کد خبر: 737316
تاریخ انتشار :

سه طرح پیشنهادی به ترامپ برای پایان جنگ اوکراین

برگزاری رویترز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که رئیس‌جمهور آینده در حال بررسی طرح‌های مختلف برای پایان جنگ اوکراین است.

سه طرح پیشنهادی به ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش مشرق، مشاوران دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آینده آمریکا به صورت علنی و یا خصوصی در حال ارائه طرح‌های خود به او برای خاتمه دادن جنگ اوکراین هستند که شامل امتیازات ارضی نیز می‌شود.

به گزارش رویترز، تاکنون سه طرح مختلف توسط سه مشاور ارشد ترامپ، از جمله کیت کلّوگ، نماینده احتمالی ترامپ در مسائل روسیه و اوکراین پیشنهاد شده است که شامل کنار گذاشتن درخواست عضویت اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو نیز می‌شود.طبق این گزارش، ترامپ تلاش خواهد کرد که با استفاده از سیاست چماق و هویج، مسکو و کی‌یف را مجبور به نشستن پشت میز مذاکره نمایند.

به این شکل که در صورت عدم پذیرش کی‌یف کمک‌های نظامی ایالات متحده به اوکراین متوقف شود و در مقابل اگر ولادیمیر پوتین آغاز مذاکرات را نپذیرد، کمک‌های آمریکا افزایش یابد.

ترامپ در طول تبلیغات انتخاباتی خود تأکید کرده است که طی ۲۴ ساعت پس از تحلیف، به جنگ تقریباً سه ساله اوکراین پایان خواهد داد.

با این وجود کارشناسان معتقدند که با توجه به پیچیدگی بحران اوکراین انجام چنین کاری در زمان محدود دور از انتظار است.با این حال اظهارات اخیر ولودومیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از اقبال وی به مذاکرات حکایت دارد.

اوکراین با کمبود نیروی نظامی مواجه بوده و همچنان در حال از دست دادن اراضی خود است و به همین خاطر احتمال پذیرش مذاکرات توسط کی‌یف قوی است.

با این وجود دولت اوکراین به عضویت در ناتو اصرار دارد، اما زلنسکی اذعان کرده که ارتش این کشور توانایی بازپس‌گیری برخی از مناطق از دست رفته را ندارد و برای این کار باید «راهکارهای دیپلماتیک» اتخاذ شود.

در مقابل به گفته تحلیلگران آمریکایی، این احتمال وجود دارد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اقبال کمی به مذاکره نشان دهد، چرا که او اوکراینی‌ها را در موضع ضعف قرار داده و تأخیر در مذاکرات احتمالاً منجر به پیشروی بیشتر روسیه در جبهه‌های درگیری خواهد شد.

جدای از این پوتین تأکید کرده است که تا زمان بازپس‌گیری مناطق روسی تحت کنترل اوکراین در استان کورسک، مذاکرات صلح آغاز نخواهد شد.

یوجین رومر، تحلیلگر ارشد اطلاعاتی سابق آمریکا در این باره گفت که «پوتین هیچ عجله‌ای ندارد» و احتمالاً به ادامه پیشروی در اوکراین ادامه خواهد داد و منتظر می‌ماند که پیشنهادهای ترامپ برای آغاز مذاکرات را بررسی مشاهده و بررسی کند.

سران مسکو برای آغاز مذاکرات صلح چند شرط مختلف گذاشته‌اند که شامل کنار گذاشتن عضویت در ناتو توسط کی‌یف و پذیرش تسلط روسیه به چهار استان اوکراین بوده که هم‌اکنون ارتش این کشور بخش‌های زیادی از آن را به کنترل خود در آورده است.

این پیشنهادها توسط کی‌یف رد شده است.روسیه هم‌اکنون کنترل تمام کریمه، ۸۰ درصد دونباس (دونتسک و لوهانسک) و بیش از ۷۰ درصد خرسون و زاپروژیا را به دست دارد و بخش‌های کوچکی از میکالائف و خارکیف را نیز به تسلط خود درآورده است.

رویترز به نقل از چهار منبع آگاه که نام آن‌ها فاش نشد اعلام کرد که دونالد ترامپ اگرچه تاکنون کارگروه مشخصی برای تهیه طرح صلح ایجاد نکرده، اما چند مشاور طرح‌های خود را به صورت علنی و یا خصوصی به او ارائه داده‌اند.

