کد خبر: 747205
تاریخ انتشار :

صدور مجوز صادرات نفت اقلیم کردستان به ترکیه

همزمان با سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به بغداد، وزارت نفت عراق از پایان تمام تمهیدات فنی و غیر فنی به منظور آغاز صادرات نفت اقلیم کردستان عراق از خط لوله جیهان خبر داد.

صدور مجوز صادرات نفت اقلیم کردستان به ترکیه
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با سفر «نچیروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق به بغداد، وزارت نفت عراق از پایان تمام تمهیدات فنی و غیر فنی مرتبط با آغاز رسمی صادرات نفت اقلیم کردستان عراق از خط لوله جیهان خبر داد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای از مقامات اقلیم درخواست کرد مطابق جدول بودجه و اصلاحات صورت گرفته و بر اساس سقف تعیین شده در اوپک صادرات نفت خود را از سر بگیرند.

در همین راستا اقلیم کردستان موظف است تا عواید حاصل از فروش نفت را به شرکت سومو (شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق) تحویل دهد.

بیشتر بخوانید

گام بغداد برای کنترل منابع نفت کرکوک با همکاری شرکت انگلیسی

اعتصاب کارمندان و معلمان؛ بحران جدید در روابط اربیل و بغداد

همزمان با انتشار خبرهایی از مذاکرات دولت بغداد و اربیل بر سر بازگشایی خط لوله جیهان، گزارش‌هایی از آمادگی ترکیه برای بازگشایی خط لوله جیهان منتشر شده بود، اما مقامات آنکارا اعلام کردند که هرگونه همکاری منوط به تضمین پرداخت بدهی‌های گذشته اقلیم به شرکت‌های ترکیه‌ای خواهد بود.

در همین حال، برخی از نمایندگان پارلمان عراق هشدار دادند که بدون تصویب قانون نفت و گاز، این توافق شکننده خواهد بود و ممکن است بار دیگر به اختلافات گذشته دامن بزند.

این در شرایطی است که در هفته‌های اخیر اعتصابات در اقلیم کردستان شدت گرفته و کارمندان معترض تهدید کرده‌اند که در صورت عدم پرداخت حقوق معوقه در ضرب الاجل تعیین شده، اعتراضات را گسترش داده و اعتصاب‌ها را با شدت بیشتری از سر خواهند گرفت.

در این میان، فشارهای بین‌المللی، به‌ویژه از سوی آمریکا برای تسریع از سرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان افزایش یافته است. روزنامه الشرق الاوسط چاپ عربستان سعودی مدعی شد دولت دونالد ترامپ، عراق را تهدید به اعمال تحریم در صورت عدم صدور مجوز صادرات نفت اقلیم کردستان عراق کرده بود.

نزدیک به دو سال پیش، دادگاه وابسته به اتاق بازرگانی جهانی، مقامات اقلیم را به دلیل صادرات غیرقانونی نفت اقلیم کردستان از طریق خط لوله جیهان آن هم بدون اطلاع دولت مرکزی این کشور، از هرگونه صادرات نفت منع کرده بود.

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

نیازمندی ها