روسیه: برنامه ارسال بمبهای خوشهای آمریکا به اوکراین نشانه ضعف است
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که برنامه ارسال بمبهای خوشهای آمریکا به اوکراین نشانه ضعف و شکست است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز شنبه اعلام کرد که تصمیم واشنگتن برای عرضه مهمات خوشهای به اوکراین یک اقدام از سر درماندگی است که ضعف را نشان میدهد.
زاخارووا در بیانیهای اعلان کرد: این یک اقدام از سر درماندگی است و ضعف پشت پرده شکست ضد حمله اوکراین را نشان میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین اضافه کرد: آخرین سلاح معجزه آسا که کییف و واشنگتن بدون فکر کردن به عواقب مخربش روی آن قمار میکنند، هیچ تاثیری بر عملیات ویژه نظامی نخواهد داشت.
وی این تصمیم را نشاندهنده خصومت ضد روسی آمریکا دانست که با هدف طولانیتر کردن جنگ در اوکراین اتخاذ شده است.
بیشتر بخوانید
زاخارووا: آمریکا سعی دارد بیمسئولیتی خود در زمینه تسلیحات هستهای را پنهان کند
در مقابل اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین از تصمیم آمریکا برای ارسال بمبهای خوشهای به کییف استقبال کرده و مدعی شده است که این مسئله به آزادسازی اراضی اوکراین کمک میکند. وی همچنین تعهد داد که این مهمات در خاک روسیه استفاده نخواهد شد.
آمریکا روز جمعه اعلام کرد که این کشور مهمات خوشهای که به صورت گسترده ممنوع شده را برای ضد حمله اوکراین علیه نیروهای روسیه در اختیار کییف قرار میدهد.
رزنیکوف هم مدعی شد که این مهمات به نجات جان سربازهای اوکراینی کمک میکند و اینکه اوکراین یک روند سفت و سخت را برای استفاده از آنها حفظ میکند و اطلاعات در این مورد را با شرکای خود تبادل مینماید.
وی در حساب توئیتر خود نوشت: موضع ما مشخص است. ما باید زمینهای اشغالی خودمان را آزاد کنیم و جان مردم خود را نجات دهیم. اوکراین از این مهمات فقط برای آزادسازی اراضی به رسمیت شناخته شده بینالمللی استفاده خواهد کرد. این مهمات در خاک روسیه استفاده نخواهد شد.
مهمات خوشهای از سوی بیش از 100 کشور جهان ممنوع اعلام شده است درحالیکه آنها شمار زیادی از مهمات فرعی را هنگام انفجار در محیط وسیعی پخش میکنند که میتواند جان غیرنظامیان را به خطر بیندازد.
رزنیکوف ادعا کرد که ارتش اوکراین از مهمات خوشهای در مناطق شهری استفاده نمی کند و از آنها فقط برای شکستن خطوط دفاعی دشمن استفاده خواهد کرد.
روسیه، اوکراین و آمریکا کنوانسیون مهمات خوشهای امضا شده در سال 2008 که تولید، ذخیره و انتقال این نوع جنگ افزارها را ممنوع کرد، را امضا نکردند.
بیشتر بخوانید
تحولات اوکراین| واکنشها به تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشهای به کییف
واکنش اسپانیا و انگلیس
این اقدام آمریکا با واکنشهای دیگر کشورها نیز همراه شده است. وزیر دفاع اسپانیا امروز شنبه اعلام کرد که بمبهای خوشهای نباید برای کمک به اوکراین ارسال شود.
«مارگاریتا روبلس» وزیر دفاع اسپانیا به خبرنگاران در جریان یک تجمع پیش از انتخابات ملی این کشور گفت که مادرید مبتنی بر تعهد محکمی که به اوکراین دارد، پایبندی سختی هم به این مسئله دارد که برخی تسلیحات و بمبها نمیتواند تحت هیچ شرایطی ارسال شود.
وزیر دفاع اسپانیا اضافه کرد: نه به بمبهای خوشهای و بله به دفاع مشروع از اوکراین که ما درک میکنیم نباید با استفاده از بمبهای خوشهای انجام شود.
وی اظهار داشت که تصمیم برای ارسال بمبهای خوشهای یک تصمیم از سوی دولت آمریکا است نه تانو که اسپانیا عضوی از آن به حساب میآید. در میان احزاب اسپانیایی حمایت گستردهای برای دفاع از اوکراین و ارائه کمک نظامی به این کشور وجود دارد.
بیشتر بخوانید
اسپانیا 6 تانک لئوپارد به اوکراین می دهد
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه مدعی شد که ما میدانیم مهمات خوشهای جان غیرنظامیان را به علت عمل نکردن برخی از مهمات به خطر میاندازد اما همچنین خطر گسترده به غیرنظامیان آسیب میزند اگر نیروها و تانکهای روسیه از روی مواضع اوکراینی رد شوند و زمینهای بیشتر اوکراین تصرف کنند.
سالیوان افزود که اوکراین به ما تضمینهای کتبی داده که از این جنگ افزارها با دقت بسیار استفاده کند تا خطر برای غیرنظامیان حداقلی شود.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس نیز در واکنش به این مسئله اعلام کرد که لندن یکی از امضا کنندگان کنوانسیونی است که تولید یا استفاده از مهمات خوشهای را ممنوع میکند.
وی با این حال تاکید کرد: ما به نقش خودمان برای حمایت از اوکراین علیه تهاجم غیرقانونی روسیه ادامه خواهیم داد.
دیدگاه تان را بنویسید