بررسی بازار طلا و سکه/ آیا قیمتها همچنان افزایش مییابد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
رویداد۲۴ قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار روز گذشته ششم خردادماه هفت میلیون و ۴۷۰ هزار تومان قیمتگذاری شد و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۷۱۷ هزار و ۹۴۳ تومان به فروش رسید و سکه طرح قدیم با قیمتی معادل هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.
همچنین قیمت نیمسکه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربع سکه دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سکه گرمی یک میلیون و ۹۰ هزار تومان اعلام شد.
این در حالی است که در هفته اول اردیبهشت ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۶ میلیون ۴۰۰ هزار تومان قیمت خورد و در همین حال هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۶۳۳ هزار ۶۸۰ تومان ارزش گذاری شده بود.
قیمت هر قطعه نیم سکه بهار آزادی سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و قیمت ربع سکه هم یک میلیون و ۸۸۰ هزار تومان است. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۶۳۳ هزار ۶۸۰ تومان ارزشگذاری شده بود، ضمن آنکه در بازارهای جهانی نیز هر اونس طلا ۱۷۲۵ دلار بود.
بیشتر بخوانید: قیمت طلا و سکه در یک ماه گذشته
بر اساس این گزارش در این مدت یک ماهه سکه تا یک میلیون تومان رشد داشته است اما علت این رشد چه بوده است؟ عبادالله محمد ولی رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر افزایش قیمت سکه در یک ماه گذشته را بررسی کرده و میگوید: افزایش قیمت سکه و طلا وجود داشت زیرا قیمت اونس جهانی رو به بالا بود و قیمت دلار هم به بیش از ۱۷ هزار تومان رسید. قیمت طلا هم بر اساس این دو بخش یعنی «قیمت اونس جهانی» و «قیمت دلار» در بازار تعیین میشود و بهای اونس طلا هم در این یک ماه تا ۱۷۸۰ و ۱۷۹۰ دلار نیز رشد داشت.
بانکها سکهها را با رقم بالاتر خریدند
محمدولی با اشاره به خرید سکه در بورس میگوید: در یک ماه گذشته برخی از بانکها اقدام به خرید سکههای مردم از طریق بورس با ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بیشتر از قیمتی که در بازار است کردند و در مقابل برگههای سهام به آنها دادند و تعداد بالایی از سکهها جذب بانکها شد و این موضوع در کنار رشد اونس جهانی و بالا رفتن قیمت دلار دو عامل اصلی افزایش قیمت سکه در بازار بود.
او با بیان اینکه در صورتی که اقدامی اقتصادی از سوی بانک مرکزی اعمال نشود قیمت سکه و طلا روندی صعودی خواهد داشت، میگوید: بازار عرضه و تقاضای سکه در حال حاضر با هم همخوانی ندارد و در صورتی که تصمیمات و سیاستهای جدیدی در این زمینه از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشود، طلا باز هم گرانتر خواهد شد.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر طلا ادامه میدهد: در خرید و فروش طلا گاهی موضوع دلالی مطرح است که اصلا ورود نمیکنم و میبینیم برخی افراد یک روز به دنبال خرید سکه و روز دیگر به دنبال طلای آب شده هستند، اما زمانی که موضوع کسب و کار در این حوزه مطرح میشود قضیه متفاوت میشود. تا زمانی که سیاستهای اقتصادی دولت به سمت جذب سرمایههای مردم اعم از طلا و ارز حرکت نکند تا این منابع از طریق سیستم مالی و بنگاههای کوچک به سمت بخش اقتصادی حرکت نکند، ما همین وضع دلالی را خواهیم داشت که دو روز نرخها افزایشی است و دو روز کاهشی و بنده اعتقادی به این بازار ندارم. در این میان برخی افراد هم بازار را جولانگاه خودشان کردهاند و با رانتهای اطلاعاتی در بازار میتازند.
معافیت مالیاتی واردات طلا و نقره و تاثیر آن در بازار
این فعال حوزه طلا و جواهر در مورد پیشنهاد بانک مرکزی به شورای عالی هماهنگی اقتصادی در خصوص معافیت مالیاتی و عوارض قانونی واردات طلا، نقره و پلاتین تا پایان امسال میگوید: ما از سالهای گذشته این موضوع را از زبان اتحادیهها و انجمنهای طلا و جواهر و نقره اعلام میکردیم که مسئولان دولتی اجازه دهند بدون هیچ تشریفاتی واردات طلا و نقره به کشور آزاد شود و این تصمیم که در حال حاضر گرفته شده باعث میشود تا این سرمایهها بدون هیچ دغدغهای به هر میزان و از سوی هر مسافری وارد کشور شود.
او با تاکید بر اینکه بردن طلا از کشور باعث نگرانی میشود نه وارد کردن آن، ادامه میدهد: این طلاها میتواند در دست مردم یا در خزانه دولت باشد تا بتوانند به عنوان یک پشتوانه از آن استفاده کنند؛ این تصمیم حتی دیر گرفته شده و باید در سال گذشته گرفته میشد.
محمدولی در پاسخ به این پرسش که آیا معافیت از مالیات و تشریفات بر واردات طلا میتواند روی قیمت آن در بازار هم تاثیر گذار باشد؟ میگوید: نه، زیرا زمانی این اتفاق میافتد که بستر لازم برای این موضوع فراهم شده باشد.متاسفانه با توجه با شرایط کنونی و سیاستهای گذشته کسب و کارها رونق آنچنانی ندارد و با وجود گسترش تحریم طی سالهای گذشته تاکنون ما در این زمینه نیازمند ارائه تسهیلات ارزان از سوی بانک مرکزی به واحدهای این صنف هستیم.
او با بیان اینکه شرایط ما برای پیشرفت صنایع مهیا نیست و صنعت طلا بدون پشتوانه است، میگوید: دولت باید سرمایهگذاریهایی در این زمنیه برای صنایع داشته باشد تا مجدد این میزان سرمایه به دولت برگردد.
محمدولی میگوید: بر اساس آمارهایی که دولت داده است برای ایجاد مشاغل کوچک ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان برای صنایع بزرگ بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان سرمایه لازم است این در حالی است بخش خصوصی بدون هیچ هزینهای این اقدامات را انجام میدهد و باعث افزایش اشتغال و صادرات شده است و ارزآوری هم برای کشوردارد.
دیدگاه تان را بنویسید