ضرورت وجود استاندارد مشخص مراقبتهای ویژه در کشور
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
دکتر بهنام محمودیه - فوق تخصص مراقبتهای ویژه - در آستانه برگزاری هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه گفت: رشته مراقبتهای ویژه یک رشته فوق تخصصی نوپا برپایه علم روز پزشکی و مبتنی بر شواهد بالینی و علمی پزشکی در سرتاسر دنیاست. اولین بخش مراقبتهای ویژه در سال ۱۹۵۰ میلادی تاسیس شد پس از آن با شناخت دقیقتر پاتوفیزیولوژی بیماریها، فیزیولوژی بدن و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و مدرن این رشته بهسرعت در دنیا رشد و توسعه یافت.
وی ادامه داد: مراقبتهای ویژه در ایران علمی نوپا و نوظهور است. اولین دورههای آموزشی فوق تخصصی این رشته در کمتر از ۲۰ سال پیش پایهگذاری و تاسیس شد سپس با توجه به نیاز مبرم کشور به این رشته در چند دانشگاه بزرگ علوم پزشکی کشور آموزش رشته فوق تخصصی مراقبتهای ویژه آغاز شد و فوق تخصصهای این رشته مشغول ارایه خدمات درمانی در مراکز بیمارستانی سطح ۳ و بالاتر در سرتاسر کشور شدند.
محمودیه با بیان اینکه مراقبتهای ویژه امروزه علمی است آمیخته و برگرفته از تکنولوژیهای نوین و در زمینه تجهیزات و لوازم پزشکی، گفت: متخصصان این رشته برپایه شناخت دقیق فیزیولوژی بدن، اندازهگیریهای بسیار دقیق از کارکرد ارگانهای مختلف بدن و ارتباط ارگانها با یکدیگر دست به اقدام میزنند و پزشکان با استفاده از آن به مداوای بیماران بسیار بدحال در هر سیستم درمانی اقدام میکنند.
وی افزود: در بخش مراقبتهای ویژه با توجه به حساسیت و وخامت حال بیماران و فرصت بسیار اندک برای تشخیص و درمان بیماری، استفاده از ابزارهای تشخیصی دقیق، بهروز و تستهای آزمایشگاهی متنوع و جدید در کنار علم و دانش متخصصین این رشته در نجات جان بیماران ضروری است.
محمودیه اضافه کرد: انجمن مراقبتهای ویژه ایران طی سالهای گذشته همواره تلاش کرده تا با برگزاری کنگره بین المللی سالیانه مراقبتهای ویژه در کنار سایر برنامههای آموزشی این انجمن با حضور اساتید برجسته و بنام این رشته در دنیا همچنین اساتید مطرح ایرانی به ارتقای سطح علمی و عملی فوق تخصصهای این رشته و متخصصین سایر رشته های شاغل و همکار در بخشهای ای سی یو و نیز پرستاران مراقبتهای ویژه بپردازد.
دبیر اجرایی هفتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه خاطرنشان کرد: بدین منظور هفتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران ۱۸ تا ۲۰ دیماه سال جاری در مجموعه همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.
محمودیه در خصوص نحوه اجرای این کنگره گفت: این کنگره همچون سالهای قبل با حضور اساتید بزرگ رشته مراقبتهای ویژه از کشورهای اروپایی و امریکا و همچنین اساتید بزرگ داخلی این رشته و نیز اساتید بزرگ رشتههای پولمونولوژی، عفونی، نفرولوژی، قلب و عروق، رادیولوژی، جراحی قفسه سینه، جراحی قلب، جراحی مغز و اعصاب، نرولوژیست، پزشکی قانونی، فارماکوتراپیست و دیگر رشته های پزشکی کشور و در طی سه روز در سالنهای مختلف مجموعه رازی برگزار میشود.
وی افرود: کارگاههای مختلف آموزشی در خصوص سونوگرافی، اندوسکوپی و پگگذاری، برونکوسکپی، کار با دستگاههای مختلف ونتیلاتور و ... در روزهای کنگره برگزار خواهد شد. همچنین کنگره امسال دارای امتیاز بازآموزی کامل برای فوق تخصصهای مراقبتهای ویژه و متخصصین بیهوشی و دارای امتیاز برای سایر رشته های تخصصی است که علاقهمندان جهت ثبت نام و شرکت در کنگره میتوانند به سایت انجمن مراقبتهای ویژه ایران به آدرس www.acccicu.com و یا سایت وزارت بهداشت و آموزش پزشکی مراجعه کنند.
به گزارش انجمن مراقبت های ویژه ایران، محمودیه در پایان در خصوص چالشهای پیش روی مراقبتهای ویژه در ایران گفت: نبود تعرفه گذاری مناسب برای خدمات فوق تخصصی پزشکان این رشته، نبود دپارتمان مستقل آموزشی مراقبتهای ویژه در کشور، هزینه بسیار بالای تهیه دستگاه های لازم در بخشهای مختلف مراقبتهای ویژه از قبیل مانیتورینگهای پیشرفته همودینامیک، ونتیلاتورهای پیشرفته، مونیتورهای اندازه گیری فشار داخل جمجمه و ... از جمله مشکلات است. همچنین نبود شناخت کافی بسیاری از همکاران رشته های دیگر نسبت به این رشته،نبود استاندارد مشخص مراقبتهای ویژه در کشور و گایدلاینهای داخل کشوری مناسب در این رشته از دیگر مشکلات به شمار میرود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید