طرحهای صهیونیستی برای تقسیم نوار غزه؛ تداوم اشغال در سکوت
با گذشت حدود یکسال از حضور نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه، طرح هایی برای تقسیم این منطقه به چند قسمت و تداوم حضور اشغالگرانه اسرائیل در این باریکه روی میز قرار گرفته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، پس از مطرح شدن طرحی موسوم به «طرح ژنرالها» در رسانههای صهیونیستی طی دو ماه اخیر، خبرها اکنون از طرح جدیدی موسوم به طرح «تقسیم نوار غزه» حکایت دارند؛ طرحی که علاوه بر جدا کردن شمال نوار غزه از آن، در مرکز و جنوب نیز تغییراتی ایجاد خواهد کرد.
آغاز طرح ژنرالها در شمال نوار غزه
طرح ژنرالها توسط «گیورا آیلند»، افسر بازنشسته و رئیس اسبق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، مطرح شد. هدف نهایی این طرح جدا کردن شمال غزه شامل جبالیا، بیت حانون، بیت لاهیا و بخشی از شهر غزه از مناطق مرکزی و جنوبی نوار غزه است. در این طرح تأکید بر آن است با جدا کردن شمال نوار غزه از مرکز، اجازه ورود و خروج به این منطقه داده نشود تا با خالی ماندن از امکانات حیات، تمام اهالی فلسطینی ساکن، از این منطقه خارج شوند تا به منطقۀ بستۀ نظامی تبدیل شود.
طرح دوم صهیونیستها برای تقسیم غزه
طرح تقسیم غزه، طرح جدیدی است که بررسی تعاریف آن از سوی رسانههای صهیونیستی نشان میدهد، طرح «ژنرالها» تنها بخشی از این طرح است. در این طرح، رژیم صهیونیستی قصد دارد یک محور جدید در شمال محور «نتساریم» به نام محور «مفلاسیم» ایجاد کند. این محور، همانند محور «نتساریم» از شرق به غرب نوار غزه امتداد خواهد یافت.
هدف از ایجاد این محور جدید محدود کردن مناطق «جبالیا» و «بیت لاهیا» است. در حقیقت محور «مفلاسیم» این دو نقطه را از منطقه ای که در طرح «ژنرال ها» در دستور کار قرار داشت و به طور خاص از بقیۀ مناطق جدا می کند. به نظر میرسد علت این امر، ایجاد امنیت بیشتر و تسهیل کار برای ارتش رژیم صهیونیستی در راستای تخلیه کامل این منطقه از سکنه است.
بخش دوم طرح تقسیم غزه مربوط به توسعه محور «نتساریم» است. براساس مشاهدات عینی ناظرات صهیونیستها قصد دارند محور «نتساریم» را- که در حال حاضر حدود 56 کیلومتر مربع مساحت دارد- توسعه داده، آن را به بیش از 65 کیلومتر مربع برسانند.
فلسطین , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , نوار غزه , طوفان الاقصی , مقاومت فلسطین ,
بخش سوم طرح تقسیم غزه در خصوص تعیین وضعیت مرزهای شرقی نوار غزه با سرزمینهای اشغالی است. صهیونیستها قصد دارند در این بخش یک منطقه حائل به عرض 1 کیلومتر در امتداد مرزهای نوار غزه با سرزمینهای اشغالی ایجاد کنند.
بخش چهارم این طرح مربوط به محور فیلادلفیا در جنوب نوار غزه است. جایی که تنها خروجی نوار غزه به صحرای سینا در مصر را شامل میشود. صهیونیستها قصد دارند در این منطقه نیز محوری همچون محور «نتساریم» ایجاد کرده، با از بین بردن خانههای موجود در آنجا، آن منطقه را به یک منطقه نظامی تبدیل کنند که در اختیار صهیونیستها است و در آنجا حضور دائمی داشته باشند.
در همین راستا آنها یک گذرگاه جدید موسوم به «کیسوفیم» را در مرکز نوار غزه بین دیرالبلح و خانیونس ایجاد کردهاند. هرچند ادعای صهیونیستها این است که این گذرگاه با اهداف انسانی تجهیز شده اما حقیقت ماجرا این است که این گذرگاه به عنوان منطقه پشتیبانی دو محور نتساریم و فیلادلفیا و به منظور ایجاد ارتباط بین آنها به وجود آمده است.
بیشتر بخوانید
اسموتریچ: ما به اشغال شمال نوار غزه نیاز داریم
نتانیاهو: به دنبال حاکمیت امنیتی مستمر بر نوار غزه هستیم
تلاش صهیونیستها برای تثبیت اشغالگری در غزه
براساس اخباری که از گذشته موجود است، رژیم صهیونیستی از سالهای گذشته برای این اقدام و تقسیم نوار غزه طراحیهای مشخصی داشته، و اکنون با به دست آوردن فرصت، درصدد اجرای عملی این طرح ها است. این طراحیها طی دورههای مختلف به اجرا نزدیک شدند، اما هیچگاه فرصتی برای عملیاتی شدن نیافتند اما صهیونیستها پس از سپری شدن یک سال از حضور نظامی خود در این باریکه، فرصت را برای اجرای این طرح مناسب یافتهاند.
به طور کلی آنچه امروز توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه در حال اجرا است، اشغال تدریجی دوبارۀ نوار غزه به بهانههای مختلف در راستای طرحهای بلند مدت پیشین است. با این حال عنصر تعیین کننده در میدان نبرد آشکار میشود؛ جایی که صهیونیستها با وجود تلاش برای پیادهسازی عملی طرحهای تقسیم غزه، هنوز نتوانستهاند سرنوشت بیش از یکصد اسیر خود را پس از سپرش شدن بیش از چهارصد روز روشن کنند.
دیدگاه تان را بنویسید