ساز جدایی امنیتی اروپا از آمریکا در تنش دریای سرخ
به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مطالعات یمن در مطلبی با موضوع چالشها و پیامدهای ورود اتحادیه اروپا به تنش دریای سرخ توسط اندیشکده واشنگتن نوشت:
"اندیشکده واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک" آمریکا در گزارشی به ارزیابی مأموریت دریایی برخی کشورهای اروپایی به رهبری فرانسه برای مهار انصارالله در دریای سرخ پرداخته است.
ساز جدایی امنیتی اروپا از آمریکا در تنش دریای سرخ
این مأموریت که تحت عنوان آسپپدز(Aspides)؛ در یونانی به معنای سپر؛ از ۱۹ فوریه در چارچوب نیروی دریایی اتحادیه اروپا آغاز شده، یک ماموریت دریایی «برای رسیدگی به بیثباتی فزاینده در دریای سرخ و تکمیل عملیاتهای جاری تحت رهبری ایالات متحده» است.
نویسنده اذعان دارد، با وجود شکاف در اتحادیه اروپا بر سر جنگ غزه، کشورهای عضو در ماه ژانویه برای ایجاد یک مأموریت دریایی در دریای سرخ به اجماع رسیدند. یونان میزبان و فرماندهی این مأموریت را بر عهده داشت و فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز مشارکتکنندگان کلیدی هستند.
طبق این یادداشت، فرانسه بازیگر کلیدی این ماموریت است که پیش تر در 2020، به پشتوانه پایگاه دریاییش در ابوظبی، توانست اجماع هشت کشور اروپایی دیگر شامل بلژیک، دانمارک، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، نروژ و پرتغال را در راه اندازی یک ماموریت نظارتی با هدف تضمین ترانزیت ایمن در تنگه هرمز ایجاد کند.
پاریس از زمان «جنگ تانکرها» در دهه 1980، زانی که بطور مستقل یک ناو هواپیمابر را در خلیج فارس مستقر کرد، به دنبال ایفای نقش فعال تری در امنیت دریایی منطقه ای بوده است.
باید در نظر داشت که فاصله اندکی بین هدف کاهش تنش و استفاده احتمالی از زور وجود دارد و این ماموریت می تواند به جای مهار منازعه در دریای سرخ به تشدید آن منجر شود.
پیام دیگر این ماموریت، ساز جدایی امنیتی اروپا از آمریکاست که در مفهوم «خودمختاری راهبردی اروپا» به رهبری فرانسه، نمود یافته است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید