چند نکته تحلیلی درباره ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری آمریکا
به گزارش مشرق، علی صمدزاده، فعال فضای مجازی در تلگرام نوشت:
ایده کارآمدسازی دولت به زبان سیاست داخلی آمریکا در حقیقت ایده پاکسازی دولت آمریکا از دموکراتها و بخشهای کارشناسی مخالف سیاستها و برنامههای اجرایی ترامپ است.
برای چنین پروژه بزرگی نیاز به ایجاد یک پوشش مشروع و مقبول در حوزه افکار عمومی است که الگوی عمل ایلان ماسک قرار است آن را تأمین کند.
ترامپ با چینش نفرات کلیدی و استفاده از نیروهای خاص در حال ساخت طبقه و نسل جدیدی از رهبران و چهرههای سیاسی شاخص در حزب جمهوریخواه است که از طریق آنها بتواند نوعی رهبری سیاسی آینده آمریکا را در اختیار و نفوذ خود بگیرد؛ افرادی چون جی.دی ونس قرار است میراث ترامپ را در ادامه عهدهدار شوند و گزینه بالقوه وی در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری خواهند بود. به طور خاص ترامپ به دنبال ایجاد ریلگذاری سیاسی جدیدی در آمریکاست که چهره وی را به عنوان یک رهبر سیاسی در آمریکا ترسیم نماید.
با توجه به هدف ایجاد جایگاه رهبری سیاسی در آمریکا، اصلیترین ویژگی در چینش کابینه ترامپ وفاداری است و همه موارد دیگر ذیل آن قرار میگیرد. تجربه دوره پیشین ریاست جمهوری ترامپ باعث شده است که مبتنی بر این ویژگی کلیدی، ترامپ از انتخاب افراد سرشناس و شاخص به شکلی خاص به سمت انتخاب نفرات وامدار، وفادار و اثبات شده چرخش کند.
اهمیت بالای عنصر وفاداری در درون خود گویه روانشناختی دیگر را برجسته میسازد؛ خیانت. در الگوی ذهنی ترامپ شاید یکی از بدترین اقدامات و ویژگیها خیانت و ناسپاسی است.
از این رو، وی در واکنش به برخوردهای صورت گرفته در چهار سال گذشته با خود، از انگیزه بسیار زیادی برای مجازات و انتقامجویی در واکنش به خیانتها و فشارهای مستمر پیشین برخوردار است و این به یکی از برنامههای اصلی وی در دوره جدیدش مبدل شده است.
مبتنی بر چهار مورد یادشده، برخلاف تصورات و ارزیابیهای رایج، اصلیترین طرف نگران از برنامه و ریاست ترامپ، نه طرفهای خارجی همچون چین یا ایران، بلکه جناح دموکرات در آمریکاست و اصلیترین محیط تنش و دستخوش چالش، عرصه سیاست داخلی این کشور خواهد بود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید