کد خبر: 744019
تاریخ انتشار :

زهره وند: سفر عراقچی به افغانستان ضروری بود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان بیان کرد که این سفر با هدف بررسی شرایط از نزدیک و گفتگو با طالبان ضروری بود.

 زهره وند: سفر عراقچی به افغانستان ضروری بود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی سفر وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان را به عنوان اولین سفر در این سطح پس از روی کار آمدن طالبان حائز اهمیت دانست و گفت: تشکیلات فعلی طالبان هنوز به طور رسمی به عنوان دولت به رسمیت شناخته نشده است. ایران به دلیل اشتراکات متعدد با افغانستان در زمینه‌های سرزمینی، فرهنگی و تاریخی، همواره از تحولات این کشور تاثیر پذیرفته است. شرایط فعلی در منطقه به ویژه در افغانستان بسیار حساس است.

وی به مسائل مختلفی که در روابط ایران و افغانستان وجود دارد، اشاره و عنوان کرد: یکی از مهم ترین این مسائل، مدیریت دستگاه سیاست خارجی در ارتباط با افغانستان است. همچنین، حضور تعداد قابل توجهی از پناهجویان و مهاجران افغان در ایران و مسئله حق‌آبه ایران از جمله موضوعات مهم مورد بحث در این سفر است.

وی افزود: تاثیر این مسائل بر محیط زیست منطقه و کمبود منابع آبی از دغدغه‌های جدی محسوب می‌شود. علاوه بر این، مسائل امنیتی و بازیگری‌های جدید منطقه‌ای، به ویژه اقدامات آمریکا، بر پیچیدگی شرایط فعلی می‌افزاید.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه سفر وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان با هدف بررسی شرایط از نزدیک و گفتگو با طالبان ضروری بود، اظهار کرد: این سفر همچنین در پاسخ به فشارهای آمریکا در معادلات داخلی افغانستان و تلاش برای شکل‌دهی به ساختارهای جدید در این کشور صورت می‌گیرد. هدف اصلی از این اقدامات، ایجاد شرایطی برای بازگشت مهاجران و پناهجویان افغان به کشور خود و نقش آفرینی آنان در ساختار سیاسی افغانستان است.

وی با اشاره به چالش حق آبه ایران، از هیرمند به عنوان یکی از مسائل دیپلماتیک بین دو کشور یاد کرد و گفت: این موضوع، علاوه بر ایجاد آسیب‌های زیست محیطی، به عنوان یکی از دغدغه‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز مطرح است. با این حال، این مسائل به صورت تک متغیره قابل حل نیستند و نیاز به دیپلماسی و سیاست کلان و چند جانبه است.

ظهره‌وند از نقش بازیگران فرامنطقه‌ای، به ویژه آمریکا و برخی کشورها در حمایت از جریان‌های افراط گرا و استفاده ابزاری از این مولفه‌ها به عنوان اهرم فشار علیه ایران گفت و تصریح کرد: این کشورها با هدف برهم زدن تعادل‌های ژئوپلیتیکی و تغییر ساختار سیاسی افغانستان به نفع خود، از این ابزارها استفاده می‌کنند. لذا، این سفر به منظور گفتگوهای صریح و روشن، اعلام آمادگی برای همکاری‌های جدی تر، و تلاش برای تحقق یک دولت فراگیر و مسئول در افغانستان است تا زمینه بازگشت پناهجویان و ثبات در منطقه فراهم شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها