کد خبر: 742186
تاریخ انتشار :

رقبا و دوستان ترامپ پوست انداختند

اقتصاد نیوز : دونالد ترامپ در شرایطی وارد کاخ سفید می‌شود که نه فقط خاورمیانه، بلکه معادلات جهانی برهم ریخته و میدان برای مانور رادیکال‌ها و یکه تازی رقبایش هموار شده است.

رقبا و دوستان ترامپ پوست انداختند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

 واشنگتن پست با انتشار یادداشتی مدعی شد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش را قوی‌تر و مسلط‌تر به عنوان یک بازیکن در صحنه جهانی نسبت به هشت سال پیش که سوگند یاد کرد، آغاز می‌کند. با این حال، دنیایی که در انتظار او است، بسیار متفاوت و تهدیدکننده‌تر  از چهار سال پیش است؛ زمانی که کاخ ریاست جمهوری را ترک کرد.

ماموریت دشوار ترامپ

گفته می‌شود دولت دوم ترامپ در جبهه داخلی بر اصل «اول آمریکا» متمرکز خواهد شد. اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی یکی از وعده‌های اصلی مبارزات انتخاباتی‌اش بود و انتصاب‌های اولیه‌اش نشان می‌دهد که این اولویت برایش جدی است. با این همه در این مسیر سوالات عملی و سیاسی بسیار است.

بهبود اقتصاد داخلی از طریق کاهش مالیات و هزینه‌ها و تغییرات نظارتی یکی دیگر از وعده‌های کلیدی ترامپ بود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد - عمدتاً تورم - در پیروزی ترامپ بر کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور، بیش از سایر متغیرها تاثیرگذار بود. اما بسیاری از اقتصاددانان گفته‌اند که دستور کار اقتصادی ترامپ - تعرفه‌ها و تمدید کاهش مالیات - می‌تواند منجر به دور جدیدی از تورم و بدهی بیشتر شود. اخراج مهاجران نیز اقتصاد را مختل خواهد کرد.

ترامپ همچنین متعهد شده است که خدمات ملکی را به حالت عادی بازگرداند. ابتکاری که شامل کاهش هزینه‌ها و یافتن دلایل ناکارآمدی‌ها می‌شود؛ این مسئولیت بر عهده کارآفرین چند میلیاردی ایلان ماسک و ویوک راماسوامی، همکار و رقیب ماسک قرار گرفته و قرار است رهبری شود.

این دو چهره به سان ترامپ جاه‌طلب هستند. با این وجود، آن‌ها قبل از اینکه بتوانند تغییراتی بیش از تغییرات نمادین ارائه دهند، با چالش‌های متعددی روبرو خواهند شد.

در این میان، ترامپ فرصت دارد تا به چالش‌های حاکم بر عرصه سیاست خارجی بپردازد. به ادعای واشنگتن پست، او با دنیایی از هرج و مرج و درگیری روبرو خواهد شد؛ جنگ طولانی در اوکراین با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بیش از هر زمان دیگر اوج گرفته و همزمان خاورمیانه پس از بیش از ۱۵ ماه جنگ همچنان در آشفتگی قرار دارد و تحولات اخیر شام بر پیچیدگی‌ها افزوده است.

دشمنان ترامپ از او چه می‌خواهند؟

چین چالش‌های دیگری را برای ترامپ ایجاد می‌کند؛ از همین رو رئیس جمهوری منتخب پیشتر تهدید کرده که برای غلبه بر مشکلات اقتصادی جدی و جاه‌طلبی‌های نظامی رو به رشد تعرفه‌های جدیدی علیه پکن اعمال خواهد کرد. ترامپ برای اثبات اهداف خود در کابینه‌اش شاهین‌های ضدچینی تعریف کرده است. این در حالی است که همزمان متحدان کلیدی ایالات متحده در اروپا، به ویژه فرانسه و آلمان، در موضع ضعف قرار دارند و احزاب راست‌گرا و پوپولیست در حال قدرت گرفتن هستند.

ترامپ به خود به عنوان یک معامله‌گر افتخار می کند. به ادعای ناظران رویکرد او در باب سیاست خارجی به سان دور نخست ریاستش بیشتر جنبه شخصی دارد تا استراتژیک. او به جای همکاری با اتحادهای سنتی ترجیح می‌دهد با خودکامگان هم‌صدا شود. با این حال به ادعای گروهی از ناظران احتمالاً کار با افرادی مانند پوتین، شی جین پینگ و رهبر کره شمالی که ترامپ برایش «نامه های عاشقانه» فرستاده، دشوارتر خواهد بود.

در همین راستا، دانیل بنجامین، رئیس آکادمی آمریکایی در برلین، گفت: یکی از بزرگترین تغییرات در این دوره چهار ساله، تغییر فعل و انفعال‌های رقبای آمریکا، یعنی روسیه، چین، ایران و کره شمالی است.

به باور بنجامین: «رویایرویی با رقبا واقعیتی سخت است». همانطور که یکی از دیپلمات های سابق اروپایی که نخواست نامش فاش شود گفت گفت: "آنچه شاهد هستیم به سان جنگ سرد قدیمی نیست، اما شما می توانید یک الگوی جهانی از درگیری و تنش را شاهد باشید." در چنین محیطی، دشمنان شوخ طبع ترامپ تمایل کمتری به معاملات کوتاه مدتی دارند که به نفع رئیس جمهور آینده باشد.به ادعای واشنگتن پست، کتاب بازی قدیمی ترامپ براین باور استوار است که او روزانه می تواند یک توافق به نامش ثبت کرده و رهبر مخالفش را به عنوان دوست ثبت نماید. بنجامین گفت: به دیپلماسی شخصی ترامپ با کیم جونگ اون فکر کنید. بعید است ترامپ به چنین رویکردی پایان دهد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها