانک باید تغییر کاربری بدهند
اینالوئی افزود: بنابراین در زمینه بانکداری خرد اصلا مراجعه به شعبه معنی ندارد حتی شعب هم در این بحث باید تغییر ماهیت بدهند چرا که کارکردی ندارند و وقتی کسی به آنها مراجعه نکند آیا به صلاح است که 20 هزار شعبه داشته باشیم و تنها 3 درصد از تراکنش ها درآن انجام شود، خب این اصلا مقرون به صرفه نیست پس باید تغییر کارکردی ایجاد شود.
وی تاکید کرد: فکر میکنم در آیندهای نه چندان دور به جای شعبی که در آن پرسنل باشد فقط شاهد ارائه خدمات از سوی چند دستگاه هستیم، اکنون این سوال مطرح می شود که پس این 20 هزار شعبه چه می شوند و به چه چیزی تبدیل می شوند؟ آیا کارمندان این شعب بیکار می شوند؟ آیا تکنولوژی هرجا رفته آدم ها را بیکار کرده است؟ آیا در دنیا مثلا در آمریکا که بانکداری دیجیتال بسیار فراگیر شده است کارمندان شعب بیکار شده اند؟ پاسخ این است که نه کارکرد آنها تغییر کرده است.
بانکداری دیجیتال 5 سال دیگر در ایران اجرا میشود
معاون فنآوری اطلاعات بانک ایران زمین افزود: در 5 سال آینده صنعت بانکداری در ایران به بانکداری دیجیتال تبدیل خواهد شد و پله پله به این موضوع نزدیک می شویم، اول از شعبه روی دستگاه میرویم و بعد شعب هفت در 24 و بعد شعب دیجیتال فکر میکنم در آینده نزدیک هر بانک یک ساختمان مرکزی خواهد داشت که خدمات به جز خدمات خرد که در دستگاه ها ارائه می شود را ارائه می دهند و خدماتی چون خدمات مالی ارزی بانکداری شرکتی و اختصاصی را ارائه می دهند و به نوعی بانکدارها به فروشندگان تبدیل می شوند و نوع بانکداری ما تغییر خواهد کرد و مفهومی مثل تحویلدار دیگر معنی ندارد ، کسی که تا به امروز پشت باجه نشسته، پول و چک گرفته و صورتحساب داده دیگر این کارها را انجام نمی دهد چرا که انتظارات به این سمت و سو می رود و بسیاری از فین تک ها آمده اند و خیلی از خدمات را این فین تک ها ارائه می دهند.
منبع: فابانیوز
دیدگاه تان را بنویسید