با این وجود به احتمال زیاد شکل و شمایل توافق آتش‌بس وابسته به تعاملات مستقیم ترامپ، پوتین و زلنسکی خواهد بود.یکی از مشاوران امنیتی سابق ترامپ در این باره افزود که هم‌اکنون سه طرح اصلی برای آتش‌بس وجود دارد: طرحی که توسط کلّوگ ارائه شده، طرح جی.دی ونس، معاون اول رئیس‌جمهور و طرح ریچارد گرنل، مقام اطلاعاتی سابق آمریکا.طرح کلوگ که به همراه فرد فلیتز، مقام سابق شورای امنیت ملی آمریکا تدوین شده است، در ماه‌های گذشته به ترامپ ارائه شده و آن‌ها خواستار تثبیت مرزهای کنونی و در نظر گرفتن پیشروی‌های روسیه شده‌اند.

طبق این طرح ترامپ در صورتی که اوکراین مذاکرات صلح را بپذیرد تسلیحات بیشتری به این کشور ارسال خواهد کرد و در عین حال به مسکو هشدار خواهد داد که اگر پای میز مذاکره ننشیند، کمک‌های نظامی به کی‌یف بیشتر خواهد شد. در این طرح عضویت اوکراین در ناتو به تعویق خواهد افتاد، ولی آمریکا تضمین‌های امنیتی بیشتری را به کی‌یف پیشنهاد خواهد کرد.

جی.دی ونس که هم‌اکنون سناتور آمریکا است مخالف کمک‌های بیشتر به اوکراین بوده و طرح جداگانه‌ای را در ماه سپتامبر ارائه داده است.

وی در مصاحبه‌ای گفت که توافق آتی احتمالاٌ شامل ایجاد منطقه غیر نظامی در مرزهای کنونی خواهد بود که به منظور ممانعت از حملات بیشتر روسیه «به شدت مستحکم» خواهند شد.

پیشنهاد ونس نیز شامل عدم عضویت کی‌یف در ناتو می‌شود. گارنل که به گفته منبع آگاه رویترز در دیدار ماه سپتامبر ترامپ و زلنسکی حضور داشت، با وجود این که هنوز پستی در دولت آینده به دست نیاورده اما همچنان معتمد ترامپ در مسائل اروپا محسوب می‌شود.گارنل در میز گرد بلومبرگ در ماه جولای پیشنهاد ایجاد یک «منطقه خودمختار» در شرق اوکراین را داده است.

اگرچه وی جزئیات بیشتری ارائه نداد، اما او نیز تأکید کرده است که عضویت اوکراین در ناتو به نفع آمریکا نیست.

هیچکدام از پیشنهاددهندگان تاکنون درباره گزارش رویترز اظهار نظر نکرده‌اند.یک مقام امنیتی سابق افزود با توجه به این که رئیس‌جمهور اوکراین در «طرح پیروزی» خود که به ایالات متحده ارائه داده، تأکید دارد که این کشور به ناتو دعوت شود، طرح‌های پیشنهادی به احتمال زیاد با مخالفت او، متحدان اروپایی و برخی از قانون‌گذاران ایالات متحده همراه خواهد شد.

هفته گذشته وزارت خارجه اوکراین با ارسال نامه‌ای از همتایان خود در ناتو خواست که به مسئله دعوت این کشور به ائتلاف در جلسه وزرای خارجه سه‌شنبه (روز گذشته) رسیدگی شود، مسئله‌ای که تاکنون با موافقت این ائتلاف نظامی همراه نبوده است.

برخی از متحدان اروپایی آمادگی خود را برای افزایش کمک‌ها به اوکراین اعلام کردند و جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز در روزهای باقی‌مانده خود تأکید دارد که محموله‌های نظامی بیشتری به اوکراین ارسال شود.

این مسئله ممکن است اهرم فشار ترامپ برای اجبار کی‌یف به حضور در مذاکرات صلح را از بین ببرد.جدای از این، طرح کلوگ که خواستار افزایش کمک‌ها در صورت عدم پذیرش آغاز مذاکرات صلح توسط پوتین است، به احتمال زیاد در کنگره با موانعی روبرو خواهد شد. زیرا برخی از نزدیک‌ترین متحدان ترامپ مخالف کمک‌های بیشتر نظامی برای اوکراین هستند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها