عدم تمایل دامداران به پروار دام برای سال آینده
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
امسال با وجود شرایط مساعد مرتع و صحرا در پی بارشهای مناسب، تولید دام سبک و سنگین در حدی است که بسیاری از دامداران از انباشتگی دام در واحدهای دامداری انتقاداتی دارند و همواره خواهان صادرات دام برای رفع معضل کنونی هستند. این در حالی است که رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی لغو ممنوعیت صادرات را تهدید جدی برای تلاطم بازار گوشت در داخل میداند.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که ۴۰ تا ۵۰ درصد واحدهای دامداری به سبب تعدد و انباشتگی دام ونبود تقاضا در بازار داخل در تعطیلی به سر میبرند که اگر مسئولان وزارت صمت نسبت به صدور مجوز صادرات هر چند محدود اقدامنکند، ظرف چند ماه آتی در بخش تولید گوشت گوساله با مشکلاتی مواجه خواهیم شد چرا که بسیاری از دامداران به سبب نبود بازار از پروار سال آینده عقب ماندند.
علی رغم آنکه سال گذشته در پی نوسان نرخ ارز و گستره قاچاق از مرزهای کشور، نرخ دام زنده و به طبع گوشت قرمز در بازار به طور سرسام آوری افزایش یافت، اما امسال کنترل خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور و فراوانی تولید موجب شده نرخ دام نسبت به ابتدای سال ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا از آخرین علل تعطیلی و انباشتگی دام در واحدهای دامداری و راهکارهای رفع این بحران با خبر شویم:
انباشتگی ۳۶۰ هزار راس دام در واحدهای دامداری/کاهش ۱۴ هزارتومانی نرخ گوساله در چند ماه اخیر
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور با انتقاد از واردات بیرویه گوشت طی ماههای اخیر به کشور اظهار کرد: علی رغم آن که ۹۵ درصد گوشت مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود، اما طی ماههای اخیر واردات بیرویه منجر به نابودی تولید داخل شد که اگر هر چه سریع تر تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود دامداران در دوره بعد تمایلی به تولید نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی صنعت دامداری بحرانی است، افزود: درحالحاضر ۳۶۰ هزار رأس دام سبک و سنگین به سبب نبود بازار در واحدهای دامداری انباشت شده که این امر مشکلات متعددی برای پروار بندها ایجاد کرده است.
مقدسی با تأکید بر صادرات مازاد دام به بازارهای هدف گفت: با توجه به انباشت چشمگیر دام روی دست پروار بندها انتظار میرود که وزارت صمت اجازه صادرات ۲۰ هزار رأس گوساله با وزن بالای ۵۰۰ کیلو را به منظور خروج از بحران فعلی صادر کند.
این مقام مسئول خرید تضمینی دام را یکی دیگر از راهکارهای کاهش انباشت دام در واحدهای دامداری برشمرد و گفت: اگرچه خرید تضمینی دام میتواند به سبب کاهش انباشت دام در جلوگیری یا کاهش زیان دامداران تأثیرگذار است، اما به سبب بار مالی که بر دولت وارد میکند صادرات مدیریت شده میتواند علاوه بر رفع چالشهای فعلی، مقداری ارز وارد کشور کند.
مقدسی از کاهش ۱۴ هزار تومانی نرخ گوساله زنده طی ماههای اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو گوساله زنده ۲۵ هزار تومان است در حالی که در ابتدای سال با نرخ ۳۹ تا ۴۰ هزار تومان خرید و فروش میشد که با احتساب نرخ تمام شده دامداران در فروش هر کیلو دام با زیان حداقل ۶ هزار تومانی مواجه هستند که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا دولت همچنان به واردات گوشت اصرار دارد.
رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور ادامه داد: دامداران طی نامهای از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خواستار صادرات دام زنده هستند که نظر وزارت جهاد در این زمینه مساعد است و همچنان آنها در حال پیگیری هستند تا این ممنوعیت برداشته شود.
به گفته مقدسی، با توجه به آن کشورهای حوزه خلیجفارس، عراق و اوراسیا از مقاصد صادرات دام ایرانی به شمار میروند، انتظار میرود که در آینده نزدیک صادرات دام به این کشورها از سر گرفته شود تا کاهش نرخ در ماههای اخیر برای تولیدکنندگان جبران شود.
آزادسازی صادرات دام بر التهاب بازار گوشت دامن میزند/ تعطیلی واحدهای دامداری کذب است
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی واحدهای دامداری را تکذیب کرد و گفت: درحالحاضر برخی چوب داران و افرادی که منعفتشان در صادرات است با اظهاراتی مبنی بر انباشتگی دام یا تعطیلی دامداریها به دنبال صادرات هستند
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید